Autorice knjige „Kako jesti poput zgodne cure“ Jodi Lipper i Cerina Vincent savjetuju: Put do seksepila popločan je ukusnom hranom

Jedite hranu koju volite, ali umjereno! Pokušajte češće jesti špinat! Pazite da vam je tijelo uvijek dovoljno hidratizirano! To je put do zdravlja i seksepila, bez dijeta, gladovanja i odricanja. Ključ je u umjerenosti i ravnoteži

 

Jodi Lipper i Cerina Vincent autorice su knjige “How to Eat Like a Hot Chick” kojoj je moto – Jedite što volite da biste voljele to kako se osjećate. Knjigu su napisale za sve žene ovog svijeta koje se opterećuju zbrajanjem pojedenih kalorija, koje peče savjest nakon dva griza čokoladice te koje se uprkos “opreznoj prehrani” cijelo vrijeme osjećaju debelo i nepoželjno.

Nakon godina iskustva s takvim razmišljanjem počele su proučavati kako se hrane i kako se nakon konzumacije određenih namirnica osjećaju. Naučile su kako odrediti prehrambene prioritete, ali i kako se prepuštati slatkim grijesima grickalica bez ikakve grižnje savjesti.

 Grickalice ne moraju ubiti struk

Kad su u pitanju grickanje  između obroka, svi već znamo kako je to najpogubnije što možemo učiniti za svoj struk, ali i težinu. Međutim, Jodi i Cerina su otkrile nekoliko tajni kojima će nas naučiti kako uživati u “slatkim grijesima” bez straha od uništavanja naše seksi linije. Kada žudimo za nečim slatkim, Jodi i Cerina nam preporučuju gumene bombone, ali i malene čokoladne bombone. Ne kažu da moramo pojesti pola kile, ali se ne slažu ni s odricanjem od “seksi hrane”, jer smatraju kako u hrani treba uživati.

Želju za slatkišima možemo utažiti i voćem, ali zbog visoke kaloričnosti trebali bismo izbjegavati sušeno voće.

 Špinat je zakon!

Špinat je “top-namirnica” koju preporučuju Cerina i Jodi. Od njega možemo napraviti slasnu salatu ili iskoristiti listiće kako bismo napravili male zamotuljke sa sirom ili bijelim mesom, koji će odlično utažiti glad i napuniti tijelo mnogim potrebnim sastojcima. Povrće poput špinata sadrži veći broj tijelu potrebnih sastojaka od ijedne druge namirnice.

Jogurt je također super-namirnica i može poslužiti kao zdrava zamjena za grickanje između obroka. Međutim, važno je paziti na sastav jogurta. Ponekad nas prevare ambalaže na kojima se ističe da sadrže malo mliječne masti i imaju malo kalorija. Ponekad je bolje pojesti više kalorija, ali u tijelo unijeti potrebne nutrijente, nego pojesti manje “praznih” kalorija, najčešće umjetnih zaslađivača. Orašasti plodovi također su zdrave grickalice.

Lješnjaci, bademi, orasi… bogat su izvor proteina, zdravih masnoća, ali i cijelog spektra vitamina za kojima naše tijelo žudi. Međutim, da bismo se nakon međuobroka orašastih plodova osjećali seksi i zadovoljno, trebamo izbjegavati pržene, karamelizirane ili one prelivene čokoladom.

Lješnjaci, orasi, bademi savršen su izvor proteina

 Voda i menta se vole

Za tjelesno-umni osjećaj seksepila koji Cerina i Jodi žele povećati kod žena, iznimno je važno unositi dovoljno vode u organizam. Tako će nam koža biti glatka i lijepa, tijelo će izbacivati štetne toksine i mi ćemo biti sretni. Međutim, ne preporučuju opterećivanje s onih “osam čaša vode na dan”. Pijte kada ste žedne, organizam zna kad je dehidriran.

Za ljepotice koje ne uživaju u običnoj vodi, preporuka je začiniti je sokom od limuna ili listićem mente. Jedite hranu koju volite, ali umjereno! Pokušajte češće jesti špinat! Pazite da vam je tijelo uvijek dovoljno hidratizirano! To je put do zdravlja i seksepila, bez dijeta, gladovanja i odricanja. Ključ je u umjerenosti i ravnoteži.