Aura u posjeti manastiru “Sveti Mina” u Moldaviji: Čudotvorac iz 6. vijeka i danas pomaže bračnim parovima da postanu roditelji!

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Na celibnim moštima Svetog Mine dešavala su se velika čuda i iscjeljenja od svih pa i najtežih bolesti.

Do ovog nevjerovatno jakog i iscjeljujućeg manastira nije baš lako doći jer je put iako solidno adaptiran, jako dug ali su pri tom pejzaži prelijepi. Put vodi između ostalog i preko sela moldavskih koja odišu nevjerovatnom energijom, a miris drveta se osjeća na svakom koraku jer mještani tih sela, u tom dijelu Moldavije, se uglavnom bave stočarstvom i preradom drveta kojeg u ovim oblastima ima u izobilju.

Kuće su jako lijepo građene, a fasade su jakih boja; preovladavaju žute, plave i zelene ali ih ima i sa šarenom fasadom. Kada se prođe asfaltnim putom kroz šumski dio oko 11 km, nailazi se na malo selo u kojem se nalazi sam manastir. Selo se zove Bukovina, pored grada Falticena u Moldaviji. Manastir se vidi prilikom ulaska u selo jer se nalazi na jednoj visoravni. Dva kilometra kasnije stiže se u manastir Svetog Mine. Čudotvorca.

Godinama posjećujem ovo mjesto koje odiše produhovljenim vibracijama

Godinama posjećujem ovo mjesto koje odiše produhovljenim vibracijama

Manastir je za vrijeme ratova više puta razaran ali prije sedam godina ponovo je počeo da se obnavlja i sada u manastiru ima 35 monaha i 8 iskušenika. Pri manastiru nalaze se i dva objekta gdje gosti tj. hodočasnici mogu prespavati, a na usluzi hodočasnika je i topli obrok koji sami monasi pripremaju.

Ja preporučujem, ako ikada, a trebalo bi da posjetite ovu svetinju, isprobate mlijeko i sir koji se dobija od bivolica. Manastir je, iako još uvijek ne kompletno završen, veoma lijep i veliki i odiše nevjerovatnom harmonijom i svježinom, a ponajviše duhom svetim.

Sveti Mina je hrišćanski svetitelj, podvezivao se u manastiru na Sinajskoj Gori u šestom vijeku. Ne zna se tačna godina upokojenja Svetog Mine, ali vijek u kom je živio je tačan. Pedeset godina živio je u manastiru. Tri dana poslije njegove smrti bratstvo manastira se skupilo da ga opjeva. Tokom ceremonije osveštenja tijela i tokom bogosluženja, čitav hram se ispunio mirisom koji je izlazio iz kovčega u kojem se pokojnik nalazio.

Sarkofag gdje se nalaze čestice moštiju velikog broja svetitelja

Sarkofag gdje se nalaze čestice moštiju velikog broja svetitelja

Iguman manastira je tada naredio da se otvori kovčeg u kome se nalazilo tijelo Svetog Mine i svi prisutni su vidjeli kako iz njegovih stopala teče sveto miro, a nevjerovatno lijep i blag miris se proširio po čitavoj porti manastira. Tada je dogovoreno da se njegovo tijelo položi u samom manastiru gdje i sada počiva.

Na celibnim moštima Svetog Mine dešavala su se velika čuda i iscjeljenja od svih pa i najtežih bolesti. U selu gdje se nalazi sam manastir, čuo sam jednu priču o bračnom paru, Amarisi i Darisu, koji su sedam godina bili u braku, a nisu imali djece jer suprug je bio sterilan.

Razočaravši se u život bez djece, posvetili su se Gospodu i svaki dan odlazili u manastir Sv. Mina moleći se za napredak i istrajnost. Nepune dvije godine kasnije Amaris, Darisova supruga je začela i bila blagoslovena. Od početka je Daris sumnjao u vjernost svoje supruge ali je iz velike ljubavi prema njoj i dalje ostao u braku. Dvije nedjelje nakon sto je Amaris donijela na svijet zdravog sina koji je dobio ime Ajlan – Daris je istjerao u noć ženu i tek rođenog Ajlana. Druge noći u snu mu se javio sam Sveti Mina i rekao da je Ajlan zaista njegova krv iako je sterilan; iz velike vjere sam svetitelj je dozvolio da Daris na kratko bude sposoban da osjemeni Amaris.

Tada mu je rekao da odmah ode i nađe i vrati ženu i sina kući i da traži oproštaj od nje, a sinu da da ime Mina, što je Daris i uradio. Ova porodica i poslije 23 godine i dalje dolazi u ovaj manastir i pomaže bratstvu manastira. Ja lično i sam dolazim već godinama u posjetu ovom manastiru i uvijek osjetim one sjajne i produhovljene vibracije kojim ovo mjesto zaista odiše.

(aura.ba/arhiv magazina Aura)