Aurina kuhinja: Jagnjeći specijaliteti – BURGER SA CVEKLOM

dsc_9903Potrebni sastojci: 500 gr mljevene jagnjetine, 250 gr kuhane cvekle, 1 ulupano jaje, 2 kašike sjeckane nane, 2 čehna bijelog luka, 100 gr feta sira, malo soli i bibera, malo Tabasko sosa, 4 lepinjice, malo zelene ili bilo koje druge salate koju volite, malo čerija, 1 glavica crvenog luka.

Priprema: U činiji pomiješajte mljevenu jagnjetinu, narendanu cveklu, ulupano jaje, nanu i bijeli luk. Začinite Tabaskom, solju i biberom. Sve dobro zamijesite rukama. Podijelite smjesu na 4 loptice. Uzimajte jednu po jednu lopticu, na sredinu stavite po krišku fete i oblikujte u formu punjene pljeskavice. Neka pljeskavice budu slične debljine, a sir na samoj sredini. Stavite ih na tacnu, prekrivenu nauljenom providnom folijom, pa ih prekrijte sa još jednim slojem folije. Odložite ih u frižider, najmanje 30 minuta prije pečenja. Zagrijte gril tiganj i pecite burgere oko 6-8 minuta sa svake strane. Služite ih u lepinjicama, sa dodatkom salate, čerija i crvenog luka po ukusu.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!