Visoke temperature i upaljena pećnica mnogima nisu poželjna kombinacija. Međutim, čak i na visokim temperaturama volimo se zasladiti nečim super ukusnim.
U takvim situacijama, kada na visokim temperaturama poželimo pojesti nešto slatko, napravljeno vlastitim rukama, idealna opcija su kolači za koje nije potrebno paliti pećnicu, a jedan od takvih je i bijeli kolač.
SASTOJCI:
PODLOGA
– 500 g mljevenog petit keksa
– 200 g margarina ili maslaca
– 200 ml mlijeka
KREMA
– 600 ml mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 4 kašike šećera
– 300 ml vrhnja za šlag
ŠLAG ZA SLAGANJE
– 150 ml vrhnja za šlag
DEKORACIJA
– 150 g bijele čokolade
– 50 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
1. Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo.
2. U zdjeli pomiješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka.
3. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.
4. Kada zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding.
5. Sve zajedno vratite kuhati.
6. Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
7. Za to vrijeme pripremite podlogu.
8. U veću zdjelu dodajte mljeveni keks i u sredini napravite udubinu.
9. Nastavite dodavati istopljeni margarin ili maslac i mlijeko.
10. Sastojke pomiješajte, a zatim rukom nastavite sjedinjavati.
11. Pripremljenu smjesu prstima rasporedite na dno kalupa dimenzija 21 x 36 cm.
12. Podlogu stavite u hladnjak dok krema ne bude gotova.
13. Nakon što se krema ohladila uklonite foliju te ju izradite mikserom.
14. Posebno izmiksajte vrhnje za šlag.
15. Pripremljeni šlag dodajte u kremu i sve sjedinite.
16. Kremu rasporedite preko podloge i stavite u hladnjak.
17. Izradite vrhnje za šlag i rasporedite preko kreme, stavite u hladnjak.
18. Za dekoraciju preko bijele čokolade (izlomljene ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag.
19. Otopite u mikrovalnoj ili na pari.
20. Kada se ohladi rasporedite na kolač.
21. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.