ASTRONUMEROLOGIJA: Saznajte ko je vaš anđeo čuvar i koju poruku ima za vas (IV DIO)

Pred vama je jedan krajnje neobičan pregled 2018. godine. Za Aurine čitatelje spremio ga je tarot majstor, astrolog i numerolog Damir Igor. Ovo je ujedno i “coaching” horoskop koji će svakom znaku donijeti i brojne savjete, motivacijske poruke koje će vas voditi kroz 2018. te anđeoske glasove koje će biti vaše svjetlo na kraju tunela.

JARAC
U ovoj godini, nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama brojeva 2 i 3. Pred vama je period vrlo značajnih promjena. U brojnim situacijama od vas će se zahtijevati da reagirate brzo i odlučno. To je super, samo nemojte dozvoliti da vam pričinjava stres.

Glavni uzročnik stresa je strah. Sada se dobro zamislite o tome koliko ste često pod stresom? Kada identificirate koliko često i u kojim situacijama ste pod stresom, što nije niti malo teško za identificirati, slijedi zadatak da identificirate što je to što vas plaši

POSAO: Tranzit Saturna u vašem znaku ukazuje na još više rada, reda, discipline, odgovornosti, posvećenosti i promišljenosti. Sigurno se pitate – jel može više od ovoga? Uvijek možemo i više i bolje. Ipak, pošto je Saturn u Jarcu na mjestu svog sjedišta, svakako je da ćete njegov utjecaj vi mnogo lakše podnijeti, nego pripadnici ostalih znakova,…izuzev Vodenjaka, gdje je Saturn takođe na mjestu svog sjedišta. Ono što je jako važno znati, to je uspostaviti granice. U zimskom periodu, bit će potrebno raskrstiti sa svim onim za što vidite da više ne ide, kao i završiti sa svim onim poslovima, koji su ostali nedovršeni u prethodnom periodu.

FINANSIJE: U periodu do sredine proljeća, vaša financijska situacija ide jednom uzlaznom putanjom. Okončat cete sa brojnim, a možda i svim obavezama i problemima financijske prirode. Mnogima dolazi do suštinskog poboljšanja zarade.

LJUBAV: Nedostajat će vam zabave, poletnosti i vedrine u vezi. Potrudite se da što je više to moguće osvježite svoju vezu, provodivši ugodne trenutke sa svojim partnerom u zabavnim aktivnostima. Mnogi će biti skloni intenzivnim preispitivanjima, imat ćete dojam kao da vaša veza nije niti nalik onome što je bila. Ipak, sve se mijenja u životu, i vi, i vaš partner, i vaš odnos.

ZDRAVLJE: Tranzit Saturna oko vašeg Sunca, a zatim ulazak Ketu-a u 1. polje, intenzivno će aktivirati tematiku zdravlja i vitalnosti. Kako Saturn i znak Jarac signifikuju kosti i koštani sustav, bit će potebna umjerenost u fizičkoj aktivnosti. Bilo da ste vrlo pokretljivi, ili se pak ne krećete dovoljno, neophodno je imati na umu – ravnotežu i balans.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018 GODINU: Rješenje za sve vaše poteškoće sadržano je u imanju čvrstog i jasnog fokusa vezano uz ono što predstavlja vaše interese. Ne dozvolite da vam bilo kakav događaj sa strane ili bilo čija priča i uvjerenja skrenu fokus sa onoga što istinski želite.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Astara – ” Ti zaslužuješ samo najbolje! Dohvati zvijezde svojim željama i snovima; bez kompromisa. ”

VODENJAK
U 2018. godini, nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama energija brojeva 3 i 4. Od proljeća će dominantniji utjecaj imati 4-ka. Za vas dolazi godina velikih osobnih transformacija, koje će se odraziti i na vaš životni put. Posebno u prvoj polovici godine, vrlo lako se može dogoditi da prolazite kroz razne, ne baš tako ugodne psihološke faze. Neophodno je da shvatite to da ste vi bezgranični potencijal, i da svi odgovori za vaš dalji razvoj, leže u vama samima. Vi ste ti koji svojim mislima kreirate svoju budućnost.

Stoga, dobro vodite računa o svojim mislima. Upravo je strah samo loša misao. I uvijek kada vas obuzme nekakva panika, strah, strepnja, apatija, anksioznost i sl. kažite sebi – To je samo misao, a misao se može promijeniti. Neka vam misli budu najbolji prijatelji. Uvijek birajte pozitivne misli, misli podrške.

POSAO: Poslovna situacija je skroz stabilna. Ulagati ćete mnogo truda, samo se po pitanju svih većih poduhvata savjetuje više promišljenosti. U zimskom periodu, sva vrata ce vam biti otvorena. Ako ste nezaposleni, očekujte jako dobar posao.

FINANSIJE: Nakon izazovnih perioda, koji su kod većine vas bili aktualni u prethodnih godinu, godinu i pol dana, dolazi do stabilizacije. Period do proljeća bit će statičan po pitanju financija, imat ćete dojam, da sve kao i do sada visi u zraku. U 4. mjesecu se nikako ne preporua da uzimate bilo kakav kredit, niti da posuđujete novac. Već od narednog, 5. mjeseca, sve polako dolazi na svoje.

