Australski farmer uz pomoć šesto čula razotkrio brutalna ubistva

Ono što je u svojim vizijama “vidio” australski farmer, potvrdili su i vidovnjaci: njegova porodica je doživjela stravičnu sudbinu kada ih je u luđačkom pohodu ubio irski doseljenik bez nekog posebnog motiva. Tako su par, njihova trudna kći i dvoje mlađe djece brutalno ubijeni, a njihova tijela bačena o obližnji jarak

Wayne Lund australski je farmer koji tvrdi da je na svojem zemljištu otkrio prisutnost uznemirenih duhova od čije ga prisutnosti obuzima jeza. No, još je bizarnije da nije jedini koji osjeća paranormalnu prisutnost. Iako mu njegova supruga ne vjeruje i misli da je lud, Lund je odlučio dokazati svima da je u pravu.

   Tijela u jarku

Tako je svoja zapažanja zapisao, a potom pozvao vidovnjakinju koja je trebala donijeti vlastitu procjenu situacije na posjedu. Odmah nakon što je stupila na navodno ukletu zemlju, vidovnjakinja se počela tresti i opisivati stravičnu sudbinu porodice koja je 1930-ih živjela na imanju.

Prema njenim riječima, porodica je doživjela stravičnu sudbinu kada ih je u luđačkom pohodu ubio irski doseljenik bez nekog posebnog motiva. Tako su par, njihova trudna kći i dvoje mlađe djece brutalno ubijeni, a njihova tijela bačena o obližnji jarak.

Farmera je ovo otkriće u isti tren šokiralo i oduševilo jer se u potpunosti slaže s vizijom koju je imao o posjedu, a koju je prethodno i zapisao. Čak i detalj o jarku, kroz koji sada teče potok, a u čijoj blizini ne može boraviti jer je mao osjećaj da će dobiti infarkt čim mu se približi.
Mort – smrt

Uznemirujuću auru potoka osjetili su i lovci i radnici koji bi povremeno prolazili uz njega, a vidovnjakinja auru objašnjava kao posljedicu intenzivnog nemira zbog nepravde i tragedije koja je snašla porodicu.

Iako je Lund već nekoliko godina svjestan paranormalne prisutnosti, priznaje da mu je bilo nelagodno pričati o događajima koje je naslućivao da su se odigrali.

Ipak, odlučio je progovoriti kada je lokalni načelnik pozvao mještane da ispričaju svoje priče o duhovima i paranormalnim događajima kako bi mogli dokumentirati što više takvih pojava. Možda planiraju neku morbidnu turističku kampanju? Ne bismo se čudili s obzirom da se radi o području oko planine Mort, što je latinski naziv za smrt.

(aura.ba)