Astrosavjeti: Šta raditi kojim danom: Četvrtkom pazite šta jedete, nedjeljom sebi, a ne mrtvima zapalite svijeću!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Ukoliko ne znate položaje svojih natalnih planeta, možete ih vrlo lako izračunati na brojnim astrološkim sajtovima kao što je www.astro.com ili pošaljite svoj datum, vrijeme i mjesto  rođenja sa porukom ‘želim natalnu kartu’ na e-mail [email protected] i dobićete  iscrtanu svoju natalnu kartu.

U tekstu ću opisati kako bismo se trebali ponašati u određenom danu u sedmici na osnovu položaja naših natalnih planeta. U ovom slučaju koristimo samo sedam tradicionalonih planeta (planete koje možemo vidjeti golim okom), od kojih svaka vlada određenim danom.

Ponedjeljak: Početak sedmice ili dan za porodicu?

Odgovor na ovo pitanje se dobija lakim zaključivanjem: ovim danom vlada Mjesec koji je prirodni vladar 4. polja horoskopa i znaka Raka i to polje simobliše upravo dom i porodicu. Dakle, položaj natalnog Mjeseca će nam otkriti kakve su vam energije ponedjeljkom i kojem dijelu kuće se trebate posvetiti.

Mjesec u Ovnu govori o osobama koje ponedjeljkom idu iz krajnosti u krajnost. Ili su puni energije i elana ili su u potpunoj depresiji. Velika sedmična akcija spremanja će im dobro doći, a najviše pažnje trebaju posvetiti ulaznim vratima gdje im se skuplja najviše negativne energije pa ih treba dobro oprati.

Mesec u Biku je egzaltiran i pokazuje neke od najboljih osobina, pa je za one sa ovim položajem Mjeseca najbolje da ponedjeljkom rade na prinovi u porodici ili da se posvete pravljenju kolača.

Mjesec u Blizancima često donosi putovanja u vezi posla, pa nije loše odabrati ponedjeljak za početak puta ako imate ovaj položaj Mjeseca. U toj strci, ako uhvatite vremena kontaktirajte sa svojom majkom. Prijaće oboma.

Mjesec u Raku je svoj na svome. Osobe ovog tipa su dosta emotivne i vezane za porodicu, pa bi oni trebali ponedjeljkom organizovati porodični ručak, a nakon toga napraviti kupku i opustiti se. Onima koji su radoholičari ovo je sretan dan za početak posla.

Mjesec u Lavu daje osobe velikog srca, koje u svim situacijama žele da se istaknu. Oni ponedjeljkom moraju paziti na novac, jer će imati veliki poriv da budu široke ruke prema nekome ko to nije zaslužio kako bi se pokazali. Preporučuje im se da ovim danom prečiste zlato jer im se preko zlata može poslati negativna energija.

Mjesec u Djevici daje osobe koje su jako analitične, precizne i pedantne, pa će takvi ponedjeljkom imati želju da preurede kuću od krova do temelja. To nije loše s vremena na vrijeme, ali ne treba pretjerivati. Ne bi se trebali šišati ovim danom jer će im opasti kvalitet kose.

Mjesec u Vagi je veliki esteta, dijeli određene karakteristike sa Mjesecom u Djevici ali bez neurotičnih napada zbog malo prašine. Ponedjeljak je dobar dan za razgovor sa partnerom o zajedničkoj budućnosti. A možete uz čašicu vina promijeniti raspored namještaja u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Mjesec u Škorpiji ponedjeljkom otpušta dosta loših vibracija, pa oni koji imaju ovaj ‘ukleti’ Mjesec mogu samo oprati veš…ništa drugo dok ne svane novi dan.

Mjesec u Strijelcu govori o osobama koje su dosta religiozne, pa je za njih najbolje da se ponedjeljkom posvete religiji i sticanju viših znanja tj, učenju raznih novih vještina.

Mjesec u Jarcu je potpuno bez energije, skroz zamrznut. Zato vi sa Mjesecom u Jarcu ponedjeljkom ne treba apsolutno ništa da radite osim ako je zima pa možete čisiti snijeg. Ljeti pronađite hladovinu i rashladite se sladoledom.

