Astrozdravlje: Svaki horoskopski znak skon je određenoj bolesti: Rakovima osjetljiv želudac, Lavovima srce, a Škorpije sklone spolnim bolestima i samoubistvima

Piše: Almir Đuhera

Svaki astrološki znak ima određene predispozicije za određenu bolest, tako da u manjoj ili većoj mjeri, one određuju tok života pojedinca na zdravstvenom planu… Naravno, svaki pojedinac je jedinka za sebe sa svojim vlastitom životnim putem, i sudbinom koja taj put omeđi specifičnim pojedinostima.

Većina bolesti dolazi iz stresnih situacija ali i vašeg uma. Dakako, na sami razvoj bolesti ima utjecaj i okolina u kojoj se nalazimo. Mjesto na kojem spavamo, dakako ima utjecaj na razvoj raznih vrsta bolesti. Pa čak i, vaš dom može primati loš utjecaj kroz zračenja podvodnih voda, a koja ćete vi osjetiti kroz nesanicu, napetost pa čak i bolest, ili utjecaj loše hrane ili pića jer, vjerovatno znate staru Hipokratovu poslovicu – Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana.

Da li se možemo boriti protiv teških bolesti i da li ima lijeka?

Dakle, u Božije određenje dokle je svakome od nas suđeno, ne treba zadirati. No, u Božjim knjigama jasno stoji da biljka kao lijek za svaku bolest postoji. Dakle treba se potruditi, i ne odustajati od pomoći vlastitom biću, duhu i tijelu da prebrodi iskušenja.
U posljednje doba, najčešće čujemo kako su naši bližnji, komšije, rodbina, prijatelji, saradnici oboljeli od raznih teških bolesti.

No jako malo osoba, sem te konstatacije koju primi kao puku činjenicu da je neko obolio, ne traži uzrok zašto se baš u jednom objektu, kući ili regionu dešava da od deset osoba sedam oboli ili umre, od na primjer raka…

Iz astrološkog ugla gledano, postoje brojne zakonitosti i parametri koji nam mogu približiti stvarnu sliku stanja. Prvo je bitno pogledati gdje je Vaše Sunce jer gdje je ono, taj organ radi aktivno. Zatim pogledajmo gdje je Vaš Mjesec koji unosi dosta vode i organ stoga radi tromo, uz emocije koje jako mnogo donose stresa u naš život kroz negativne osjećaje. Zato su jako važni za razumijevanje teških bolesti vodeni znaci kao i položaji vodenih planeta. Zatim su tu utjecaji zemljanih znakova i njihovih vladara.

I naravno, ne treba zaboraviti kritične i nepovoljne kuće 6., 8., i 12. , i njihov utjecaj koji je u astrološkom pogledu jako bitan. U medicinskim pitanjima, svakako, bilo bi još dobro uzeti u obzir i, prvu kuću koja govori o tijelu, karakteru…, kao i 4. kuću koja simbolizuje dom, obitelj, nasljeđe…

I na kraju, da ne zaboravimo starog učitelja koji donosi iskušenja i bolesti, Saturna koji govori o hroničnoj bolesti koja vodi kraju ako je u lošem odnosu sa Jupiterom (širenje) može upućivati da imate probleme sa jetrom.

U Slučaju da se jave problemi sa stomakom, grudima… možete zapaziti dodir Saturna sa Mjesecom. A zanimljivo da Venera koja simbolizuje ljubav iznenađuje da može napraviti teške probleme na zdravstvenom planu vezanim za kožu kroz nepovoljan dodir sa Saturnom.

Čak i, benefic, kao što je Jupiter može donijeti zdravstvene probleme ako je loše posložen u natalnoj karti. Naprimjer, loš odnos Jupitera prema Plutonu, sa mnogo sluzi, dubi, širi i razara organ., tako da pojava raka na debelom crijevu ili hemoroida (Pluton) ne treba nikog da iznenadi.

– I na kraju, da se razumijemo, u principu u astrološkom smislu, posmatra se cijela natalna karta kako bi se eventualno ustanovio mogući problem i donio ispravan zaključak. Lijek nekom je operacija, nekom psihoterapija, nekom sasvim običan čaj iz naše bogate prirode. No znajte ovo, sami ste sebi najbolji ljekar, jer vi ste u svom tijelu – sa svojim duhom i bićem koje ima osobne želje. I vi sebe najbolje osjetite. Zato zapamtite, sve je u vašim mislima kroz prihvaćanje vlastite situacije u kojoj se nađete, kao i čvrste želje za pronalaskom rješenja.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da obaveznom promjenom dotadašnjeg načina ishrane, izmjenom položaja spavanja, promjenom mjesta stanovanja, promjenom naučenih obrazaca ponašanja, okretanjem prirodi i korištenjem prirodnih lijekova, s iskrenom vjerom u Milostivoga, sa dovoljno strpljenja i uloženog truda kroz vrijeme, kao i prihvatanjem alternativnih terapija možete sebi u mnogome pomoći.
Lijek za svoju bolest možete pronaći ako dovoljno proširite pogled i otvorite dovoljno svoje srce! No, i astrologija može jako puno pomoći. Ako ne znate sami napraviti i tumačiti natalnu kartu, neka to za Vas uradi neko od astrologa. Budite otvorenog uma, nesputanog duha. Isprobajte sve…

