AYURVEDA: ISPROBAJTE JEDNU OD NAJSTARIJIH METODA ČIŠĆENJA ORGANIZMA!

ayurvedaPosljednjih nekoliko godina ljudi se polako vraćaju drevnim metodama liječenja koje ujedno imaju i preventivna svojstva. Kako biste očuvali zdravlje potrebno je, između ostalog, redovito paziti i na izbacivanje toksina iz organizma.

Među brojnim metodama, valja pronaći jednu koja će biti najučinkovitija, a ayurveda predlaže – mućkanje ulja u ustima.

Jedna je od najpoznatijih metoda čišćenja praktikuje se svakodnevnim mućkanjem hladnog prešanog i nerafiniranog ulja, najčešće suncokretova ili sezamova ulja, a nerijetko se možete poslužiti i maslinovim.

Terapija mućkanja ulja u ustima provodi se ujutro, kada se uzme jedna kašičica ulja koja se zatim mućka 10-15 minuta i potom obavezno ispljune. Prvi put možda nećete izdržati cijelih 15-ak minuta ali budite uporni i vježbajte. Refleks gutanja koji se prilikom terapije javlja je normalna, ali se može prevladati.

Ukoliko ne možete izdržati, – ulje pljunite, nikako ga nemojte progutati jer ono se nakon dvije minute veže sa pljuvačkom, nakon četiri ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne tvari iz organizma.

Kako biste bili sigurni da je terapija uspjela, pogledajte boju ulja nakon što ste ga ispljunili. Ono bi trebalo sada biti bjelkasto i rijetko.
Nakon mućkanja, usnu šupljinu isperite toplom vodom i operite zube, a blagodati osjetite na svom organizmu u vidu brojnih olakšanja, rješavanja kroničnog umora, poboljšanju raspoloženja i općenito boljoj slici organizma.

(aura.ba)