Beauty rutina Cindy Crawford za dvadeset godina mlađi izgled (Video)

Ova 53 godina stara ljepotica kune se u svoju bjuti rutinu koja joj omogućava da izgleda mlađe, njegovano i svježe svakoga dana

Sindi Kraford je supermodel kakvoj nema ravne, ali ova ljepotica i majka dvoje djece ima svoju jutarnju rutinu u njezi kože koju svakodnevno praktikuje bez izgovora.

Ova 53 godina stara ljepotica kune se u svoju bjuti rutinu koja joj omogućava da izgleda mlađe, njegovano i svježe svakoga dana, a za koju joj treba manje od 10 minuta.

– Sada nosim mnogo manje šminke nego prije, što znači da je briga o mojoj koži mnogo važna, istakla je ona.

Nakon umivanja ona nanosi serum koji joj pomaže da njena koža bude snabdjevena kolagenom. Zatim slijedi masaža podočnjaka kako bi oni bili manje otekli i da ne budu plavi. Nakon toga nanosi losion sa zaštitnim faktorom i to je odlična osnova za početak dana.

– Kada sam počela da se bavim modelingom nisam znala ništa o šminki i njezi kože. Moj prvi posao kao modela podrazumijevao je da se sama našminkam. Imala sam slikanje sa Iman i Dijan de Vit, a ove dive su se same šminkale. Ja sam kupila sebi neki puder i maskaru i sjećam se da sam stajala ispred ogledala i pokušavala da imitiram pokrete koje su njih dvije izvodile ne bih li se i ja našminkala. Svako od nas treba da ima svoju rutinu. Ponekad je potrebno tako malo, kao što je šminkanje obrva ili maskara koje mogu da upotpune vaš izgled, rekla je Sindi.

Dodala je da s godinama sve manje voli tečne pudere zato što se zadržavaju u borama i ističu čak i one najmanje linije koje ima na licu.

 

Sindi je otkrila da je presrećna što nikada nije previše čupala obrve pa su joj i dan danas guste, a isto je savjetovala i svojoj ćerki. Malo sjaja na jagodicama čini da joj lice izgleda zategnutije, a ne kao da joj je tonus pao.

– S godinama sam shvatila da želim da imam kremasti osjećaj na koži koja je hidrirana i nježna, prije nego li da bude suha, rekla je Sindi.

Ova zanosna brineta izgleda kao da devedesete za nju još uvijek traju. Jednom vrhunska ljepotica, zauvijek vrhunska ljepotica.