Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u 2020: ULAZIMO U GODINU ČUDESNIH PROMJENA!

Ako je suditi po najavama i vizijama najpoznatijih balkanskih vidovnjaka, astrologa i numerologa, promjena će biti ali neće sve promjene iznjedriti dobro.

Da će situacija biti kudikamo bolja nego prethodnih godina, daje nam nadu Kineski horoskop prema kome dolazi godina metalnog pacova! A ono što trebate odmah znati jeste da metalni pacov sa sobom donosi prosperitet.

Vidovita Lea: Migranti uništavaju Evropu!

Inače, u svim kartama dominira Mars što jasno govori o nastavku destabilizacije Balkana.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, nažalost, ne vidim nekih velikih promjena osim što će biti vremenskih nepogoda kao što su poplave i zemljotresi. Zemljotresi neće biti razorni ali će biti dosta neprijatno. Biće dosta političkih previranja, hapšenja političara…stvari se konačno ovdje mijenjaju nabolje, što će se itekako osjetiti u 2021. godini.

U svijetu, Tramp nastoji izazvati što je moguće više problema na svjetskom nivou. Njegova retorika ostaje loša, posebno spram muslimana i migranata koji dolaze u Ameriku.

Trzavice neće zaobići Rusiju ni Veliku Britaniju, Englezi su pod pritiskom  radi izlaza iz EU. Mislim da će to biti jako loše za cijelu Evropu koja će se o svom jadu zabaviti posebno radi migranata koji će dugoročno napraviti jako puno problema u Evropi.

U Srbiji će nastradati jako puno ljudi iz javnog života, i za to će biti zaslužni crni magovi.

Numerolog Jelena Sumunović: Ne zadužujte se u Novoj 2020.

Kakva će politička atmosfera na Balkanu biti? Balkan će uvijek biti ,,Bure baruta,,ali ga u Novoj godini neće zadesiti neke velike promjene i katastrofe, mada i ove godine će biti zanimljiva meta oko koje će se ,,moćne sile koškati ,,ispitivati svoje moći ali će tu ,,čorbu,,koju budu spremali našim prostorima morati sami pojesti ili je preusmjeriti na druge prostore…

Migranska kriza će i u 2020. godini biti nastavljena, a postoje mogućnosti pravljenja problema koji će biti skrivani da su ih migranti izazvali i napravili.

Veliki zemljotresi neće pogađati naše područje u 2020., ali se to može dešavati u vatrenoj oblasti Pacifika i nešto u rejonu Himalaja.

Nova 2020. biće posebno teška onima koji su već zaduženi,onima koji su uzimali velike kredite,dosta njih neće vidjeti izlaz pa će posezati za najgorim rješenjima – samoubistvom…Najteži period za njih je od januara do aprila. Preporuka za sve je da izlaz uvijek postoji i da će se u drugom dijelu godine naći načina da se prevaziđu te krize.

Ono što je preporuka svima je da u Novoj 2020. ne nasjedaju na prevare ,,jeftinih kredita,, jer su to,,šarene laže,, banaka kako bi privukle nove klijente.

  1. god je dobra za vraćanje pravim vrijednostima,vraćanju duhovnosti, ljubavi, empatiji …Svi koji ovo budu shvatili ozbiljno i koji budu radili na jačanju svojih najboljih potencijala Nova godina nudi sjajne mogućnosti i rješenja, njima će ova godina biti najuspješnija na svim poljima.

Poruka za Novu 2020. glasi. Pokažite veliku moć prilagođavanja i mudrosti i zakoračili ste u jednu od vaših najboljih godina. Srećna Nova godina!!!

Astrolog Miloš Tomić: 2020. – godina kad se svi dugovi moraju platiti!

Nadolazeća 2020. je definitivno godina promjena! Već sam pisao o tome kako je 2019. godina samo zatišje pred buru, koja počinje upravo u 2020. godini. 2020. je i godina Jarca. Planete Saturn i Pluton će se sresti na samom početku godine (12. januara), ali njihov utjecaj će biti dalekosežan.

Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je astrološki gospodar vremena, vladar usuda.  Saturn je onaj koji postavlja granice, koji podiže bedeme, zidine, brane… inhibitor svih procesa, nepokolebljivi sudija koji sve sabira i na kraju podvlači crtu. On je alfa i omega ljudskog života, mundano vlada prvom (život) i osmom kućom (smrt). Saturn predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život u cjelini, rađanje, djelovanje i na kraju, smrt. Na globalnom planu vlada krizama, besparicom, sistemima vlasti, potrebom za moći, tiranijom…

Pluton je bog podzemlja, on uništava, sahranjuje, ali i regeneriše i transformiše. Nakon susreta Plutona i Saturna, ništa neće biti isto! Njihova konjunkcija u znaku Jarca se dešava jednom u 735 godina. Efekte saveza Plutona i Saturna osjećamo već nekoliko godina unazad, jer njihove promjene nisu nagle i neočekivane (kao recimo kod Urana), već suptilne i sistemske.

Pored njih, u znaku Jarca se tokom većeg dijela godine nalaze i Jupiter i Ketu (Južni Mjesečev čvor). Najkraće rečeno, Jupiter je poput ogromnog povećala, on dodatno pojačava već pomenuta dejstva i uklapa ih u još širi globalni plan. Ketu je tačka kolektivnog otpuštanja karme, tako da ćemo u ovoj godini svi manje ili više raditi na svom karmičkom čišćenju i plaćanju dugova iz prošlih života (i na individualnom i na kolektivnom planu).

Ove godine nas očekuje čak 6 pomračenja, 2 solarna i 4 lunarna, a uvertira im je pomračenje Sunca na samom kraju 2019. godine (26. decembra). Ovaj fenomen je zabilježen još u drevnoj Kini i Vavilonu, gdje je tumačen kao loš omen (znak). Nagovještavao je smrt vladara, poraz vojske,  sušu i glad.

U vrijeme pomračenja je povećan broj saobraćajnih nesreća, suicida, dolazi do naglih vremenskih promjena, a kako Sunce u astrologiji predstavlja  srce,  povećan je i broj srčanih udara i iznenadnih smrti.  Pomračenja su tu da ruše sisteme, ona su neminovna promjena i novo vrijeme koje dolazi s njima. Tokom 2020. godine, pomračenja se dešavaju prvo na osi Rak-Jarac, a potom na osi Blizanci-Strijelac.

Na globalnom planu, zemlje koje će trpjeti najviše promjena su pod vladavinom upravo pomenutih znakova. U simbolici Jarca: Indija, Engleska, dijelovi Meksika, sjeverna Afrika. Južna Amerika je u simbolici Strijelca, dok je Sjeverna Amerika u simbolici Blizanaca. Balkanske zemlje su kombinacija Ovna i Jarca (Saturn u Ovnu).

Tokom proljeća, kada se i Mars pridruži gužvi u Jarcu, moguće su klimatske nepogode, protesti, nemiri, policijski čas, intervencije zakona, restrikcije, nedostatak novca u zemljama u simbolici Jarca. Krajem godine, dugotrajan kvadrat retrogradnog Marsa u Ovnu sa Plutonom i Saturnom će ponovo aktivirati probleme u ovim zemljama, a loše može uticati i na zemlje njemačkog govornog područija i Daleki Istok (Japan, Koreja).

Tokom ljeta se mogu intenzivirati protesti u Južnoj Americi, dok će se tokom maja i juna u SAD pričati o starim problemima u vezi monetarne politike (Retrogradna Venera u Blizancima). Kriptovalute će doživjeti značajne promjene i u konačnici će odnijeti prevlast nad papirnim novcem, ali neće ostati u onoj formi koju danas poznajemo (Uran u Biku).

