Besplatan lijek za dušu i tijelo: BOSONOGO HODANJE IZVLAČI SVE NEGATIVNO IZ ORGANIZMA

Šta prvo uradite kada se vratite kući nakon napornog radnog dana? kinete obuću, zar ne?

Koliko god vaše cipele bile kvalitete i udobne, ne mogu se porediti sa trenutkom kada skinete obući i osjetite tu lakoću. Sigurno znate onaj osjećaj kada hodate pješčanom plažom dok vam stopala uranjaju u pijesak. Predivno osjećanje uzemljenja koje se može čak poistovjetiti sa vidom meditacije.

Drevni narodi su hodali bosi po zemlji i travi, ali koliko god to bilo ponekad otežavajuće, to ima i svoje iscjeljujuće djejstvo. Kada bosi stojimo na zemlji mi doslovno stvaramo vezu sa zemljom.

Uzemljenje podrazumijeva da stanete bosim nogama direktno na zemlju, bez čarapa, bez cipela ili papuča. Treba ukloniti svaku prepreku koja postoji između stopala i tla.

Prirodni i besplatan lijek koji je svima dostupan, uzemljenje nam pomaže da uklonimo negativne emocije iz tijela. Zemlja izvlači taj negativni naboj, stres i pritisak.
Vjeruje se da je površina zemlje bogata elektronima, bogata je antioksidantima i elektronima koji smanjuju rizik od slobodnih radikala. Uzemljenje stvara unutrašnji mir i ravnotežu, a pojedina ispitivanja pokazuju da ova tehnika podstiče i zdravlje srca.

Studija objavljena 2013. godine navodi da kada bosi hodamo po zemlji ili travi smanjujemo rizik od viskoznosti krvi, odnosno ovaj ritual pozitivno djeluje na stanje krvnih sudova.

Pokušajte uvijek kada ste u prirodi, barem 10 minuta dnevno da hodate bosi, osjetite tlo pod svojim nogama, povežite se sa energijom zemlje i dopustite joj da preuzme sve ono negativno što želite da otpustite.