Azra J. iz Sarajeva skoro se bila odrekla sina zbog ljubavnika: Ko je sarajevski taksista sihirbaz?

  Razapeta izmneđu dvije vatre; zaljubljena do ušiju u taksistu i razočarana što je sin ne shvata, Azra je skoro tri mjeseca prolazila kroz pakao. Sin i taksista su pokazivali otvorenu netrpeljiovost, a ona je polako popuštala pred zahtjevima taksiste. Čak je pristala na njegovu ucjenu da kada je on tu, da njenog sina ne bude u kući. Otvoreno je to kazala sinu i zamolila ga da ode kod vjerenice ili kod nane u vrijeme kada je taksista tu.

 

Da je Azri J., 48- godišnjoj vlasnici jedne sarajevske firme prije godinu dana rekao da će završiti kod vidovnjaka i duhovnih iscjelitelja, rekla bi mu da je lud i da ne zna šta govori. Danas, ona ima sasvim drugačiji stav o parapsihologiji i utjecaju crne magije na živote manje ili više griješnih ljudi. Ona sebe nikada nije smatrala bezgrješnom, ali se trudila čitavog života da svjesno ne pravi greške, zbog kojih bi ispaštao bilo ko u njenom okruženju. Rano je ostala udovica, u ratnim godinama. Muž poginuo na ratištu, a ona u krilu odgajala osmomjesečnog sina Amara.

  Novogodišnje slavlje

Bilo je to 1993. godine. Od tada, kaže, posvetila se odgoju svoga sina i, naravno, biznisu. Bila je uspješna na oba fronta. Privatni biznis se dobro razvijao, a sin izrastao u pametnog i uspješnog momka, koji je imao svoj život. Već je imao vjerenicu, koju je Azra prigrlila kao najrođeniju kćerku.

–              Kad malo bolje razmislim moj sin je imao svoj život, živio ga je punim plućima. Sve manje je imao vremena za mene, a ja sam u samoći nesvjesno padala u depresiju. Samoća me ubijala…Trebalo se učiti novom načinu života, a to je značilo ili samovati u četiri zida, ili pokušati sebi osmisliti vlastiti život – pokušava da nam dočara stanje svog duha unazad nekoliko godina.

Priznaje da je sve češće oplakivala svoj samački život, bez obzira što je bila presretna kao majka. Izvela je sina na pravi put, a to je svakoj majci najvažnije. Od njegove petnaeste godine, s njegovim odrastanjem, polako se počela navikavati na samoću. To je i razumljivo, jer sin je imao svoj život, društvo, zadovoljstva…

U pomalo tužnom raspoloženju Azra je ispraćala 2017. godinu. Trebalo je i tu „najluđu noć“ da dočeka sama u stanu, uz dosadne TV programe i da brine o sinu. Dva dana pred doček pozvala je najbolja prijateljica Maja da kod nje proslave. Samo njih pet žena, kojima je sudbina namijenila samački ili život udovica ili razvedenih.

Otišla je na tu novogodišnju zabavu na Alipašino Polje, a sin je sa vjerenicom i društvom slavio u stanu. Ubrzo nakon novogodišnjih čestitanja i poljubaca, negdje oko jedan sata iza ponoći, krenula je kući. Pozvala je taksi, a da nije ni slutila da je sudbina te večeri počinje voditi stazama haosa.

Kao da je, kaže neko omađijao. Očiju nije skidala s taksiste, koji je čestitajući joj Novu godinu i poljubio. Kompletna je zatreperila. Dok je vozio, oči su joj stalno bježale prema njemu. Na kraju je taksista uhvatio njen pogled i nasmiješio se. Bio je predivan. Visok, taman i imao je plave oči kojima nije mogla odoljeti. On je to osjetio i pozvao me na piće, a ja kao ona iz pubertetskih dana – pristanem.

  Sin ili taksista

Dok su pijuckali piće i neobavezno časkali taksista joj je davao do znanja da mu se Azra sviđam i koristio je kojekakve glupe izgovore da je dodirne i da stavi svoju ruku na njenu nogu. U jednom trenutku je opet poljubio, kao ponovo joj čestitano Novu godinu. Taj poljubac joj je zarobio srce, pomutio razum i Azra je završila na periferiji Sarajeva u vrućim zagrljajima sa taksistom, kojeg će tek kasnije upitati za ime i prezime i neke detalje iz njegovog života. Od te novogodišnje večeri ona je počela živjeti u oblacima i za trenutak kada će opet vidjeti svoga taksistu.

I on je bio razveden, skoro deset godina je bio mlađi od Azre. Ni jednom, ni drugom nije smetala razlika u godinama. Nastavili su se viđati prvo kradom, a onda sve otvorenije. Vrlo brzo Azra je priznala svome sinu da ima prijatelja, te da želi da se njih dvojica upoznaju. Sin nije bio oduševljen, ali Azra je, napola slijepa, na ručak dovela svoga prijatelja. Ručak se produžio na večeru, a onda i konak. Tada će Azra obećati svome taksisti pozajmicu od 5.000 KM za plaćanje nekih dugova prema državi. Nije marila na sinovo negodovanje.

Razapeta između dvije vatre; zaljubljena do ušiju u taksistu i razočarana što je sin ne shvata, Azra je skoro tri mjeseca prolazila kroz pakao. Sin i taksista su pokazivali otvorenu netrpeljivost, a ona je polako popuštala pred zahtjevima taksiste. Čak je pristala na njegovu ucjenu da kada je on tu, da njenog sina ne bude u kući. Otvoreno je to kazala sinu i zamolila ga da ode kod vjerenice ili kod nane u vrijeme kada je taksista tu.

Ko zna kako bi se ova priča završila da nije bilo Azrine današnje snahe. Ona se obratila bijelom magu Adi Sarajliji. Željela je da čuje njegovu riječ o porodičnim problemima njegovog vjerenika.

–              U kući je narušena je harmonija zbog jednog muškarca, koji je zatriovao srce Vaše buduće svekrve. Pregledajte saksiju sa svijećem u hodniku. To što nađete, odmah spalite i bacite u mutnu vodu – kazao je Ado, a nakon toga neka Azra dođe kod mene. Ona je pod magijom čovjeka koji želi njen novac. Već je za jedan pozamašan iznos prevario, ali to nije sve. Ako se ne zaustavi djelovanje magije, čekaju vas još veće nevolje – upozorio je bijeli mag Ado.

Nekoliko dana kasnije pojavila se Azra sa snahom kod bijelog maga. Pronašle su u cvijeću smotuljak onakav kakav je Ado Sarajlija opisao, te je Azra postala svjesna da je žrtva taksiste sihirbaza. Trebalo je to čistiti.

–              Nakon svega, hvala Bogu i Adi Sarajliji, taksista je prošlost, ružna epizoda u mome životu. Moj sin i ja opet smo najsretniji na svijetu, oženio se, postala sam i zvanično svekrva, uskoro ću i biti i nana – kazala nam je na kraju Azra J.

 

 

Komentari

komentara