Aurina kuhinja: Nesvakidašnja čorba – VATRENI PARADAJZ

paradajz_corbaSastojci: 8-10 velikih, sočnih paradajza, oko 10 čehni bijelog luka, malo maslinovog ulja, so i biber, 300 ml bujona, tabasko sos po ukusu, 100 ml neutralne pavlake.

Priprema: Zagrijte rernu na maksimum. Isijecite paradajz na polovine. Prelijte sa malo maslinovog ulja i poredajte po plehu, zajedno sa bijelim lukom. Pecite 45-50 minuta, dok paradajz ne smekša i kora ne počne mjestimično da crni. Izvadite ih iz rerne, ostavite da se prohlade, pa im oljuštite kožu.

U šerpi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte paradajz i bijeli luk. Pržite nekoliko minuta, zatim dodajte bujon. Miješajte i sitnite paradajz, dok čorba ne provri. Blenderom na štapu ispasirajte sve sastojke. Začinite tabaskom, solju i biberom. Po ukusu. Uspite pavlaku i neka čorba još jednom provri. Služite je vrelu s brusketima kao prilogom.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!