Bakin recept: Crvene paprike sa bijelim lukom

Predlažemo vam jedan provjereni recept za pripremu kiselih paprika. Riječ je crvenim paprikama koje se kombinuju sa peršunom i bijelim lukom, a uz pečeno meso i domaći sir im niko ne može odoliti. Potrebni sastojci: 10 kg crvene paprike- roge 1 litra sirćeta 300 g sećera 200 g soli 1 konzervans (5 g) 1 vezica svježeg peršunovog lista (oko 50 g) 2 glavice bijelog luka Priprema: Paprike oprati, osušiti pa ispeći.

Pečene stavljati u posudu sa poklopcem ili u vrećice (tako ce se dobro napariti i lakše će se guliti). Šećer i so dobro izmiješati sa sirćetom (sirće u razmjeri 1 naprema sedam sa vodom) da se rastopi, tome dodati konzervans.

U tu tečnost staviti oguljenu papriku, tako treba odstojati 24 sata. Sutradan u tegle slagati red paprike i svaki posuti sa sjeckanim bijelim lukom i sjeckanim peršunom. U svaku teglu staviti po jedan pritiskivač za zimnicu i dopuniti sa tečnošću u kojoj je paprika odstojala, toliko da prekrije paprike.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!