Aurina kuhinja: Čorba od kukuruza, piletine i avokada

9475_zelena_kulPotrebno:  5-6 klipova svježeg kukuruza, 5-6 krompira, 1 glavica crnog luka, 1 kašičica ljute tucane paprike, nekoliko kašika putera, 1 litar bujona, 300 gr usitnjene kuhane piletine, 1 veza sjeckanog peršuna, malo soli i bibera, 1 avokado, sok od limete.

Priprema: Isijecite zrna kukuruza sa klipa (ili koristite zrna iz vrećice), sitno isjeckajte luk, a krompir na manje kocke. Zagrijte u šerpi puter, propržite luk kratko, dodajte krompir i ljutu papriku. Miješajte pržeći povrće desetak minuta. Dodajte kukuruz i bujon. Poklopite i ostavite da čorba provri.

Zatim smanjite vatru i ostavite povrće dok skroz ne omekša. Blenderom na štapu ispasirajte povrće (polovično). Dodajte piletinu i peršun, začinite po ukusu i neka sve još jednom provri.

Očistite avokado, iscijedite sok od limete, pa sve ispasirajte u pireastu zelenu kašu. Služite čorbu dok je topla, sa dodatkom avokado pirea i/ili neutralne pavlake.
(aura.ba)

Komentari

komentara