Bijeli luk – univerzalni lijek za mnoge bolesti

Jedno od općepoznatih čuda narodne medicine je bijeli luk.

Vrlo je često u mnogim kuhinjama na popisu najomiljenijeg začina, zbog poboljšanog okusa koji daje hrani. Mnogo je razloga zašto biste se trebali odlučiti na konzumaciju ove namirnice. Naime, češnjak ima odlična antibakterijska svojstva, čisti krv, pomaže u sagorijevanju masnoća i detoksikaciji. Štiti nas u vrijeme epidemija gripa i viroza, jer nevjerojatno ojačava imunitet. Koristan je kod anemije, a potrebno je spomenuti da pomaže kod bolesti bubrega i mjehura.

U kineskoj se medicini bijeli luk koristi za potpuni oporavak organizma. Kod Kineza je uobičajena praksa uzeti mali čen bijelog luka i držati u ustima barem 30 minuta (kao žvakaću gumu). Efekt ‘sisanja češnjaka’ zaista je zapanjujući. Slina, zajedno s hranjivim korisnim tvarima dospijeva u krv, čisti krvne žile i limfu.

Svima su već poznate blagotvornosti bijelog luka, no još je svima poznatiji i zadah nakon konzumiranja istog. Ako se ni nakon pranja zubiju ne možete riješiti neugodnog mirisa, pomoći će grickanje sirove jabuke, listova mente ili peršina.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!