ASTROSKOP ZA MART 2018: Surovo vrijeme kad će vam trebati zagrljaj

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Astrološki, mart će biti protkan energijama poslednjeg zodijačkog znaka, a to su Ribe.

U noći sa 18. na 19. februar, tranzitno Sunce je ušlo u znak Riba. Ili, bolje je da napišem, uplovilo u znak Riba – jer Ribe simbolišu mora, okeane i sve velike vodene površine. Ne, ipak je najbolje da napišem da se Sunce izgubilo u znaku Riba – jer Ribe pored pučine mora i okeana simbolišu i pustinje, nepregledne tundre Sibira i sve druge nedođije u kojima se tako lako izgubiti.
Ribe se vezuju i za mrak.

A ponekad je najljepše izgubiti se u mraku, zar ne?

Iako su od od 7. marta Merkur i Venera u znaku Ovna, a tu će se naći i Sunce od 21. marta, postoji nekoliko važnih astroloških faktora zbog kojih će energija znaka Riba biti dominantnija. Pored Sunca u znaku Riba, tu su još Neptun i Hiron, a 17. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba. Takođe, tokom marta će Jupiter i Merkur ući u retrogradan hod, nakon više od 2 meseca bez retrogradnosti na nebu. Okrećemo se svom unutrašnjem svijetu i sve odgovore tražimo introspektivno, što je jedna od karakteristika vezanih za Ribe.

Neptun u Ribama je svoj na svome, te je ,,dušu dao” za maštarenje, snove i (ne)realne želje. I priznaćete da i vi, a i svi oko vas, od 2011. godine i ulaska Neptuna u Ribe, žive na ivici realnog i mogućeg, u nekom vlastitom ,,matriksu”, u svom balončiću od sapunice, čiji zidovi su mnogo tanji nego što se čine.

Tranzit Sunca kroz određeni znak skupa sa lunacijama (pun i mlad Mjesec) odrediće, na globalnom planu, promjene u temperamentu, pad ili porast energije i želje za promjenom, našu snagu i životnu volju. Generalno, pozicija Sunca u nekom znaku određuje trenutni ,,osjećaj u vazduhu”.

Za vrijeme vladavina znaka Riba, najčešće padne najviše kiše i snijega u toku godine. Ta romantična, kišovita atmosfera, tihi kafe barovi u kojima možete čitati svoju omiljenu knjigu, potreba za mirom, povlačenje u maštu, bežanje u vlastiti svijet snova, neuredan krevet i već otrcana pidžama, a u njima vi sa šoljicom kafe ili svog omiljenog čaja, u društvu svog omiljenog filma. Otkazani planovi i jedan dan za uživanje. Intermezzo. Da, sada nam svima trebaju te  sitnice, te čari jednostavnog života, koje nas čine srećnima.

Bićete i preosjetljivi u ovom periodu. Trebaće vam zagrljaj. Prihvatićete ga. Od voljene osobe ili od potpunog stranca na ulici. Nije ni bitno. Prepoznaćete se, jer sve duše su se nekad davno srele, a svaki novi, budući susret je ustvari samo otisak prošlosti – replika prvog dodira vaših duša. Ovo je vrijeme kada se fizička i metafizička ravan prepliću. Vrijeme kada su čuda moguća.

Osjetićete se uznemireno. Odreagovaćete neprimjereno, a poslije će vam biti žao. Neko će biti neprimjeren prema vama. Oprostite im, oprostiće i neko vama. Meditirajte! Pronađite svoj unutrašnji balans. Koristiće vam.

Plačite! Suze nisu greška. Kažu da voda sve pamti. Ali voda je i ta koja briše. Svaka kap, svaka suza koja vas umije, obrisaće jedan trag prošlosti i zacijeliti jednu ranu. Smijte se! Svakodnevno nas bombarduju istraživanjima da je smijeh ljekovit, pa ako je samo i najmanji dio toga tačan, smijeh će vam koristiti. Smijte se, svaku suzu mora pratiti jedan osmijeh. Zbog ravnoteže u univerzumu. Lik u ogledalu ne mora baš uvijek imati isti izraz lica.

Idealizujte! Pretjerujte! Stavite ružičaste naočare! Život je ionako većim dijelom godine tmuran i siv, dodajte mu sada malo svojih boja. Pomiješajte svoje šarenilo sa svakodnevnim sivilom i stvorite novo umjetničko djelo. Budite kreativni, stvorite idealnog sebe, biće koje želite da budete. A možda ste već idealni takvi kakvi jeste, samo to još ne znate? Oslobodite svoje boje i saznajte.

Plešite! Ples je takođe ljekovit. Ako smatrate da niste baš talentovani, onda uživajte u muzici. Idite u pozorište. Pogledajte predstavu, balet, operu. Umjetnost je hrana za dušu.

Sanjajte! Ne postoji čovek bez snova. Snovi su samo odraz našeg budućeg JA. U ovoj ili nekoj alternativnoj stvarnosti. Kako god, uposlite svoju maštu, pa uz pomoć nje proputujte Indiju, posetite Filipine, Meksiko ili koju god državu da poželite. Ko zna, današnji san je možda java sutrašnjeg dana.

Zapamtite:
Za dvadeset godina, bićete više razočarani stvarima koje niste učinili nego stvarima koje jeste. Zato isplovite iz sigurne luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrijte.
~Mark Twain

wisdomofstars