Beauty blogerka tvrdi da dosadne dlačice možete ukloniti običnom pastom za zube (Video)

Svojim 413 hiljada pratitelja pojasnila je kako pasta koju je napravila zaista djeluje i “dokazala” to video snimkom

Društvene mreže prepune su bizarnih savjeta za ljepotu, ali i novih trendova od kojima se lako može dignuti kosa na glavi. Ispiranje kose Cola Colom, savjeti kako povećati grudi nekim kremama i “home made” proizvodima, trikovi za iscrtavanje savršenih obrva, povećanje usana i sl., samo su neki od mnoštva kreativnih ideja, za koje nismo sigurni da zaista djeluju.

Takav je slučaj i s videom koji je na Instagramu objavila beauty blogerica Madina Shrienzada, a u kojem pokazuje kako se mješavinom paste za zube i kurkume “uspješno” rješava neželjenih dlačica. Svojim 413 hiljada pratitelja pojasnila je kako pasta koju je napravila zaista djeluje i “dokazala” to video snimkom.

Svojim 413 hiljada pratitelja pojasnila je kako pasta koju je napravila zaista djeluje i “dokazala” to video snimkom.

Mlada majka na svoju kožu je nanijela pastu za zube pomiješanu s kurkumom, za koju tvrdi da smiruje iritaciju kože, ostavila je da se posuši, a zatim istrljala u smjeru suprotnom od rasta dlačica kako bi uklonila osušenu pastu i neželjene dlačice. Gotovo 200 hiljada korisnika te društvene mreže je pregledalo video, ali komentari njenih pratitelja daju naslutiti da to možda i nije tako djelotvorna metoda kako je prikazano.

Mnogi koji su isprobali njen način za uklanjanje dlačica, komentarisali su kako nisu imali nikakvih rezultata u uklanjanju neželjenih dlačica, a mnogi su naveli kako su i samo imali negativno iskustvo jer im je od kurkume koža postala žuta.