LJUBAV: Na scenu isplivavaju određene razlike u karakterima i dovodit će do konflikata. Ali, iskoristite ovu priliku da jednom za svagda razriješite što vam to jedno kod drugog ne odgovara. Ipak, trebate znati da svog partnera ne možete mijenjati i da je neke njegove osobine nužno da prihvatite. To je tako jednostavno, samo se usredotočite na sebe. Pođite sa stavom, nije mi potreban partner da se ja osjećam pozitivno.

ZDRAVLJE: Tranzit Saturna kroz 12. kuću, zatim kvadratni odnos Jupitera i Vašeg Sunca, kao i tranzit Ketu-a od 11. ka 12. kući, ozbiljni su signifikatori da se više usmjerite na svoje kako psihičko, tako i fizičko zdravlje. Konstelacija dominantne energije broja 4 i Saturna u 12. kući, kod mnogih će prouzročiti želju za smanjenjem tjelesne težine, gdje biste vrlo lako mogli otići u drugu krajnost. Sjajno je to što želite učiniti promjenu u vezi sa svojim izgledom, ali poanta nije u iscrpljivanju. Svako iscrpljivanje vodi u kažnjavanje. Stoga, vodite računa o tome šta činite.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Sve velike životne promjene se događaju neplanski. Naša Duša ih je iskreirala, i one su prava stvar za nas. Ne plašite se promjena, one su te koje će jednog dana prouzročiti da svjedočite životu kakvog želite.

ANĐEOSKA PORUKA: Arhandel Gabriel – ” Svrha tvog života je veoma važna i odnosi se na komunikaciju i umjetnost. Molim te, ne dozvoli da te nesigurnost vuče unazad. Ja ću ti pomoći. ”

RIBE
U 2018. godini, nalazit ćete se pod vibracijama brojeva 4, pa zatim 5. Period do proljeća je period kada jednom i za sva vremena, trebate raščistiti sa svojom prošlošću. Sa svim što vam je u prošlosti, i još uvijek vam pričinjava neugodnosti. Što duže budete gurali stvari pod tepih, to će vam biti sve gore. Upamtite, sadašnji trenutak je taj u kome kreiramo našubudućnost.Ono u što vjerujemo to će nam se i dogoditi. Zato birajte uživati u svakom sadašnjem trenutku.

POSAO: Poslovna situacija bit će prilično dinamična, a za neke i turbulentna. Mnoge od vas očekuju novi počeci. U zimskom periodu, bit ćete mnogo usmjereni na odnose i komunikaciju sa drugim ljudima. Odlični su uslovi za sve vrste pregovora, dogovora, ugovora, trgovine, kupoprodaje nekretnina, kao i za djelovanje na polju javnosti. Pored toga, i ako vodite nekakav sudski proces, imat ćete mnogo uspjeha…

FINANSIJE: Ova godina vam donosi značajna poboljšanja i na polju financija. Period od 1. mjeseca je tenzično prikazan. Sve stoji u mjestu, sve se odgađa, ali to nije nikakav razlog za dramatiziranje. Već početkom 2. mjeseca dolazi do stabilizacije. U periodu od 2. do početka 4. mjeseca, mnogima od vas se otvaraju odlične mogućnosti za zaradu, poboljšanje prihoda i sl. Najbolji periodi su: 7. i 10. mjesec.

LJUBAV: U mnogim vezama, odnos će biti značajno poljuljan. Osjećaj tjeskobe, potrebna vam je sloboda, ali zapitajte se kako možete očekivati slobodu, ako ste u odnosu u kome sve manje pronalazite ispunjenje i radost. Ono što i vas i drugu stranu, intenzivno može mučiti, jeste naglašena ljubomora.

ZDRAVLJE: Trigon Sunca i Jupitera, kao i harmoničan odnos Saturna sa Suncem, te ulazak pod energiju broja 5, djelovat će prilično pozitivno na vaše energetsko stanje. Ako imate kakav veći problem, uz promjenu terapije, kao i veću usredotočenost na detox programe, donijet će vidnu stabilizaciju vezano uz problem koji imate. Ukoliko ste u načelu zdravi, samo se trudite raditi na poboljšanju imunog sustava, i sve će biti u najboljem redu.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Probudite svoju kreativnost, pravo je vrijeme. To će vam donijeti mnogo više životnog ispunjenja i radosti. Možda smatrate kako je kasno. No, to je samo izgovor. To je samo bijeg od izlaska iz zone komfora. Iskoračite iz svoje zone komfora i probudite svoju kreativnost. Ništa vas ne sprječava u tome, izuzev vaš um i vaše pretpostavke.

ANĐEOSKA PORUKA: Arhandel Ariel – ” Nova psihička i duhovna iskustva koja proživljavaš, mijenjaju tvoj pogled na svijet i na samoga sebe. Omogući svojoj duhovnoj obdarenosti da se u potpuno razvije kroz učenje, meditaciju i molitvu. ” (aura.ba)