Svaki znak u horoskopu ima svoju “ahilovu petu”

Rakovima osjetljiv želudac, Lavovima srce, a Škorpije sklone spolnim bolestima i samoubistvima

Svaki astrološki znak ima određene predispozicije za određenu bolest, tako da u manjoj ili većoj mjeri, one određuju tok života pojedinca na zdravstvenom planu… Naravno, svaki pojedinac je jedinka za sebe sa svojim vlastitom životnim putem, i sudbinom koja taj put omeđi specifičnim pojedinostima.

Stoga, da pojasnimo, ne brinite se. Jer, neće svaki Ovan imati strahovite glavobolje, niti će baš svakoj osobi rođenoj u znaku Ribe stradati teško stopalo. Ali kao, što već rekosmo, svaki pojedinac je„slika za sebe“, gledano iz astrološkog ugla, koja se vidi u vlastitoj natalnoj karti. Tako da, ako želite pobliže da saznate kakve imate predispozicije na zdravstvenom planu, a skloni ste alternativnim metodama liječenja možete se obratiti nekom od stručnjaka iz alternativnih oblasti, kao što su bioenergija, reiki, homeopatija, pa i astrologija koja može dati naznake specifičnih ili određenih predispozicija prema nekoj vrsti bolesti.

Evo od čega boluju određeni znaci…

Općenito gledano, Ovnovi su dinamični, stalno u nekoj frci i gužvi pri svojim nekim „ratovima,“ tako da često reaguju bez takta što im donosi česte glavobolje na psihološkoj ali i ugroženost glave na fizičkoj ravni. Ovan voli spremati najčešće „ljutu hranu“ ali i konzumirati alkoholno piće koje može naštetiti bubrezima. Stoga savjetujemo, bilo bi dobro da izbjegava sve „previše ljuto“, jer će naštetiti svome zdravlju.

Stabilna i snažna ličnost osoba rođenih u znaku Bik koja ima divan baršunasti glas, može da zavara na zdravstveno planu. Dakle, „iće, piće i žene za mladiće“ nisu uvijek najbolji izbor kojim biste mogli poboljšati svoje zdravlje. Savjetujemo da umjerenije živite jer volite pretjerati u užicima.Znajte da i, najmanja preopterečenost glasnih žica može dovesti do problema sa grlom usljed dobre „raspjevanosti“ uz ogromnu trpezu i proždljiv apetit kojim može oštetiti, čak i Vaš dušnik.

Blizanci stalno „varaju“, s konstanto užurbanim tempom života, i sa masom pitanja i potpitanja prema sebi ali i drugima, tako da njihova psiha radi „stoposto na sat.“ Dakle psiha je jedna od slabijih strana ovih simpatičnih ali i nepostojanih osoba. Savjetujemo Vas da dječiju razigranost ostavite po strani kada su u pitanju nervi i vaše zdravstveno stanje.

Rakovi su emotivci koji sve „trpaju“ u vlastiti želudac, i tugu i bol, i jad, i neuspjeh… A kada „proključaju“ od bijesa, onda ih vodi želji za osvetom, pri čemu čekaju pravi trenutak da iz svog rakovskog oklopa reaguju žestoko. Savjetujemo vas ipak na oprez, jer treba da znate da takvim  frustriranim reakcijama ugrožavate svoj želudac, ali i pridonosite „oštećenju“ organa plodnosti kod žena. Budite obazrivi u svojim ponašanjima jer, Rakove i Račice uz želudac, najćešće pogađaju i ginekoloških problemi žena.

Lav je taj koji osvaja i radi srce. Stoga mu najčešće posljedice od „prevelike srčanosti ili teške arogancije“ upravo prijete srcu. Infarkt i srčana oboljenja kao i problemi vezani s očima najčešće pogađaju one koji su uvijek u centru pažnje ili to žele biti. Oni su uvijek u centru zbivanja a koja ne moraju uvijek biti fina, tako da ih visok pritisak od stresa može snaći. Biti centar svijeta a pri tome dati „vlastito zdravlje“ i nije najbolji put ka dobrom zdravlju.

