Bar jednom nedjeljno ručajmo ribu

Na ovim stranicama poklanjamo vam najljepše recepte za ukusne i zdrave obroke. Zavirit ćemo u sve krajeve svijeta i donositi vam različite okuse kultura i preporuke nutricionista. Ovog puta poklanjamo vam, nadamo se, ukusan ručak iz tradicionalne kuhinje sa balkanskih prostora

PAŠTETA S PISTAĆIMA

Potrebno je: 50 grama oljuštenih pistaća, 2 manja limuna, 200 grama tunjevine iz konzerve, 100 grama margarina, 50 grama sitno sjeckanog praziluka – prase, so i mljeveni crni biber

Ostavimo pistaće nekoliko minuta u vreloj vodi da se lakše oljušte. Opranim i tanko oljuštenim limunima odstranimo gornji dio i izdubimo ih. Aurin savjet: unutrašnjost limuna iskoristite za limunadu. U veći sud dodamo izgnječenu tunjevinu i izmućen margarin. Posolimo i pobiberimo. Dodamo praziluk – prasu, limunov sok i pistaće. Ovom smjesom punimo limune. Ostavimo da odstoje u frižideru nekoliko sati. Zagrijanim nožem limune siječemo na krugove. Serviramo i ukrasimo grančicama francuskog peršuna.

ČOKOLADNE PUSLICE

Potrebno je: 150 grama brašna, 100 grama maslaca, 100 grama mljevenih oraha, 100 grama šećera, 150 grama rendane čokolade, džem, 100 grama čokolade i 1 jaje

Umijesiti tijesto od brašna, maslaca, mljevenih oraha, šećera, rendane čokolade i jednog žumanceta. Kad se masa ujednači, oblikovati spljoštene loptice i peći na umjerenoj temperaturi. Po dva kolača sastavljati džemom i umakati u rastopljenu čokoladu, ali samo do pola.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!