Aura u posjeti centru ljepote i zdravlja „Zo&Em“ u Tuzli: ZAŠTO JE MADEROTERAPIJA JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH TRETMANA LJEPOTE

Trenutno najposjećeniji salon u Tuzlanskom Kantonu je frizersko-kozmetički salon ”Zo&Em By Ksenija” u vlasništvu Ksenije Dugajić koja je građanima slanog grada Tuzle ponudila do sada najširi spektar kvalitetnih usluga, a koristeći popularnu francusku kozmetiku Thalgo, dok u frizerskom dijelu frizeri koriste italijanske proizvode i preparate.

Magazin Aura je pisao o frizerskom salonu ”Zo & Em” iz Tuzle i ako se sjećate prenosili smo važne stvari o preparatima za kosu. Za ovaj broj magazina Aura vlasnica salona Ksenija Dugajić koja je proširila usluge i kapacitet salona, licencirana madero terapeutkinja objasnit će vam sve o trenutno jednom od najpopularnijih tretmana u cijelom svijetu a to je Maderoterapija. Osim što ćete se upoznati sa ovom metodom liječenja moći ćete učestvovati i u nagradnoj akciji.

Klasično pitanje na početku razgovora bilo je – Šta je to maderoterapija?
Maderoterapija je jedna od trenutno najpopularnijih metoda ali i najučinkovitijih metoda oblikovanja figure tijela – posebno kod žena a uklanjanje celulita na pojedinim dijelovima tijela veliki je plus kod izvođenja ove terapije – započinje priču Ksenija te nam u nastavku objašnjava apsolutno sve o ovoj tehnici, njenim učincima i rezultatima kao i serijama izvođenja maderoterapije.

KO SMIJE A KO NE KORISTITI TRETMANE MADEROTERAPIJE
Iako u medicini ne postoji još uvijek službeno zvanje maderoterapeut, ovaj tretman mogu raditi na klijentima (pacijentima) obučene i licencirane osobe što u suprotnom može dovesti do masnica ili bolova i jedino kome se ne preporučuje da radi ovaj tretman su naravno trudnice, dojilje kao i osobe koje imaju tromb ili proširene vene. Ovu metodu terapije osmislili su veliki stručnjaci alternativne medicine kako bi pomogli naročito pacijenticama srednjih godina ili pacijenticama mlađe životne dobi koje nisu zadovoljne svojom figurom te ženama koje imaju velikih problema sa tonusom svoje kože.

REZULTATI VIDLJIVI VEĆ NAKON JEDNOG TRETMANA
Nakon istraživanja i rada na metodi maderoterapije, stručnjaci koji su kasnije ovu metodu napravili planetarno popularnu skontali su da osim galantnog oblikovanja figure pacijentu se ujedno pomaže i kod rada limfnog sistema kao i same cirkulacije, iz tijela se također izbacuju i nakupljeni toksini i višak vode što dovodi do zatezanja kože i djelotvornog uklanjanja celulita što je u suštini damama koje se odluče za ovu terapiju nešto i najvažnije od svega. Mada za mene kao teraputa je jako važno cjelokupno djelovanje terapije na pacijentici kao i krajnji rezultati odmah vidljivi nakon maderoterapije.

POSTUPAK MADEROTERAPIJE
Postupak maderoterapije je tačno definisana stvar pa ćemo u nastavku objasniti način na koji se izvodi maderoterapija. Kako bi pacijent što više i maksimalno uživao u samom izvođenju terapije mi maderoterapeuti najprije tijelo namažemo nekim uljima za masažu ili shodno odabranom prema tipu kože ili problemu na koji se želi djelovati. Nakon toga terapeut koristi valjke koje možete vijeti na fotografijama i svaki od tih oklagija ili valjaka je namjenjen za poseban dio tijela. Laganim pokretima ili dubokim pritiscima na celulit i masne naslage radi se serija valjcima kao i naravno ponavljanje više puta jedne serije.

Primjenjujući taj tretman na mišiće, masne naslage i celulit, stimulira se limfni sistem čime oslobađamo organizam od nagomilanih toksina. Oslobađanje od toksina potiče metabolizam na brže trošenje masti, ubrzava cirkulaciju i tako pokreće celulit (kao i ostale toksine, višak vode…) prema mjestu izbacivanja, tačnije urinarnom i probavnom traktu.

SAMA MASAŽA CILJA UPRAVO PROBLEME POPUT CELULITA
Tretman smanjuje nabubrenja na koži i omogućava ravnanje „narandžine kore tačnije površinskog celulita, jer dopire duboko unutar kože, čime se aktiviraju stanice iznutra. Kako brže vrše svoje funkcije zbog intenzivnog djelovanja vanjske sile, tako se masne stanice i celulit pod tim pritiskom prazne te toksini odlaze u željenom smjeru, a smjer masaže uvijek je prema putu limfnog sistema. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana kod osoba koje imaju nešto brži metabolizam, dok su kod osoba s upornijim celulitom i sporijim metabolizmom potrebne 2 do 3 serije po 10 ili više tretmana. Najbolji i najbrži metod rezultata je kada se maderoterapija izvodi svakog drugog dana jer tada se tijelo uspije odmoriti i na kvalitetan način pokrenuti proces da neželjene stvari koje smo spomenuli izbacimo iz svog tijela.

TROŠENJE NOVCA NA KREME VAM NEĆE POMOĆI
Važno mi je da istaknem da u razbijanju celulita kako ja obično govorim, rijetko mogu da pomognu neke kreme. Nekim mojim istraživanjima i razgovorom sa klijentima kao i različitim forumima u 90% slučaja ispostavilo se da sve te kreme su bile samo uzalud trošenje novca. A 100% mogu da garantujem i tvrdim kao i većina kolega maderoterapeuta da se maderoterapijom rezultati postiču mnogo brže od bilo koje kreme ili anticelulitnih masaža.

KAKO JE TAČNO NASTALA MADEROTERAPIJA

Ovu učinkovitu metodu možemo zahvaliti Kolumbijkama koje su u originalu valjke koji se danas koriste za borbu protiv celulita koristile kako bi spriječile opadanje tonusa kože. Izraz maderoterapija nastao je od španjolske riječi za drvo – “madera”.
Maderoterapija je idealno rješenje za sve koji muku muče s celulitom, a osim dobrog izgleda imat će pozitivan učinak na cijeli organizam. Većina pacijentica koje su već ispobale ovaj hit tretman mogu se pohvaliti da se sa tijelom najblaže rečeno osjećaju lakše i odmornije. Naravno sve što bolje doprinesete svom tijelu bilo kojim drugim tretmanom samim tim utičete i na ljepše raspoloženje – najlakše rečeno tijelo vam postaje zahvalno na svemu – ističe Ksenija koja za dvije naše čitateljke daruje sa po jednim tretmanom ove masaže.