- Biskvit
- jaja, 4
- brašno, 4
- šećer, 3 kašike
- prašak za pecivo, 1
- kakao, 2 kašike
- ulje, 3 kašike
- Krema
- puding, 2 vanilija
- mlijeko, 600 ml
- šećer, 10 kašika
- margarin, 250 g
- ekstrakt banane ili izmiksana banana
Postupak
- Žumanjce umutite sa šećerom, uljem, brašnom, praškom za pecivo i kakao prahom.
- Napravite snijeg od bjelanca i spojite ga sa smjesom od žumanjaka i pecite ga oko 25 minuta na 180 ºC.
- Kada je biskvit gotov prelijte ga s 150 g šećera i vode.
- Za kremu skuhajte puding u 1/2l mlijeka s 4 kašike šećera. Ostavite ga da se ohladi, a za to vrijeme umutite margarin s 4 kašike šećera u prahu i 1/2 bočice ekstrakta od banane.
- Kremu premažite preko biskvita, a preko kreme prelijte čokoladnu glazuru od 100 g čokolade, 1 kašike šećera i 50 g margarina.