Barbie iz stvarnog života: Upoznajte ženu lutku – neobičnih i nesvakidašnjih dimenzija

Valeria Lukyanova je dvadesetsedmogodišnja Moldavka koja je stekla svjetsku popularnost time što izgleda kao lutka Barbie. Dobila je nadimak «Barbie iz stvarnog života».

Ljudima često zna biti bizarna činjenica da neko istinski želi da izgleda kao lutka iz kulta igračaka, međutim Valeria nije ni prva ni posljednja koja želi plastičnim operacijama postići taj izgled.

Uz sve to, Valeria koristi puno teške šminke, kupuje plave leće i kosu boji u svijetloplavo, a njen ormar je pun odjeće na kojoj bi joj Barbie i Ken sigurno pozavidjeli.

Interesantno je da Valeria neće nikada priznati da je uradila operacije na licu te vadila rebra kako bi što više nalikovala slavnoj lutki, već ističe da je samo povećala grudi. Međutim, iskusni plastični hirurzi kažu da je nemoguće da su takve proporcije u potpunosti prirodne.

Valeria tvrdi da svoju figuru duguje svakodnevnom fitnesu te da je strastveni planinar, a uzak struk je naslijedila od majke. Uz to, često je na strogim dijetama koje joj pomažu u održavanju malenog struka. Valeria je stroga vegetarijanka. Jede samo sirovo voće i povrće, a uskoro planira potpuno odustati od hrane i živjeti samo od sunca.

Dimenzije tijela

Valerijino tijelo ima nesvakidašnje dimenzije. Obim grudi joj je 88 cm, struka 48 cm, a bokova također 88 cm. Sve to na njenu visinu od 170 cm izgleda prilično neobično. Doktori su često zapanjeni i njenom težinom koja iznosi samo 42 kilograma. Ako njene dimenzije uporedimo sa proporcijama Barbie lutke, ne bi bilo mnogo razlike. Barbie lutka ima proporcije 99 cm grudi, 45 cm struk, 83 bokovi.

Zašto baš Barbie?

Od svoje pete godine Valeria je voljela i bila fascinirana Barbie lutkom i imala ih je više od 50. Za nju je Barbie lutka vrhunac ljepote, međutim ona je to shvatila preozbiljno i logičan slijed stvari je bio da se odluči da izgleda kao ona.

(aura.ba)