ASTROLOGIJA SAVJETUJE: Koji nakit nositi za uspjehe u poslu ili ljubavi?

Ovan bi trebao nositi srebrne narukvice, Biku najviše odgovara smaragd, Djevica neka na prst stavi prsten od crnog oniksa, a Vaga bakarnu narukvicu…

 OVAN

Ovna, po svim zodijačkim pravilima, štite cirkon, dijamant, zlato, rubin. U ovom periodu kada idete na poslovne sastanke, vaše šanse za uspjeh i sreću mogli bi uvećati i tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo biste nositi uglavnom narukvice od srebra.

BIK

Vi volite nakit, iako Bikovi djeluju “raskošno” i bez nakita. Smaragd i žad vam najviše odgovaraju. Druge ćete u ovom periodu uvjeriti u ono što hoćete ako nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, a i rozenkvarc može “odigrati” svoje. Vrijeme je za upadljive naušnice, za velike kopče u kosi sa puno štrasa.

BLIZANCI

Vaša mladalačka priroda voli nježne tonove nakita, topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke i onog sa više primjesa plavih tonova za poslovne susrete. Biti ćete uvjerljiviji u naplati duga ili da nekoga zavedete s ogrlicom od koralja.

RAK

Odgovara vam srebrni nakit, u plavim tonovima. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica prije će donijeti više uspjeha, posebno kombinirana sa slonovom kosti, ili kombinacija bijelog i žutog zlata. Ako namjeravate zavesti osobu koja ima veze sa inozemstvom stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

LAV

Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor. Ali planete “određuju” vam da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine. Detalji od zelenog turmalina i tirkiza ili prsten sa plavim safirom, može učiniti čudo, posebno u tajnim ljubavnim avanturama, posebno ako ste, neprimjereno vašem znaku, u vezi sa Rakom ili Bikom.

DJEVICA

Malahit i topaz, sasvim vam odgovaraju. Takođe, prsten sa kamenom od crnog oniksa, ili sa granatom, privući će poglede suprotnog spola. Žuti safir ili prsten sa smaragdom mogu privući osobu koja vam se sviđa, a koja često putuje, posebno na jug ili jugoistok od mjesta u kojem živite.

VAGA

Roza turmalin i aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. Svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima pojačava vašu karizmatičnost. Ako idete na poslovne sastanke, slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privjesak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

ŠKORPIJA

Crni biser, čak i uz crnu čipkanu haljinu, sjajno vam stoji. Djelujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina. Vi, inače, trebate biti nešto nježniji u odabiru nakita, te bi dobro došla ogrlica – lanac od srebra sa prstenom od akvamarina. Muškarci bi se prije osmjelili da vam priđu.

STRIJELAC

Smaragd i safir, vaše omiljeno drago kamenje, može u ovom razdoblju biti slobodno zamijenjeno nakitom od slonove kosti. I te kako bi vam odgovarala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore, i donijela bi vam sreću po pitanju novca. Za ljubavne susrete, ako ga imate – obavezno ponesite brilijantski prsten.

JARAC

Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili umjetni biser, djelovat ćete „pitomije”. Za duge poslovne sastanke bilo koju vrstu poludragog kamenja ljubičaste boje.

VODOLIJA

Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpake, ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju, i to u vidu velikih privjesaka, moguće u formi skarabeja. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privjesaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. A za večer, slobodno koralji.

RIBE

Vaša nježna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno nositi taj nakit uz dosta srebrnih lanaca i narukvica. Uglavnom bi se trebalo orijentirati na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa štrasom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji.