AURINA KUHINJA: UMAK OD BUKOVAČA S ČIPSOM OD CRVENOG LUKA

 

Gljive su uvijek IN. Bukovače, uzgojene gljiive zbog svoje raširenosti, dostupnosti i ukusa s jelovnika smjenjuju šampinjone. Donosimo vam inovativan i jednostavan recept za pripremu ukusnog jela.

Umak od bukovača

Sastojci: 350 do 400 gr svježih bukovača, malo pavlake, mladi luk, bijeli luk, sol, biber i malo vegete.

Bukovače izrežite na rezance (režite u smjeru njihovih vlakana), ispržite ih s malo mladog luka. Dodajte 1 do 2 kašike brašna, pržite i dalje. Zalijte vodom i dodajte začine. Kuhajte na tihoj vatri oko 13 do 15 minuta. Pred kraj kuhanja, umaku dodajte 2 kašike pavlake.

Čips od crvenog luka

Nekoliko glavica crvenog luka izrežite na rezance, malo posolite i umiješajte u brašno. Pržite na vrućem ulju do zlatno žute boje.

Bukovače su poznate po bogatom ukusu. Odličan su dodatak svim prilozima. Čips od crvenog luka će upotpuniti jelo i dodati umaku pravu aromu. Čips možete poslužiti posebno, pripremati ga u svim prilikama, vaša porodica i prijatelji će biti oduševljeni aromom  i užitkom koji dolazi od ovog neobičnog, ali zdravog čipsa.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!