Balkanske zemlje će tokom čitave godine pratiti kriza i pojačan pritisak na političare, mada konkretnih promjena u vlasti neće biti. Kao što je već napisano, ove promjene su suptilne, ovo je početak kraja za određene vladare, ali naglih padova sa vlasti neće biti u ovoj godini.

U BiH će se najviše pričati o novcu i nedostatku istog, a zbog već pomenutog Urana u Biku, mediji će nas izvještavati o pojačanim seizmičkim aktivnostima tj. o većem broju nešto jačih zemljotresa nego inače.

*Ovo je opšti pregled događaja za narednu godinu, za detaljnije analize u određenoj regiji, potrebno je pogledati karte zasebnih država, kao i tzv. ingresne karte (karte početka godišnjih doba za određenu oblast), te druge relevantne karte.

Nina Zuko, tarot majstor: Sreća će pratiti hrabre

  1. je velika godina, koja nije samo početak nove decenije već i nove astrološke ere. Jupiter, Pluton i Saturn borave u Jarcu tokom većeg dijela godine što podrazumijeva velike ambicije, fokus, disciplinu.

Svijet polako uviđa da ne postoji jednostavno rješenje za klimatske promjene, uprkos naprednoj tehnologiji. Prošle godine užasna vatrena stihija je zahvatila Amazon, ove godine strahote mogu da dođu od vode. Karte najavljuju i snažne zemljotrese, a najviše će pogoditi Kaliforniju i Tursku.

Prema numerologiji, 2020. je godina četvorke, a numerološki, četvorka je značajan broj koji donosi sreću. Mnogi će riješiti svoje stambeno pitanje, pronaći posao. Godina je ovo u kojoj će sreća posebno pratiti hrabre i marljive.

Mnoge najviše zanima tema zvani migranti. Ali svijet kojem oni hrle – migranti ne zanimaju. Pokušavaće mnogi da dođu do obećane zemlje, ali bezuspješno. Zbog novih ratnih žarišta, kriza s migrantima će biti još gora.

 Kada Radetinac, duhovni iscjelitelj i vidovnjak: 2020. nosi sa sobom fenomen iznenadne smrti!

Po meni, 2020. će biti kudikamo gora od od ove 2019. Strašne klimatske promjene nas očekuju, kriza s migrantima se produbljuje. Njima je “svijet” dao zeleno svjetlo da napuste svoje ognjište i krenu ka Evropi, ka Zapadu, da prave razdor i probleme u određenim zemljama. Oni su dovedeni, oni nisu došli sami.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, smrt jednog utjecajnog političara će uzdrmati Region. Estradu takođe trese fenomen iznenadne smrti – nastaviće se odlazak mnogih poznatih ličnosit, naglo će se razbolijevati i brzo umirati.

Omladina će se nastaviti iseljavati. Ovi što i ostanu, njih neće zanimati škola ni nauka, nego samo nargila i kladionice, narkotici takođe. Natalitet dramatično opada i zabrinjavajuće je što to nikoga ne zanima. Brakova je sve manje, ljubavi takođe. Cvjetat će razvodi i ubistva, te samoubistva. Neke veće vremenske neprilike kao ni zemljotrese i poplave, u našoj zemlji ja ne vidim. Jače zemljotrese mogu očekivati Amerika i Turska.

 Predviđanja babe Vange: Rusiji meteor, Aziji razorni zemljotresi

baba Vanga je 2020. godinu u svojim predviđanjima opisala kao vrlo zanimljivu. Tvrdila je da će baš u ovoj godini Pakistam Kinu, Japan i Aljasku pogoditi veliki vodeni val. Vanga je vidjela i snažan zemljotres u Aziji te mnoštvo žrtava. Za Rusiju je u 2020. vidjela atentat na Putina, moguću i smrt te veliki meteor koji bi mogao rascijepiti Rusiju.

