ASTROSKOP ZA 11. i 12. MAJ 2018: Početak kraja nestabilnim vezama

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Tranzitna Venera iz znaka Blizanaca tokom noći ulazi u inkonjunkciju ( ugao od 150° tzv. Keplerov aspekt smrti) sa Plutonom iz znaka Jarca. Neobjašnjivo noćno šuštanje lišća, osjećaj da vas neko prati na ulici, paranoja i druge zamke našeg uma će se manifestovati tokom vikenda.

I kao što se prema mitu, Perzefona (Venera) predala Hadu (Pluton), tako će i u ovom periodu rasti potreba za bezuslovnom predajom u ruke partnera.

Bićemo spremni da stavimo sve na kocku i dodatno povisimo uloge. Inkonjunkcija uvek donosi potrebu za prilagođavanjem, tako da ovaj aspekt Venere i Plutona u stvari donosi regeneraciju i novo buđenje na emotivnom planu.

A šta to ustvari znači? Ako ste sami, vrlo lako može da vas neko ‘zaskoči iz zasede’ i da uđete u vezu. Oni koji su u dužim vezama ili brakovima, sutra mogu da puknu pod pritiskom i pod nekontrolisanim naletom emocija kažu sve što ih tišti (jer Merkur ulazi u kvadrat sa Marsom). To će dovesti do prekida komunikacije sa drugom stranom, što za nestabilne veze može biti početak kraja. Ako vam je ipak stalo da sačuvate taj odnos, maksimalno se potrudite da prećutite neke stvari ili da ih bar kažete na što blaži način.

Bilo da ste sami ili zauzeti, ako ste se prepoznali u ovom tekstu, onda sigurno duži vremenski period osjećate veliku emotivnu prazninu. Ali, nema potrebe da brinete – pred nama je još mnogo dinamičnih aspekata. I najduža noć se završi svitanjem, pa će i vaša situacija u nadolazećem periodu da se pokrene i promijeni.