Mjesec u Vodoliji ima čudnu naviku da skuplja razne stvari i ostavlja ih po ćoškovima i tavanu i time u svom domu sprječavaju dotok pozitivne energije. Zato svi sa ovim položajem Mjeseca treba da ponedjeljkom očiste tavan i iz kuće izbace sve nepotrebne stvari.

Mjesec u Ribama daje u manjoj ili većoj količini sklonost ka svim vrstama umjetnosti, pa svi sa ovim položajem Mjeseca ponedjeljkom trebaju istražiti taj dio svoje ličnosti. Posvetite se slikanju, pisanju, vajarstvu… Ili samo pogledajte romantičnu komediju.

Utorak: Dan za sport

Utorkom vlada planeta Mars. Ona u horoskopu predstavlja našu energiju i način na koji reagujemo i krećemo u akciju. Marsu odgovara crvena boja, koja se u svim kulturama povezuje sa energijom, pozitivnim okolnostima i služi za zaštitu od uroka. Dakle, ako osjetite umor i pad energije nećete pogriješiti ako obučete nešto crveno. Mars se povezuje i sa sportom, jer je sport tip aktivnosti u kojoj trošimo veliku količinu energije. Na osnovu položaja Marsa u natalnoj karti, možemo saznati koji sport odgovara našim predispozicijama.

Mars u Ovnu: Leže im gotovo svi sportovi u kojim postoji aktivno kretanje, gdje se traži brzina, a posebno su skloni individualnim sportovima, znači gdje nastupaju sami. Ako se nađu u grupnom sportu, obavezno se ističu i obično su napadači. Od grupnih sportova nekako najviše vole fudbal, jer su odlični u svim sportovima s loptom.

Mars u Biku: Zbog svoje komocije i sklonosti uživanju, tradicionalno nisu sportski tipovi. Ako se upuste u sport, često ih vuče materijalni motiv (jer im je novac i imanje jako važno u životu), pa se nađu u onim sportovima gde se može zaraditi. No kako su retko vrhunski sportaši, brzo odustaju, jer je do vrhunske zarade dug put. Leže im laganiji sportovi, vezani i uz estetiku, a mogu biti uporni u rekreativnom bavljenju svim vrstama sportskih aktivnosti, npr. pilates, gimnastika ili plivanje, čime najčešće nastoje smanjiti obim svoje korpulentne figure.

Mars u Blizancima: Ovo su majstori akrobacija. Gimnastičari, sportski plesači, teniseri nepredvidivih reakcija, mnogi sportovi gdje su dominantne ruke, te sve vrste sportskih bavljenja gdje se traži spretnost, okretnost i brzina, njihovo su područje.

Mars u Raku: Mogu biti vrhunski sportaši, no ne po svaku cijenu. Voda je njihovo carstvo, pa im leže svi vodeni sportovi – plivanje, vaterpolo, veslanje, jedrenje, ronjenje.

Mars u Lavu: Ovo su sportski tipovi, a naročito ako ih neko gleda. Zatupiće s treninzima do ludila, samo da bi bili u centru pažnje na nekoj važnoj utakmici. Ako ih nema ko gledati, gube motivaciju. Zato su često prisutni u „razvikanim“ ili bolje reći popularnim sportovima, često je to fudbal, svi sportovi koji se odvijaju u formi utakmice, a nije im strana ni atletika i sve njene discipline.

Mars u Djevici: Ako se ove osobe upuste u sport, najčešće izaberu neki gdje se traži tačno određeni potez, jer ovo su majstori preciznosti. Mogu se tu naći odlični fudbaleri (koji precizno gađaju) ili teniseri, no često se nađu u nekim sportovima koji barataju sitnijim sportskim rekvizitama, npr. stolni tenis, šah, badminton.

Mars u Vagi: Oni su uvijek ekskluziva i elegancija, pa takav mora biti i sport. Takođe vole sportove u paru, pa je za njih idealno mačevanje, tenis, kao i sve vrste finijih bavljenja. Mogu se naći i kao jahači, karate majstori…

Mars u Škorpiji: Opasnost i izazov je njihova hrana. Zato se u njihovim takmičenjima mora osjećati neka frka, pa ih se može naći u doslovno opasnim bavljenjima tipa borbi sa svim vrstama oružja, borilačkih sportova (karate, judo i svi slični), u svladavanju brzaca burne rijeke s kacigom na glavi…

Mars u Strijelcu: Još jedan naglašeniji sportski tip. Već sam naziv kaže da se tu može naći mnogo dobrih strijelaca kako oružjem, tako i doslovno lukom i strijelom. Sport doživljavaju kao nešto plemenito i pravi su fair play igrači. Vole sportove vezane uz prirodu, ali obožavaju i atletiku, jer vole slobodno trčati, penjati se…

Mars u Jarcu: Ako nema napora, njima jednostavno nije zanimljivo. Zato su ovo rođeni maratonci, planinari, alpinisti, skijaši(ce), jer planina i vrhunci su njihovo prirodno podneblje. Tu se osjećaju najbolje.

Mjesec u Vodoliji: Mnogi pogrešno misle da ovaj znak ima veze s vodom. Netačno, ovo je vazdušni znak. A najviše voli sve što je novo, neobično i ekscentrično. Avioni i letenje su njihovo kraljevstvo. Sportsko letenje, padobranstvo, paraglajding, ili najneobičnije kombinacije sportova, područja su gdje se oni osjećaju svoji i plivaju poput ribe u vodi.

Mars u Ribama: Plivanje, ronjenje svih vrsta i disciplina, jedrenje na dasci, na jedrilici i sve vezano uz more, odlično im ide. Dobro bi se snašli i u sportskom ribolovu.

A group of businesspeople discussing work during a meeting

Srijeda: Najbolji dan za razgovor i dogovor

Srijedom upravlja vrckavi Merkur. On je rimski pandan grčkom bogu Hermesu, zaštitniku trgovaca, putnika, lopova…Takođe upravlja govorom, riječima, a povezuju ga i sa astrologijom. Vlada i dokumentima, brojevima i uopšte svime gdje se koristi logika. Ako je naglašen u natalu često daje računovođe, bankare, trgovce, putnike, razne organizatore…Njegova boja je narandžasta. Ona u nama budi kreativnu energiju i želju da se ostvarimo na poslovnom i finansijskom planu. Zato je srijeda idealan dan za putovanja i pravljenje raznih dogovora. Na koji način da to činimo reći će nam položaj natalnog Merkura.

MERKUR U VATRENIM ZNACIMA (Ovan, Lav, Strijelac): Osobe sa ovim položajem Merkura jednostavno pršte od energije. Govore brzo i glasno i uvijek se trude da poslove obave pre roka. Srijeda je za njih još jedan užurban dan, ali bi ipak trebali obratiti pažnju i srijedom stati na loptu, jer ma koliko se svađali, mirili i sklapali ugovore srednom, to neće imati tendenciju trajanja, pa nije baš preporučljivo da potpisuju dokumente ovim danom.

MERKUR U ZEMLJANIM ZNACIMA (Bik, Djevica, Jarac): Merkur je u Djevici duplo jači, tu je i u vladarstvu i u egzaltaciji, tako da je svima sa ovim Merkurom srijeda sretan dan i sigurno je da će sredom odraditi posao i za to biti finansijski nagrađeni. Merkur u Biku ili Jarcu nije puno slabiji, takođe je naglašena materijalizacija i finansijska stabilnost, tako da je moguće da će svi sa Merkurom u zemljanim znacima sijredom imati novčani dobitak.

MERKUR U VAZDUŠNIM ZNACIMA (Blizanci, Vaga,Vodolija): Iako Merkur vlada i znakom Blizanaca to neće donijeti realizaciju na finansijskom planu kao kod Merkura u Djevici. Merkur u vazdušnim znacima srijedom donosi poslovna putovanja i beskrajne telefonske razgovore. Dosta stresan dan, jer svi tjeraju neku pravdu.

MERKUR U VODENIM ZNACIMA (Rak, Škorpija, Ribe): Vodeni znaci nisu baš u prijateljskim odnosima sa Merkurom. Merkur u Ribama se još naziva i mutavi Merkur (sami prosudite zašto), dok je Merkur u Škorpiji često sklon psovanju i pogrdnim riječima. Merkur u Raku je i podnošljiv, osim ako je Mjesec u lošem znaku pa Merkur postane sentimentalan i počne pričati o osjećajima što je protiv njegove prirode. Zbog svega navedenog, svi sa Merkurom u vodenim znacima srijedom treba da kontrolišu osjećanja i prećute neke stvari.

Šta jesti četvrtkom?

Ishrana na osnovu natalnog položaja Jupitera
Jupiter, planeta sreće, u astrologiji poznat kao najveći benefik, se obično opisuje kao hedonista. Osobe sa naglašenim Jupiterom u natalu, takođe su hedonisti, znaju uživati u životu, a najviše u hrani i piću. Zato su često skloni debljanju. Jer ipak osnovna uloga Jupitera je da širi sve ono što ,,dokači” svojim tranzitom, bilo to dobro ili loše.

Pa ukoliko vam tranzitni Jupiter dođe u konjukciju sa natalnim ascedentom (ascedent=stepen na kojem nam počinje podznak i prva kuća horoskopa) ili sa vladarom ascedenta velika je vjerovatnoća da ćete se ugojiti. On će vas, bukvalno, proširiti. Naš poznati astrolog Mile Dupor je imao izreku ,, Planete su glupe!” koja se baš ovdje odražava. Da biste to bar jednim dijelom izbjegli, možete slijediti ovaj plan. Jupiteru pripada četvrtak, dok je njegova boja plava. Zato, u najbliži četvrtak obucite nešto plavo, skuhajte nešto ukusno i uživajte!

JUPITER U VATRENIM ZNACIMA (Ovan, Lav, Strijelac): Jedite što više žute hrane četvrtkom! Pošto je Jupiter topla i vlažna planeta, a vatreni znaci su topli i suhi, najbolje je jesti hranu koja će to simbolički isušiti, kao što je senf. Ako imate Jupitera u Ovnu, slobodno tom senfu dodajte med, koji inače trebate češće jesti. Osobe sa Jupiterom u Lavu će četvrtkom prirediti pravu gozbu i pozvati prijatelje da se hvale. To nije loše, ali nemojte pretjerivati sa teškom hranom. A ako ste osoba sa Jupiterom u Strijelcu, vas prosto privlače egzotični krajevi i njihova hrana, kao i bogata domaća trpeza.

JUPITER U ZEMLJANIM ZNACIMA (Bik, Djevica, Jarac): Jupiter se ne osjeća baš najbolje u zemljanim znacima- u Djevici je u izgonu, u Jarcu u padu, a u Biku peregrin (bez dostojanstva). Zato polako sa ishranom jer će vas često mučiti probava. Svi znamo da vi sa Jupiterom u Biku nećete odoljeti čokoladnoj torti i crnoj kafi, ali neće vam škoditi ni malo fine čorbe. Ako imate Jupitera u Djevici uvedite u ishranu što više žitarica. Ako ste u grupi onih sa Jupiterom u Jarcu, pošto ste pravi radoholičar, morate jesti redovno i ishranu obogatiti voćem i povrćem.

JUPITER U VAZDUŠNIM ZNACIMA (Blizanci, Vaga, Vodolija): Jedna od ključnih riječi koje opisuju vazdušne znake je sigurno komunikacija. Zato će većina onih koji imaju Jupitera u vazdušnom znaku četvrtkom željeti da jede u društvu. Jupiter u Blizancu će jesti na poslu. Vječni pravednici i romantici, osobe sa Jupiterom u Vagi, vole provesti svoj obrok u društvu partnera. Prvoklasno meso sa prilogom i časa crnog vina iz vaše perspektive su odličan izbor, ali opet nemojte ni vi pretjerivati. A oni sa Jupiterom u Vodoliji prosto uživaju u svim novim grickalicama i raznim slatkišima.

JUPITER U VODENIM ZNACIMA (Rak, Škorpija, Ribe): Ukoliko je vaš Jupiter u Raku, vi uživate u bogatoj domaćoj trpezi i dobrom vinu. Oni sa Jupiterom u Škorpiji trebaju jesti više crvene hrane i unositi više tekućine, pa je za njih idealna hrana paradajz ili jagode. A osobe sa Jupiterom u Ribama najviše vole morske plodove, pa je najbolje da se četvrtkom na njihovom stolu nađu razni riblji specijaliteti.

Gdje izaći petkom?

Petak je dan Venere. Rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena. U astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi ali i način na koji uživamo u životu. Nakon naporne radne sedmice, petak veče je odlično za izlazak sa partnerom. Ukoliko znate položaj partnerove Venere nećete pogriješiti u izboru restorana ili mjesta za izlazak. Ako ste sami, velike su šanse da ćete upoznati nekoga na mjestu koje je opisano vašom Venerom. Kada govorimo o Venerinoj boji, mnogi će je odmah povezati sa crvenom bojom ali to nije tačno. Crvena je boja Marsa, boja strasti i požude. Venerine boje su zelena i roza. Trebaju ih nositi svi koji žele privući ljubav u svoj život.

Venera u Ovnu: Uvijek dominantna, sve mora biti po njenome. Bira užurbana mjesta gdje svi izražavaju svoje emocije, poput sportskih događaja.

Venera u Biku: Bik je Venerein znak i ova Venera zna uživati u životu. Prava kafana sa domaćom trpezom i muzikom za nju je idealan izbor.

Venera u Blizancima: Ova Venera je dosta vrckava i detinjasta, nije joj toliko važno mestoza izlazak koliko joj je bitno da ona stalno priča i da je neko sluša. Lounge bar na otvorenom prija ovoj Veneri.

Venera u Raku: Ovo je romantična Venera, njen ideal je princ na bijelom konju, lijepa kuća i puno dječice. Nju ćete oduševiti romantičnom večerom za samo vas dvoje u vašem stanu.

Venera u Lavu: Ovoj Veneri je važno da bude viđena. Skupi italijanski i francuski restorani njoj savršeno odgovaraju.

Venera u Djevici: Ovdje je Venera u padu, pa i nije baš romantična. Ona je više praktična, opsjednuta sitnicama i detaljima, svemu će naći zamjerku. Možda će se obradovati ako je odvedete u vegetarijanski restoran ili prodavnicu zdrave prehrane.

Venera u Vagi: Kao pravi diplomata, ona će prepustiti partneru izbor, ali će ga potajno navesti da izabere baš najekskluzivniji restoran sa najboljim vinom u koji ona želi da ide.

Venera u Škorpiji: Partneri ove Venere ‘pod kletvom’ znaju kako je teško nositi se sa njihovim napadima ljubomore i igricama toplo-hladno. Odobrovoljićete je ako ju odvedete u neki zaista intiman zamračen lokal ili restoran sa određenom tematikom koju ova Venera voli.

Venera u Strijelcu: Ona želi sve da proba, proputuje svijet i posjeti razne egzotične destinacije ali često sputava samu sebe. Kompromisno rješenje je njena omiljena pizzerija ili kineski restoran.

Venera u Jarcu: Ona je materijalan tip, čak ponekad škrta, ne želi bacati novac na skupe restorane. Kod nje je manje više, pa ćete je najlakše osvojiti ako je pozovete u šetnju gradom ili kroz prirodu.
Venera u Vodoliji: Ona je najmodernija od svih, kada se otvori novi klub ona je prva tu s prijateljima. Voli i društvene mreže, jedno od mjesta gdje je možete sresti je i internet cafe.
Venera u Ribama: Egzaltirana Venera, najveći romantik i najveći umjetnik.  Najlakše ćete ju šarmirati ako je odvedete u restoran pa kasnije u šetnju pored rijeke ili na neku umjetničku izložbu.

Subota: Dan kada se prisjećamo predaka

Subota je dan Saturna. Saturn je Hronos, grčki bog vremena, dakle on simboliše prolaznost, starost i smrt. Subota je dosta maleričan dan, sa usporenim energijama i nije povoljan za organizovanje raznih proslava kao što su svadbe, što je kod nas običaj. Ovo je dan kada trebamo otići na groblje i prisjetiti se svojih predaka. To je izuzetno važno za nas i našu energiju, o tome se govori u svim kulturama svijeta. Kinezi čak imaju posebnu nauku koja se bavi određivanjem pravilnog položaja i izgleda grobova koja se zove jin feng shui.

Subota nije baš zanimljiv dan i nema se o čemu pisati, ali da ovaj tekst ne bi bio isuviše kratak, pisaćemo o njenom vladaru Saturnu. Saturn je simbol kamena, pa na osnovu natalnog položaja vašeg Saturna možemo odrediti koje drago kamenje i kristale trebate nositi, a koje vam možda ne odgovara.

