Aurina kuhinja: Provansalski složenac od povrća

14082016-slozenacSastojci:

  • 250g tikvica
  • 500g plavog patlidžana
  • 200g crvene paprike
  • 200g zelene paprike
  • 200g žute paprike
  • 150g luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 550g paradajza
  • maslinovo ulje
  • svjež bosiljak (po želji)

Priprema:

Tikvice i patlidžan isjeći na krupnije komade, utrljati so i ostaviti pola sata da odstoji. Kasnije isprati vodom i prosušiti ubrusom. Paprike isjeći na krupnije komade. Prodinstati bijeli i crni luk zajedno u većoj šerpi.

Dodati povrće sljedećim redom: paprike, patlidžan, tikvice i na kraju paradajz. Kuhati svako povrće dok ne omekša, prije nego što dodamo naredno. Kuhati na tihoj vatri. Treba da pustite da ispari višak tečnosti tako da jelo bude gusto. Dodati na kraju začine: so, biber, bosiljak.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!