AURINA KUHINJA: Ljetni, osvježavajući kolač Sadine Musaefendić iz Maglaja

1934604_1179154108762226_5136683152281947068_nStudentica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, Maglajka Sadina Musaefendić, sa našim je čitateljima odlučila podijeliti recept za pripremu ljetnjeg, voćnog kolača.

KORA: 4 bjelanjaka umutit sa 4 kašike šećera, dobro umutit u čvrst šaum, onda dodati 4 žumanjka i sjedinit fino, dodati 4 kašike vode, 2 kašike ulja, dobro umutiti, onda dodati 2 kašike neskvika i 4 kašike brašna i dobro umutiti.

Na kraju dodati jedan prašak za pecivo i umutiti ga lagano kašikom, da tijesto ne propadne. Peći 10-15 minuta na 170-180 stepeni. Na koru idu 4 pudinga sa 1l mlijeka i 10 kašika šećera. Gotov puding pomiješati sa malom čašom 12% pavlake. Ne mora se čekati da se kora ohladi. Pudin može odmah na koru. Po pudingu se reda voće po izboru, a preko voća preliv za kolače (2 vrećice). Ako uzmete banane, umjesto preliva stavite šlag kremu. I u slučaju jabuka i banana kao odabira za kolač, obavezno iscijediti jedan limun na njih da ne bi pocrnile.
13819500_1292403907437245_1514201785_n

(E. K./aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!