Bolnu smrt predvidjela je u ovoj godini i američkom predsjedniku Trampu. Dobra vijest je da za 2020. nije pominjala nove ratove ni bolesti ali jeste odlazak “običnih” ljudi na Mjesec.

Nostradamus: Otapanje ledenjaka donosi jezive posljedice

Francuski prorok Nostradamus autor je jedne od najpoznatijih knjiga proročanstava ikad. U svojim Proročanstvima uspio je predvidjeti neke ključne trenutke u povijesti čovječanstva kao što je 9/11 i dolazak Hitlera na vlast u Njemačkoj.

Ipak, Nostradamusovo proročanstvo od kojeg u savremeno doba strahuje mnogo ljudi je to da se čovječanstvu sprema Treći svjetski rat koji će trajati trideset godina. No, evo što je prorok predvidio za nadolazeću 2020. godinu.

Donald Trump će opet biti izabran za predsjednika, no naći će se u opasnosti. Ameriku će pogoditi jaki potresi, posebice u Kaliforniji tokom juna i jula.

Evropa nije ništa sigurnija od potresa. Iako nije predvidio kada točno će potres biti, navodno će biti na između 7 i 7,5 na Richterovoj ljestvici i to u Turskoj.

Globalna ekonomija ponovno će biti u krizi. Nostradamus je previdio krizu 2008., a istu stvar predviđa i za 2020. Okidač za novu ekonomsku krizu upravo će biti Velika Britanija koja će realizirati Brexit i izaći iz Europske unije. Nostradamus čak predviđa da bi se cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo moglo raspasti. Još loših vijesti zadesit će Britaniju. Nostradamus piše kako će “monarh koji najdulje vlada umrijeti”.

Osim velikih potresa, Europu i Ameriku. Među zemljama koje će pogoditi strašni požari je i Hrvatska. Gorjet će i u Grčkoj, Portugalu, Španjolskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Za Ameriku je još predvidio i jake oluje i tornada.

Nostradamus za 2020. predviđa ono čega se mnogi boje već godinama – otapanja ledenjaka. Posljedice toga mogle bi biti strašne – novi ratovi, nedostatak resursa, manjak pitke vode…

Veliki rat između dvije sile će završiti, predviđa. To se u današnjici odnosi na trgovinske ratove između SAD-a i Kine. Velike promjene osjetit će i Sjeverna Koreja u kojoj Kim jong-Un više nije vođa, nego je prisilno smijenjen.

 Kineski godišnji horoskop za 2020. godinu: Godina pacova donosi magiju

Kineski horoskop za 2020. godinu koja je godina pacova, donijeće mnoge promjene, što velike, što male, što na ljubavnom kao i na poslovnom i zdravstvenom polju.

Simbol kineske Nove godine za 2020. je Pacov. Godina po ovom horoskopu počinje 25. janura, a vjeruje se da beli pacov donosi prospreritet, ali neće baš cijela 2020. godina biti uspješna.

Godina će biti posebna za sve one rođene u godinama vladavine Pacova: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.

Za njih ovo je godina velikih promjena. Biće dosta poteškoća, ali ukoliko budete uporni i preuzmete rizik „Pacov“ će vam velikodušno sve platiti.

Za one rođene u godinama vladavine Zmaja 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 ne vrijedi rizikovati. Sljedeća godina će vam proći mirno i stabilno. Odvojite vrijeme za sebe: putujte ili se bavite svojim omiljenim hobijem.

Kako biste konačno uhvatili „sreću za rep“ za osobe rođene u kineskoj godini Zmije: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 neophodno je da se otarasite loših životnih navika.

Oni rođeni u godini Majmuna mogu očekivati da će sviti porodično gnijezdo, obezbijediti krov nad glavom, a mogu očekivati i bebu.

  1. godina biće puna zadovoljstva i prijatnih trenutaka za one rođene u kineskoj godini Psa: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 godina.

(E. K./aura.ba)

Komentari

komentara