Bijela boja ubrzava ozdravljenje

Evo zašto je bijela boja izvor jang energije koja je neophodna u slučaju bolesti i kako pomaže u bržem ozdravljenju….

Pojava bolesti i pad u postelju je svakom neugodan i izvor je vječno prisutnog straha od smrti, ali to je neizostavan dio životnog ciklusa i zavisi od promjena kvaliteta chi energije tokom vremena.

U tehnici letećih zvijezda crna zvijezda broj 2 se naziva zvijezdom bolesti, a zlokoban uticaj svakako ima i žuta zvijezda 5 ili Wu Wang, najnegativnija pojava u karti letećih zvijezda.

Prilikom pojave bolesti, u većini slučajeva ćemo uspjeti ove zvijezde da povežemo sa trenutnim stanjem, bilo kroz godišnju, mjesečnu ili planinsku zvijezdu.

Pogledamo li originalni Lo shu kvadrat, uviđamo da su obje zvijezde vezane za zemljani element. Kako bismo ih oslabili, potrebno je primijeniti element Metal, koji po feng shui reduktivnom ciklusu elemenata crpi element Zemlju.

Postavljanje zvončića sa 6 metalnih cijevi je česta preporuka, ali to nije moguće uvijek provesti u praksi. Zato Kinezi imaju drugo rešenje, a ono podrazumijeva primjenu bijele boje.

Ne samo da je to boja Metala, bijela boja (sunčeva svjetlost) se razlaže na 7 osnovnih boja i odličan je izvor yang energije koja je neophodna u slučaju bolesti.

Bolesnika treba prebaciti u sobu sa bijelim zidovima, posteljina mora biti čista i po mogućnosti bijela, u sobu mora dopirati puno sunčeve svjetlosti, a povoljno je postaviti i svježe cvijeće u istočni dio te prostorije.

Sunčeva svjetlost i svježe cvijeće su odlični aktivatori yang energije, s tim da se cvijeće mora redovno da se mijenja, jer čim uvene, ono otpušta lošu i usporavajuću yin energiju.