Aurina kuhinja: Krem torta koju ćete pripremiti za samo 10 minuta

Još jedan u nizu posebnih recepata Aurine kuhinje. Jednostavna i jeftina torta, koja neće iznevjeriti vaše goste. Za njenu pripremu ćete potrošiti samo 10 minuta rada u kuhinji.

Sastojci:
3 jaja, 1 prašak za pecivo, čaša (2 dcl) šećera, brašna, ¾ čaše mlijeka i ulja.  1 litar biljnog šlaga, malo soka ili voće po želji, 2 paketića (40 gr) želatine fix.
Sastojke izmiješajte: najprije jaja, dodajte prašak za pecivo, šećer (pola čaše), ulje, mijeko i na kraju lagano dodajite brašno. Pecite u kalupu po želji, na temperaturi 200 stepeni oko 8 minuta. Biskvit podijelite na pola (uzduž ili poprijeko, zavisi od oblika i veličine kalupa).
Kora će se brzo ohladiti, malo je namočite nekim sokom. U međuvremenu  izlupajte biljni šlag u koji ste dodali želatinu. Dodajte voće po želji, u ovom primjeru su korištene narandže. Kada se šlag dovoljno stisne (čas lupanja oko 1 minute), filujte tortu koju obavezno obložite sa strane. Ovakva torta se može poslužiti odmah, a u frižideru može stajati čak do 5 dana.
Biljni šlag je preporučljiviji, zbog brzine miksanja i manje štetnih masnoća. Isto tako, ako šećer zamjenite saharinom, torta će biti manje kalorična i primjerna za dijabetičare.
Dobar tek!
(A. D./aura.ba)