ASTRONUMEROLOGIJA: Saznajte ko je vaš anđeo čuvar i koju poruku ima za vas (II DIO)

Pred vama je jedan krajnje neobičan pregled 2018. godine. Za Aurine čitatelje spremio ga je tarot majstor, astrolog i numerolog Damir Igor. Ovo je ujedno i “coaching” horoskop koji će svakom znaku donijeti i brojne savjete, motivacijske poruke koje će vas voditi kroz 2018. te anđeoske glasove koje će biti vaše svjetlo na kraju tunela.

RAK
U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u vama, ili nadomak vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Ako se osjećate loše zbog nečega, povucite se u svoj svijet i zapitajte se – Što vam je potrebno da biste osjetili sreću, radost i mir? Ne drugima, nego osobno vama. Čime ste sve zadovoljni u životu? Zatim, što biste sve promijenili u svom ponašanju, u svom životu? Koje biste svoje potencijale razvili? Koje biste svoje želje ispunili?

Kada odgovorite na sva ova pitanja i fokusirate se na njihovu realizaciju, onda više neće biti mjesta razmišljanju o lošim stvarima, kriticizmu i hejtovanju. Uradite sve što će doprinijeti vašem unutarnjem ispunjenju. Pronađite radost u sebi.

POSAO: Poslovna situacija će za vas u ovoj godini biti, malo je reći, odlična. Nakon zimskog perioda, kada je potrebno raskrstiti sa svim repovima koji se vuku iz prošlosti, dolazi jedno novo poglavlje vezano uz vaš profesionalni put.
U zimskom periodu, raščistite sa svime što vam visi nad glavom, kao i sa svim poslovnim aktivnostima koje vam više nisu ugodne. Kod mnogih će se javiti želja za promjenom posla, ali ako do zime niste poduzeli značajniju akciju po tom pitanju, onda sačekajte do proljeća. Također, dolazi do pucanja mnogih partnerstava.

U ljetnjem periodu, neki će se sa velikim uspjehom vratiti starim poslovnim metodama, partnerstvima ili pak poslovima. Izuzetno dobri uvjeti za poslove u inozemstvu, kao i sve što se tiče suradnje sa inozemstvom, a posebno za one koji su vec imali takvih iskustava. Period od jeseni do kraja godine, ne donosi nekakva značajna događanja. Zapravo, donosi nove ideje, koje tek treba uhvatiti i na kojima tek ozbiljno treba poraditi. Kraj godine ćete dočekati sa pozitivnim saldom, i spremni na nove poduhvate koji vas očekuju u 2019.godini.

FINANSIJE: I vezano uz financije, situacija će biti pozitivna. Daleko bolja, nego što je to bio slučaj u prethodnih 3-4 godine. Gledajući situaciju po mjesecima, pojedinačno, već 1. i 2. mjesec su obojeni vedrim tonovima. Tokom 1. i 2. mjeseca ćete imati uspjeha u svemu što težite po pitanju novca, a 2. mjesec mnogima od vas donosi vrlo iznenadno priljev značajne svote novca. U 3. mjesecu su mogući izvanredni troškovi, vezano uz pokućstvo, a neki bi se trebali čuvati novčanih kazni. Takođe, ukoliko nekome dugujete, ili sa nekim imate neriješeno imovinsko pitanje, u 3. mjesecu bi vas ta osoba mogla izazvati da burno odreagirate, i time sebi stvorite problem.

Period od 4. mjeseca nije povoljan za bilo kakva ulaganja. U 5. mjesecu će biti aktualni planovi koji bi mogli poboljšati vaše financijsko stanje, i uz više akcije i pokretljivosti bit će sprovedeni u djelo. Period od 6. do 8. mjeseca donosi vam periodične bespotrebne zabrinutosti zbog novca, ili zbog toga što se neko financijsko pitanje ne može realizirati lako i brzo. U 9. mjesecu se nikako ne savjetuje da posuđujete novac drugima, kao ni bilo kakva zajednička ulaganja, jer biste mogli biti na šteti.

U 8. mjesecu dolazi do konačnog rješenja velike stvari po pitanju novca, i vaša financijska situacija se suštinski mijenja na bolje. U 11. mjesecu se čuvajte sitnih gubitaka i obmana, dok u 12. mjesecu mnoge od vas očekuje pozitivna odluka vezano uz odobrene određene svote novca, a može se ticati i uspjeha u prodaji, licitacijama i sl.

