Aurina kuhinja: Preukusne vanilice

Sastojci: jedno jaje, 100 grama putera, 100 grama margarina, dvije kesice vanilin šećera, dvije kaike šećera, 2/3 praška za pecivo i brašna po potrebi.Brašno dodavati po potrebi, dok se tijesto ne odvoji od posude. Razvaljati tijesto na oko 1cm debljine, rukama ili oklagijom. Sjeći na željene oblike, kocke, krugove (šoljicom, čašom, kalup ako imate).Peći na 180 stepeni oko 20-30 minuta.Premazati džemom, spajati, uvaljati u šećer u prahu ili samo na vrh staviti čokoladu (na 250 ml slatkog vrhnja najbolje otopiti 200 grama mliječne čokolade, kad se zgusne, koristiti kao krem, ostane dovoljno i za neki drugi kolač). Napomena, pleh nije potrebno podmazivati, vanilice su dovoljno masne.Prhke i ukusne! (aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!