Bez štetnih hemikalija: Ofarbajte kosu crnom kafom (Video)

Kupovne farbe za kosu mogu izazvati alergiju i oštetiti vašu kosu! Probajte da ofarbate kosu crnom kafom i tako izbjegnite hemikalije i učinite da vaša kosa izgleda lijepo i prirodno…

Poznato je da su farbe za kosu pune hemikalija, pa ako ih koristite godinama vaša kosa može biti uništena! Umjesto da troše novac u frizerskim salonima, uništavaju svoju kosu i strepe od alergijskih reakcija praktične žene su došle na zanimljivu ideju za jeftino i zdravo potamljivanje kose. Možda zvuči nevjerovatno, ali mnoge dame ističu da kosu možete ofarbati kod kuće sa crnom kafom.

Sve što vam je potrebno jeste crna kafa i regenerator. Skuhajte oko 250 do 500 ml crne kafe, u zavisnosti od dužine vaše kose. Kada se kafa ohladi pomiješajte je sa regeneratorom. Na 250 ml kafe dodajte 2 kašike regeneratora, a ukoliko imate dugu kosu povećajte količinu ove prirodne farbe.

Nanesite smjesu na cijelu kosu, ako se farbate sami obavezno to uradite ispred ogledala kako biste vidjeli da li ste prekrili svaku vlas. Otavite farbu da odstoji na kosi sat vremena. Nakon toga isperite kosu vodom, bez dodavanja šampona. Postoji mogućnosrt da farbanje neće uspjeti iz prvog puta, pa možete nekoliko puta da ponovite proces. Na ovaj način možete da potamnite i same krajeve tako što ćete sipati kafu u bocu sa pumpicom i isprskati karajeve svoje kose.

Mnoge dame koje su probale ovaj način farbanja bile su zadovoljne, ali i ako postupak ne bude uspješan budite sigurni da nećete dobiti alergijske reakcije koje su moguće prilikom farbanja kose sa kupovnim farbama.

Takođe, postoje iskustva žena kojke su ofarbale kosu sa sokom od nara, crnim čajem i sokom od cvekle. Ukoliko farbanja pomoću ovih namirnica ne bude uspješno, svakako ih možete dodati kani koja je takođe prirodna boja za kosu. I ne zaboravite, svaka kosa različito reaguje na farbe i boje.