BESPLATNA TERAPIJA: Kad vas obuzme negativnost – idite u šumu!

U šumi je mir – iscjeljujuća tišina, praćena inspirativnim zvukovima prirode. U šumi je miris – svježina koja čisti energiju i umiruje naš duh. Šuma je bogatstvo i naše utočište i skrivena oaza u koju odlazimo kada želimo da se povežemo sa prirodom, udaljimo od užurbanog svijeta i umirimo dušu.

 Šetajte, razmišljajte, pjevajte, vičite…

Šuma može biti svetla ili mračna, kao i naše misli. Ali, kada nam je um pun negativnih i opsesivnih misli, šuma je ta koja može da ga pročisti, ućutka loše misli i senzacije i umiri nas. Ona nam pruža mir, kiseonik i hranu. U njoj osjećamo da smo svoji, slobodni i da možemo otkriti sve svoje tajne i otpustiti emotivni teret. Krošnje drveće nas štite i grle, a kada pogledamo na gore, vidimo svjetlost koja se probija kroz krošnje i poručuje – Sve je dobro!

Nije slučajno što smo kao djeca u bajkama čitali o mnogim dobrim šumskim stvorenjima kao što su dobre šumske vile i patuljci.

Kada se osjećate uznemireno i ne možete lako da se oslobodite loše energije i negativnih misli, idite u šumu. Šetajte, razmišljajte, pjevajte, vičite, plešite, zagrlite drvo… Šuma nam pruža besplatnu terapiju i osjećaj mira i ljubavi.

Ritam prirode

Vrijeme koje provedete u šumi je vid meditacije – poboljšava naše raspoloženje, vraća energiju i vitalnost, okrepljuje nas i podmlađuje.

Svaki čovjek je zavistan od prirode. Programirani smo da se povezujemo sa prirodnim svijetom. Kada smo u harmoniji sa prirodom, postajemo zdravi, a kada se od nje udaljimo, osjećamo se loše i naš energetski imunitet je ugrožen (lakše upijamo negativnu energiju).

Izdvojite jednom sedmično bar 30 minuta za šetnju kroz šumu. Hodajte, osjećajte, osluškujte, mirišite, zagrlite stablo – uskladite svoj životni ritam sa ritmom prirode.

error: Content is protected !!