Bez antibiotika: Kako se riješiti upale mjehura pomoću sode bikarbone?

Soda bikarbona koristi se u kuhinji, ali i u medicini. U zdravstvene svrhe najčešće se koristi kao antacid koji pomaže pri smirivanju žgaravice. No, sodu bikarbonu možemo koristitii za tretiranje urinarnih infekcija

Uzrok upale mjehura najčešće je bakterijski, a simptomi uključuju peckanje tijekom mokrenja, bolove u stomaku te mutan ili krvav urin. Ako se urinarna infekcija ne izliječi može doći do kronične infekcije te ozbiljnih zdravstvenih problema.

Kako koristiti sodu bikarbonu za smirivanje infekcije?

Ovakvu infekciju možete umiriti pomoću sode bikarbone.

Sedam dana svako jutro jednu kašičicu medicinske sode bikarbone koju možete nabaviti u apotekama.  Otopite je u decilitru vode i popijte. Postupak možete ponoviti tokom dana.

Ovaj postupak provjereno djeluje, te već nakon nekliko dana dolazi do poboljšanja.

Konzumiranje sode bikarbone može smanjiti kiselost u tijelu i učiniti krv i urin lužnatijima. Kada lužnati urin prolazi kroz mjehur stvaraju se nepovoljni uvjeti za rast bakterija, te pomaže pri kontroli infekcija.

No, ukoliko se simptomi ponovno vrate, obavezno se obratite doktoru.

Konzumiranje sode bikarbone može povećati razinu natrija u tijelu te ako se vaša prehrana iz zdravstvenih razloga bazira na dijeti s niskom udjelom natrija, obavezno se prvo posavjetujte sa doktorom.