Biljna terapija travara Denisa Jurišića: MAHIRU SU PREDLAGALI OPERACIJU KOLJENA, ALI ON SE ODLUČIO ZA „OMOSINTEX“

O sarajaveskom travaru Denisu Jurišiću, uglavnom sve se zna! „Specijalizirao“ se za bolesti kostiju. Njegovi biljni preparati veoma efikasno vraćaju snagu kostima, podmlađuju hrskavicu, uklanjaju reumatične i išijatične tegobe. U ovom broju pročitajte dvije istinite priče ljudi, koje su bili i ljekari otpisali

Mahir H, 60-godišnji poljoprivrednik iz Gračanice duže od pola godine je pokušavao da se oslobodi štaka, koje su mu bile jedina mogućnost da se kreće. Doduše, lijeva noga je bila zdrava, ali desno koljeno, nakon napuknuća, nikako nije moglo da se vrati u prvobitnu funkciju. Niti ga je mogao savijati, niti se oslanjati na njega, niti je mogao sanirati otok.

Mahir, inače, ima veliki voćnjak. Prošle jeseni, za vrijeme berbe jabuka, nezgodno se okliznuo te se teže povrijedio.

„Dobro sam prošao u tom padu; sreća pa nisam pao na glavu“ – govori Mahir.

Ni sam ne zna kako je uspio „pasti na noge“. Prilikom tog pada stradalo mu je desno koljeno, ali on će to kasno uočiti. Kaže, kako je poslije pada otišao u kuću, privio hladne obloge, vjerujući da se nije ništa strašno dogodilo.

„Kako se noga hladila, tako su moje muke bile sve jače. U roku od sat vremena koljeno je „buknulo“, oteklo kao kanister – pokušava da nam to slikovito dočara.

Bolničko liječenje, nažalost, nije donijelo željene rezultate. Doduše, spasili su mu daljnje propadanje koljena, jer je snimak pokazivao napuknuće.

„Punktirali su me, izvlačili vodu, ali nikako nisu mogli trajno sanirati otok, bolove, niti sam mogao stati na nogu – kazuje naš sagovornik.

Tražeći lijeka, stigao je do travara Denisa Jurišića. Sarajevski fitoterapeut je insistirao prvo na detoksikaciji organizma i izbacivanju tečnosti iz koljena. Garantovao je da će nakon te terapije otok se smanjiti…

„Tako je i bilo. Nepuni mjesec dana kasnije zaista je nestalo otoka, manje je i boljelo… nakon toga sam prešao na „Omosintex“ za podmlađivanje kostiju u hrskavice, te koristio jedno ulje i kremu za kosti. Sve ukupno trajalo je to nepuna dva mjeseca. Odbacio sam štake, krećem se… Ali, na jabuku giše moje noge neće – poručuje Mahir H. Iz Gračanice. (Marketing) Kontakt potražite OVDJE: