Banane su uvijek IN! Recite zbogom masnoj koži!

Banane su dobre u borbi protiv depresije, liječe mamurluk, ublažavaju jutarnje mučnine, štite od raka bubrega, dijabetesa, osteoporoze i sljepoće, mogu umiriti kožu nakon ugriza komarca… No, pogledajte u kakvoj su recepturi korisni i za vaš izgled.

Banana vlaži suhu kožu!
Umjesto losiona i krema koje nerijetko sadržavaju i štetne sastojske, na lice stavite zgnječenu bananu. Držite je 20-ak minuta, a potom se umijte. Koža će vam biti obnovljena!

Recite zbogom masnoj koži!
Pomiješajte bananu i sok od limuna pa sve stavite na lice. Koža će vam postati lijepa, nježna i što je najvažnije – bez masnoće i ružnog sjaja!

Udahnite život svojoj suhoj kosi! U blenderu izmiješajte bananu, avokado i jogurt. Masku potom nanesite na kosu i držite je bar 20 minuta. Nakon toga isperite i bit ćete kao novi.

Banane pomažu i borbi protiv bora!
Kako? Smiksajte bananu i avokado, a dobivenu smjesu barem tri puta tjedno stavite na lice i bore će nestati.

Otklonite mrtve stanice s kože uz pomoć banane!
Napravite masku od banana, zobi i kokosova mlijeka. Uz to možete napraviti odličan i zdrav piling tijela nakon kojega će koža blistati.

Smanite podočnjake!
Kako? Utrljajte usitnjenu bananu na podočnjake, a kalcij iz banane napravit će sav posao – bit ćete svježi i odmorni!

Recite zbogom aknama i to uz pomoć bananine kore!
Unutrašnjost kore utrljate na lice prije spavanja, a lice isperite ujutro i radite to svake druge večeri. Nemojte to raditi ako sumnjate da ste alergični na banane ili neke od sastojaka u banani.

Omekšajte suhe i ispucane pete!
Usitnite dvije do tri banane, a potom to nanesite na stopala. Omotajte folijom i ostavite neko vrijeme da djeluje. Potom skinite i operite, a ako je potrebno, ponovite postupak nekoliko puta. (aura.ba)