Belma Č. iz okoline Tuzle: Zbog konobarice je ostavio i mene i djecu

Bez ikakvog razloga, pokupio je svoje stvari i otišao živjeti sa drugom. Mislila sam sa ljepšom i mlađom od mene, vjerovala sam da ga je privukla njena mladost ili umijeće u krevetu, ali kada sam otkrila da ga je ta rospija, obična kafanska konobarica za sebe vezala crnom magijom, poput lavice sam krenula u borbu da muža vratim gdje mu je mjesto

– Mislila sam da sam najsretnija žena na svijetu – imala sam sjajnog, brižnog i lijepog muža, dvoje krasne djece, posao, zdravlje – ništa mi nije falilo, a onda, sve se raplinulo kao mjehurić od sapunice. Muž je naprasno napustio mene, našu djecu, kuću…- započinje priču Belma Č., 38-godišnja privatna poduzetnica iz okoline Tuzle.

Nije dugo trebalo da naša sagovornica sazna razlog muževog odlaska, priče su kružile, zlobnici ih podgrijavali…

– Odmah sam željela razvod jer nisam odgajana tako da bih prevaru oprostila. Međutim, još kad sam saznala da me muž vara s konobaricom – malo je reći kako sam bijesna bila.

– Zar je na to spao – bjesnila sam – prepričava Belma situaciju u kojoj se našla prije osam mjeseci.

Ribar bez ribarskog štapa

Nina Zuko: Njene karte još nikad nisu slagale

– Počelo je tako što je duže ostajao na poslu, potom je noću izlazio navodno s prijateljima, a onda je pronašao novi hobi. Iznenada se počeo zanimati za ribarenje, pa je vikendom odlazio na pecanje. Ulova nikad nije bilo, a nije imao ni pecačkog štapa, ali je zato koristio svaki mogući izgovor za izbivanje od kuće  – prisjeća se Belma.

Njene sumnje da je suprug vara, uskoro su se obistinile. Nije ga uhodila, za tim nije ni bilo potrebe. On sam joj je sve priznao.

– Samo je kratko rekao da voli drugu, da sa mnom nije sretan i otišao je. Nisam imala kad misliti o alimentaciji, djeci, ničemu. Po kuloaru su se raspredale priče da je u vezi s konobaricom nekom. Hajd, kontam, sigurno je neka mlada, zgodna, lijepa. Muškarci kad zagaze u srednju dob, znaju poblentaviti. Svejedno, nisam mu je mislila oprostiti, pogotovo kad sam vidjela da je riječ o jednoj neuglednoj, raskalašenoj 45-godišnjakinji.

 Otimačica tuđih muževa

– Od sramote skoro nikome nisam ni rekla da se on odselio od nas, nadala sam se nekom čudu. Međutim, kako su stvari počele ozbiljnije izmicati kontroli, i u momentima kad mi je bilo najteže, u magazinu Aura slučajno sam pročitala jednu istinitu priču koja mi je postala opsesija. Ta priča o ženi koju je ostavio muž, postala je moja zvijezda vodilja u traženju spasa za moje bračne probleme. Ponadala sam se, ako je toj ženi pomogla Nina Zuko, tarot majstorica, možda će pomoći i meni – prisjeća se Belma detalja od prije par mjeseci.

– Tražila sam pomoć i dobila sam je. Nina mi je otkrila strašnu činjenicu da je moj suprug pod utjecajem crne magije koju je na njega bacila ljubavnica. Od straha zbog magije s kojom se susrećem po prvi put, zovem ga, molim i preklinjem da se vrati meni i djeci. Uzalud! On je ostao gluh za nas, a s novom djevojkom je ponosno paradirao gradom.

– Opet se javljam Nini, vapim za pomoći. Ona mi i pomaže, otkriva sve detalje te prljave igre. Priča iz karti kao da je sa mnom živjela cijeli život, sve zna. Na kraju, uz pomoć saradnika iz Mekke, Nina otklanja magiju, a meni se muž vraća i ne želi ni da razgovara o tim vremenima jer ih se i ne sjeća– presretna je Belma okončanom situacijom.

Komentari

komentara