Avdo M. (44) iz Beča dnevno je uzimao po šaku lijekova: Pobjednik zahvaljujući POČITELJSKOM SIRUPU

Bilo je dosta izazova u njegovom životu, radosti i tuge, rada i šemlučenja, pjesma i suza, bolnica i hotela sa pet zvjezdica…. A onda preko noći sve se promijenilo. Srce zatrokiralo, održavalo se u životu s 14 tableta dnevno. Taman srce ozdravilo – stradala jetra. Medicina nemoćna, ali nije nemoćan POČITELJSKI SIRUP, fitoterapeutkinje Senke Mušanović. Avdo ga pije umjesto vode i „puca od zdravlja“

 

Ljude poput Avde M. Rodom iz istočne Bosne, a nastanjenom na dvije adrese – u Beču i Hadžiććima, veoma je teško sresti u ovom vremenu. Nasmijan, susretljiv, vedar, iskrene i djetinje tople duše, on je čovjek kakvi bi trebali biti svi na zemaljskom svijetu. On je i šampion!

Priča o njegovoj životnoj borbi tjera vas da se zamislite duboko nad svakim izazovom od kog ste u životu odustali, jer Avdo je pobijedio svaki. U ratu je preživio brojne šokove, ostao bez polovine rodbine, sa zavežljajem u ruci stigao u izbjeglištvo u Austriju. Gore se veoma brzo snašao, a počinjao je od nule. Formirao je porodicu, otac je dva svoja ponosa, dva sina. Dakle, ispunjen život u svakom pogledu.

Rahatluk

  • Taman mi se mililo živjeti. Kako naš narod kaže došla vremena da malo dahnem dušom. U okolini Sarajeva kupio plac, započeo gradnju kućice, stekao nove prijatelje, imam i rodbine tu… Okupimo se, pa malo i akšamlučimo – priča nam na početku svoje ispovijesti Avdo.

Samo je, dodaje, jedno ljeto akšamlučio i sevdisao u Bosni. Doktori su mu zabranili da ne smije rakiju primirisati, a sa ishranom da mora biti oprezan.

  • Srčane tegobe, krvožilni sistem zakrčen, srce preskače… Nema šta mi nisu nabrojali, a pri tome su bili isključivi da se moram pridržavati strogo propisane medikamentne terapije – nastavlja.

Ta terapije je podrazumijevala ukupno 8 tableta dnevno, od toga 2 po 3 puta dnevno, a ostale po jedanput ili dva puta dnevno. Ukupno, kaže pio je 14 tableta dnevno, mjesečno 420 komada.

– Ne mogu dušu griješiti, srce je živnulo. Nisam imao napade gušenja, niti je bilo povišenih masnoća u krvi. Doktori su bili zadovoljni….

Nažalost, Avdin rahatluk nije dugo potrajao. Počela ga je izdavati jetra. Kaže, da je on osjećao mučnine i  umor, imao je i otežano izmokravanje. Ali nije se nikome žalio. Tek kada ga je supruga počela zapitkivati zašto je blijed, pa što je požutio, trznuo se i odlučio za posjetu ljekaru.

Pod staklenim zvonom

Ljekari u Austriji su dugo su lutali s dijagnozama. Sumnjali su ponovo na srce, pa na pluća, bubrege. Na kraju su otkrili početni stadij ciroze jetre.

– Opet nove terapije, poseban režim ishrane. Natjerali su me na život pod „staklenim zvonom“ – kazuje Avdo i dodaje da je tako živio skoro dvije godine.

Bile su to, kaže, njegove najteže dvije godine. Čak je bio pao i duhom, totalno obeshrabren i bez volje za životom.

– Tek kad čovjek izgubi zdravlje, počinje drugačije razmišljati, postaje očajan jer su se izjalovila mnoga očekivanja.  Postaje ti svejedno za sve ono što si postigao u životu, strahuješ za sutrašnji dan, Boga moliš da te poštedi patnje…

U njegovom slučaju, kaže, Bog je bio milostiv, pokazao mu je put do fitoterapeutkinje Senke Mušanović, koja jedina na svijetu ima čarobnu formulu za čuveni „Počiteljski sirup“ sa tradicijom dužom od 100 godina. Dokazano, ovaj napitak je spas za bolesti jetre i sjajna pomoć za imunitet, od kojeg sve zavisi.

Svakodnevni gutljaj ili dva Počiteljskog sirupa ujutro je najbolja odbrana od svih bolesti.

– Priznam, bio sam skeptičan, pa sam prvi put kupio sam jedan litar tog sirupa. Međutim, mjesec dana kasnije sam se zaputio iz Beča i kupio tri pakovanja!!!

-Zašto tri?

– Nakon onog jednog litra moji su nalazi bili znatno bolji, a ja pun snage, elana, svježine. Ljekari u Beču su bili prezadovoljni mojim zdravstvenim stanjem.

– E, zato sam ja uzeo tri litra. Od tada, ima skoro dvije godine, uvijek imam u zalihi dva do tri litra. I, naravno, redovno ga uzimam.

– Na kraju nam je Avdo kazao i ovo:

– Za mene je „Počiteljski sirup“ ko onaj iz reklame „što ti daje krila“. Ja sam Senkinim sirupom letim, pucam od snage, i ponovo akšamlučim!

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!