Da li možete da zamislite Djevicu koja simbolizuje čistoću bolesnu u krevetu? Upravo taj njihov perfekcionizam  i konstantna analiza svega i svačega pridonosi bolestima i osjetljivosti živaca. Kupeći u sebe konstantnu zajedljivost, prigovaranja, ogovaranja, i pri tome biti bez emocija uz tešku narav jednostavno ih dovodi u krug bolesnih od živaca. Kako je Jupiter u egzilu u Djevici, Djevice čuvajte se, jer moguće je odsustvovanje sreće kroz naglašenu sterilnosti, ali i pesimizam koji vam stvaraju dodatno opterećenje na zdravstvenom planu…

Vage igraju na „lijepo i slatko“ tako da previše šećera i čokolade može da naškodi i ljepoti njihovi zubi, ali i tijela. Stoga Vagama preporučujemo da budu oprezni pri konzumiranju istih, jer će sami sebi stvoriti probleme na koži ali i teškoće sa bubrezima.Zato Vage znajte, nije sve što je „lijepo i slatko,“ uvijek i „najukusnije“ za Vaše dobro.

Škorpije, kada im padne mrak na oči ne libe se od potezanja krajnje ekstremnim poteza, između ostalog, i pištolja kojim oduzimaju „sebi život.“ Pošto Škorpija vlada spolnim organima, najčešće spolne infekcije i zahvataju njihov znak. Također usljed ogromne energije ljubomore, taj „mrak pred očima“ natjera ih da se iživljavaju na nekom drugom maksimalno, Stoga Vam savjetujemo, da treba da znate – da i vas neko može isto tako dotući. Zato čuvajte se osveta, ali i zbog previše nakupljene gorčine, osvetoljubivosti, pretjerane uživancije možete imati probleme, posebno žene sa spolnim organima, probleme u trudnoći i pri porodu.

Stijelci su vatra živa, i svugdje bi da stignu. Znaju u svemu uživati, pa i u hrani i piću, tako da debljanje oko bedara i bokova može biti jedan od zdravstvenih izazova, koji uz to može povući i mnoge druge poteškoće… – Ipak, u vašem slučaju najopterećeniji organ je jetra koja ako ne radi dobro dobrano vas namuči. Zato ne idite na pretjerane dijete, ali i ne pretjerujte u jelu i piću kako bi jetra mogla sve to na pravilan način apsorbirati.

Jarčevi su ledeni kamen kome bitan samo je status, ugled i karijera. Tako da „slomljena kičma“ od posla“ nikoga ne treba da iznenadi, pa ni vas Jarčeve osobno. Štek u banci, zasigurno Vam može pomoći u starosti, kako bi vaši zdravstveni problemi bili umanjeni. Ako Striječevi imaju probleme s viškom kilograma, znajte da Vi to, ipak, ne biste trebali imati, jer vaša mršava građa preferira „nešto drugo…“ Porazi od posla vam smetaju zato vas upozoravamo, da pazite zaista u realnom pogledu na vašu kičmu ali i na vaše misli kako nebiste zapadali u čudljivu i tešku narav okićenu depresijom i tugom,

Vodolije vole “letiti”, šaraju nebom tražeći sebi humano mjesto pod nebeskom kapom. Istražiti ovo, dotaći ono stalno ih navode na goruća istraživanja pri čemu ništa neobično da desi se i poneki lom. Lom noge i stopala ali i slaba cirkulacija, zasigurno, opterećuju Vaš zdravstveni karton. Uz to čuvajte se, savjetujemo ciklonske promahe ali i hladnoće kako ne biste fasovali ozbiljne zdravstvene probleme.

Ribe su te koje stalno „plešu“ i izvode pri svojim pokretima ali i kreativnim i maštovitim snovima. A kada mnogo plešete, logično je, da vas „strefi“ i, poneki problem sa stopalima. Ono što vam savjetujemo, jeste da nastojite da uredite vrijeme za spavanje kako biste izbjegli loše snove ali i, kako biste odmorni ustajali jutrom. A usljed hronične neispavanosti sasvim moguće je da postanete hipersenzibilni. Dakako Vi ste uvijek brižni i spremni da pomognete drugima, ali tako možete da doživite da vas drugi „izjedu iznutra,“ i time da kroz psihološku bolest završite u bolnici. Savjetujemo, lijepo je pomagati drugima, no ne zapostavljajte vaše zdravstveno stanje kako nebiste poslije imali jako teška zdravstvena iskušenja.

(aura.ba)