Saturn u Ovnu: HEMATIT, DIJAMANT. Izbjegavajte crveno kamenje i kristale.
Saturn u Biku: SAFIR, SMARAGD, ROZE KVARC
Saturn u Blizancima: TIGROVO OKO, TOPAZ, HRIZOLIT
Saturn u Raku: AVENTURIN, OPAL. Izbjegavajte belo kamenje poput bisera i mjesečevog kamena. Nemojte nositi srebro, energetski vas iscrpljuje.
Saturn u Lavu: GORSKI KRISTAL, RUBIN. Izbjegavajte zlato.
Saturn u Djevici: CITRIN, SARADONIKS
Saturn u Vagi: OPSIDIJAN, SAFIR, SMARAGD
Saturn u Škorpiji: DRAGO KAMENJE ŽUTE, CRVENE I NARANDŽASTE BOJE
Saturn u Strijelcu: TIRKIZ, KOSITAR, GRANIT, TOPAZ, SMARAGD
Saturn u Jarcu: CRNO DRAGO KAMENJE: ONIKS, CRNI TURMALIN, CRNI AHAT…
Saturn u Vodoliji: AKVAMARIN, AMAZONIT, SOKOLOVO OKO, BERIL
Saturn u Ribama: AMETIST, MESEČEV KAMEN, TIRKIZ

Nedjelja: ZAPALITE SVIJEĆU!
Nedjelja je pod vladarstvom Sunca koje simboliše energiju revitalizacije, ponovno buđenje i novi početak. Zato je nedjelja idealan dan za početak novog posla ili nove veze. Sve što simboliše početak, dobro je raditi nedjeljom. Međutim, većina nas će nedjelju kao jedini slobodan dan u sedmici iskoristiti za taj neophodni odmor bez posebnih ambicija usmjerenih ka novim počecima. Mnogi će otići u crkvu i zapaliti svijeću mrtvima, no, svijeće treba paliti živima.

Svijeće je nemoguće odvojiti od pojma magije, u tu svrhu se koriste još od kamenog doba. U starom Rimu se nisu koristile svaki dan, već u posebnim prilikama i to isključivo kao artefekti. Od 313. godine i ozvaničavanja hrišćanstva koriste se prilikom liturgija i drugih obreda. Osvrnite se oko sebe i primijetićete da svijeće koristite u svim prilikama: na romantičnoj večeri, na rođendanskoj torti…Kako god je koristili svijeća uvijek prvenstveno nosi toplinu i svjetlost, danas se proizvode, lijepe, dekorativne, mirisne svijeće koje je užitak zapaliti u svrhu osvježenja prostora i opuštanja. Ne bojte se svijeće, ona je u svojoj suštini neutralna pa je zato slobodno zapalite nedjeljom da vam u prostor unese svoju toplu, lelujavu svjetlost, a u dušu mir…Naravno, u različitim prilikama i za različite svrhe primjenjivaćemo svijeće različitih boja. Ovdje ćemo spomenuti samo neke:

BIJELA: simbol novih početaka, prijateljskih veza, novosti i poruke…
ZELENA: liječenje, ljubav i užici svih vrsta
ROZA: boja djece, zaljubljenosti, pomirenja, porodice…
SMEĐA: finansije, imanje, dom
SIVA: tajne želje
CRNA: svršenje, oslobađanje od lošeg
CRVENA: rješavanje problema u ljubavi, strast, generalno podizanje energije….
Ovo su samo neki primjeri, svijeće se koriste u mnogim komplikovanim ritualima, ali za vas je dovoljno da nedjeljom zapalite jednu i energizujete prostor. Pošto su u simbolici Sunca, predstavljamo vam spisak boja za svaki astrološki znak. Možete nositi odjeću tih boja.
Ovan: crvena, ljubičasta, narandžasta, crna
Bik: plava, žuta, zelena, crvena, crna, srebrena
Blizanci: plava. žuta, narandžasta, zelena,crvena, ljubičasta
Rak: bijela, siva, plava, zelena, srebrena
Lav: bijela, zlatna, žuta, naranžasta i ostale jarke boje
Djevica: bijela, siva, žuta, bež, plava, crvena, ljubičasta
Vaga: plava, žuta, roza, boja vina
Škorpija: crvena, crna, ljubičasta
Strijelac: tirkizna, ljubičasta, plava, braon
Jarac: siva, smeđa, crna, bijela
Vodolija: ljubičasta, plava, tirkizna, crna, papagaj zelena
Ribe: plava, tirkizna, ljubičasta, srebrna, bijela