ASTROVRTLARI: Zeleni savjet zvijezda: KOJI STE TIP VRTLARA!?

vrtRakovi u vrtu vole vodu, Lav – raskoš i snagu. Djevica – red i korist… Bik, Djevica i Jarac žele bogatu žetvu iz svog zelenog carstva!

Svakom znaku pripadaju određene biljke odnosno cvijeće i isto takvo drveće, baš kao što mu pripadaju i određene boje i mirisi. Pri uređenju vrta poslušajte svoj unutarnji glas i dobit ćete „zeleni savjet“ zvijezda!

Neko rado sadi zahtjevno zelenilo, drugi vole mirisavo cvijeće. Treći su, opet, skloni jendostavnosti u vrtu… rakovi u vrtu vole vodu, Lav – raskoš i snagu. Djevica – red i korist… Bik, Djevica i Jarac žele bogatu žetvu iz svog zelenog carstva!

OVAN: Njegov vrt ima šarm

Ovnovi nisu savršeni vrtlari. Oni bez straha eksperimentiraju, siju i sade. U skladu s time je i rezultat – vrt u kojem vlada pomalo divljina, ali koji posjeduje i romantičan akcent. U tom se vrtu mogu naći sve vrste ruža. Za Ovnove je, naime, tipičan – seljački vrt u najboljem smislu te riječi. U njemu miroljubivo rastu jedni pored drugih sunčanice i hortenzije, ali se u njemu može naći i jestivo bilje. U tom vrtu Ovnovi od prirode uče da je za neke procese potrebna strpljivost!

BIK: Stručnjak za zelenilo

Rođeni u znaku Bika se u vrtu nalaze u svom pravom elementu. To je zemljani znak, pa mu ni poslovi u vrtu nisu strani. Naoružani znanjem i strpljivošću, ali i odgovarajućim i dobrim alatom, potpuno se predaju poslovima u svojoj oazi mira. Zaigrani poslom, uživajući u šarenim bojama, doživljavaju potpuno duhovno opuštanje. Vrt Bikova odiše romantikom i mirisima brojnog cvijeća. Međutim, sve mora imati svoj red, pa tako i voće pod pažljivom rukom Bikova daje dobar i kvalitetan urod.

BLIZANCI: Lijenčine u vrtu!

Pomalo lakomisleni Blizanci uređuju svoj vrt šareno i bez velikih prohtjeva. Naime, za rad u vrtu, Blizancima ostaje vrlo malo vremena, ako ga uopće nađu za to. Zbog toga u njihovom vrtu nema mjesta za bilje kojem je potrebna posebna njega. Ako im i treba vrt, ili ga žele, onda to mora biti „vrt za lijenčine“. Zbog toga im se, vjerovatno najviše dopada jednogodišnje ljetno cvijeće.

RAK: Kad bi imao jezerce!

Bilje i cvijeće je za Rakove „zelena sreća“. Ponosno, sjedeći udobno na terasi, rak posmatra svoje vodeno carstvo. S obzirom da taj vodeni znak želi imati i svoj mir, rado se skriva od znatiželjnih pogleda iza biljaka penjačica, ili pak iza guste živice. Inače, njegov astro-vrt je prirodan i lako se njeguje. Ako uz njega postoji i jezerce, nema veće sreće! Srce rođenih u znaku Raka sklono je jednostavnom bilju, ali i povrću, pa i voću.

LAV: Želi blještavilo i raskoš

Lav se ne boji ni troškova, a ni poslova, kad se radi o vrtu. Taj vrt mora biti nešto posebno. Pun raskoši i blještavila. Mora ostaviti dojam dostojanstva, kako bi u punom sjaju predstavljao svog vlasnika. Bit će to mješavina romantike i egzotike, u kojima dominiraju nesvakidašnje biljke: od vatrenih ruža, do grmova i drveća. U kraljevskom maniru, Lav će zanemariti praktične radove u vrtu. Ipak, vrt za Lava mora biti ponos i dika.

DJEVICA: Sve mora biti uredno

Djevice se posvećuju svom vrtu sa puno elana i stručnog znanja. Pri tome im je važna praktična korist od tog posla. Zato nije nikakvo čudo da u vrtu Djevice nalazimo uredno poredane gredice raznog povrća i njegovana stabla voćaka. Ako se djevica odluči za nešto što cvjeta, tada bira cvijeće vedrih i šarenih boja.

VAGA: Sve u savršenom skladu

Sve što nije u skladu, u ravnoteži, Vagu čini nesretnom. Naravno, ni vrt nije iznimka. Rođeni u znaku Vage teže za harmonijom, pa je i vrt slika njihovog karaktera. Vrt mora biti lijep, mora posjedovati svoju eleganciju, mora biti savršeno njegovan. Pri tome se Vaga panično boji da nešto ne bude prenapadno. Zbog uravnoteženosti, elegancije, sklada i ljepote vrt Vaga djeluje rafinirano, baš kao što su lijepe i dojmljive dekoracije koje Vaga radi od cvijeća kojeg je ubrala u njemu.

ŠKORPIJA: Zaigranost, romantika…

To je urpavo nevjerovatno što sve Škorpija uzgaja, križa, sije i sadi. Fascinantna je njena upornost kojom „miješa“ toliko različito bilje, toliko različite boje dok ne dobije željeni sklad. Njen izraziti smisao za pra-znanje, za ono što je neobjašnjivo, čine je izuzetnim vrtlarom koji može stvarati čuda! Škorpija može uzgajati cvijeće i bilje čak i na sjenovitim i vlažnim mjestima. Nema boljeg vrtlara od Škorpije. U njenom vrtu se na skladan način sudaraju rustikalnost, zaigranost i romantika.

STRIJELAC: I u vrtu – sloboda i širina

Strijelac traži i u vrtu slobodu i širinu, kakva mu je i inače potrebna u životu. Zbog toga vrt mora biti velik koliko je to najviše moguće. U njemu mora biti pravo bogatstvo od cvijeća, ali ne onog koje bi zahtijevalo posebnu njegu i pažnju. Naime, Strijelcu nisu radovi u vrtu baš na prvom mjestu. On se kloni sjenovitih mjesta u svom vrtu. Najviše mu se sviđaju velike, zelene livade, na kojima se može baviti sportom.

JARAC: Svjestan vrijednosti

Kod postojanog Jarca uzalud ćemo tražiti bogato ilustriranu knjigu o vrtu. Pripadnici tog znaka su suviše ozbiljni da bi se razbacivali s novcem! Kad on nešto kupuje, pa bilo to i cvijeće, cijena mora odgovarati robi. U njegovom se vrtu, međutim, nalaze najčešće bodljikave biljke, ili pak biljke-puzavice, što mu daje pomalo jednoličan dojam. Kad sadi voće, odnosno uzgaja povrće, taj zemljani znak pokazuje mnogo smisla i ljubavi, pa ni rezultati ne izostaju.

VODOLIJA: Originalan i prirodan vrt

Vodolije vole vrtove skrivene od pogleda, jer, kao prvo, vole svoj mir, a kao drugo, ne ubrajaju se u ljude kojima je red posebno blizak. Njihov astro-vrt  je pomalo divlji, ali je svakako prirodan. Čarobno, mirisno cvijeće, kao i druge biljke, mogu se slobodno razvijati. To, s jedne strane, daje tom vrtu posebnu notu, a s druge, Vodoliji ostavlja podosta slobodnog vremena. A ona to vrijeme radije provodi u društvu i u čavrljanju, nego da ga koristi za radove u vrtu.

RIBE: Vrt iz snova

U vrtu Ribe je sve njegovano s puno pažnje, ljubavi i samoprijegora. Već i sama zaštita od nezvanih pogleda, govori da se u tom vrtu dešava nešto posebno. Naime, vrt ribe je slika raja s dimenzijom romantike. On je prepun boja, mirisnog cvijeća i grmlja. Naravno, uza sve to mora biti i malo jezerce, ili nešto nalik na to. Isto tako ribe oduševljavaju biljke penjačice. Naravno, ni jestive biljke nisu joj mrske.

(aura.ba)