LJUBAV: U mnogim vezama došlo je već do velikog zasićcenja, a što će se u ovoj godini samo sve više intenzivirati. Period od samog početka godine do oko 4. mjeseca, donosi izuzetno naglašene aspekte za pucanje veza. Ukoliko se vaša veza u tom periodu bude održala, a pritom niste zadovoljni njenim tokom, morate znati, kako je potrebno mnogo truda da bi se ista održala. Ipak, uvijek imajte na umu da to što veza postoji, nikako ne znači da ste emotivno ispunjeni. Savjet je da se ne držite izlizanih odnosa, jer se plašite da nećete naći novu ljubav. Najprije, poradite na onoj najjačoj vezi u životu svih nas, a to je veza koju imamo sa sobom samima.

ZDRAVLJE: Zbog naglašenog upliva energije broja 6 bit ćete intenzivno podložni prehladama i upalama, kao i aktivaciji hroničnih tegoba u nižem obimu. Ipak, bolje je spriječiti, nego liječiti. Djelujte preventivno, i savjet je da se odmah usmjerite na jačanje svog imunološkog sustava uzimajući čajeve, biljne tinkture, kao i vitamine.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Uvijek kada osjetite da ste opterećeni, znajte da ste pretjerali sa ozbiljnošću i bespotrebnom brigom. Bog nas na Zemlju nije poslao da bismo se patili, da bismo se žrtvovali u korist svoje iscrpljenosti, da bismo radili kako nam drugi kažu i u trenucima kada učinimo po svome krivili sebe… Ne, Bog nas je na Zemlju poslao da razvijamo svoju osobenost i autentičnost, kroz konstantni rad na sebi, ali i uživanje u svakom trenutku svog života. Živite život po osobnim mjerilima, budite ono što jeste, najsavršenija verzija sebe.

ANĐEOSKE PORUKE: Anđeo Akaša – ” Ti si duhovni učitelj. Ti imaš sposobnost savjetovati druge i pomoći im da probude svoju duhovnu obdarenost i postanu svjesni Božanske misije svog života. ”

LAV
U periodu do početka proljeća nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama broja 6, za čije vrijeme otpočinje Saturnovo skoro trogodišnje putešestvije kroz vaše 6. polje. Vaše osnovne osobine, kao što su odgovornost, preciznost, i težnja ka perfekciji u svemu, sada potpuno dolaze do izražaja. To je s jedne strane izuzetno dobro. Zapravo, sa svake strane je dobro. I ne samo da je dobro nego je sjajno. Ali, pod uvjetom da ne padnete u iskušenje da se opterećujete svim i svačim, da se preispitujete da li je moglo drugačije i bolje.

POSAO: Ove godine će vaša poslovna situacija biti izuzetno pozitivna. Pružaju se odlične mogućnosti za igradnju čvrstih i stabilnih poslova. Bit će potrebno mnogo truda, posvećenosti i spremnosti na promjene, ali neće vam padati teško, obzirom da ćete dopustiti srcu da vas vodi, i biti uvjereni u pozitivan ishod. Savjet koji se odnosi na sve glasi – obzirom da se Jupiter nalazi u 4. polju, ako ste u mogućnosti, i ako želite da birate, onda radije birajte raditi posao koji će se nalaziti u vašem osobnom vlasništvu, posao od kuće, ili obiteljski posao.

FINANSIJE: Izuzimajući prva dva mjeseca ove godine, kada su moguće određene, veće tenzije, u vidu gubitaka, naglih troškova, i sl. 2018. godina vam donosi odlične financijske uvjete. Od 3. mjeseca dolazi do znatnog poboljšanja.

LJUBAV: Većina veza upada u ozbiljniju krizu. Period od prvog kvartala godine, bit će koliko-toliko podnošljiv, ali tokm ostatka godine, udaljavanje postaje sve veće. Posebno, ako ste već duže vrijeme u vezi, gdje na bilo koji način niste zadovoljni, još više ćete se preispitivati i dvojiti, ali bez želje da bilo šta promijenite.

ZDRAVLJE: Prisustvo Saturna u vašem 6. polju, kao i još uvijek naglašen utjecaj energije broja 6, nedvojbeno govori da je potreban snažan fokus na polje zdravlja. Prvo na čemu trebate poraditi jeste imunološki sustav. Bilo bi idealno, kada biste odmah krenuli sa uzimanjem prirodnih preparata u cilju jačanja imunološkog sustava, kao i uradili kompletan detox svog organizma.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Suviše ste skloni gledati na sve što vam se događa u životu kao na dužnost i obavezu. Promijenite kut gledanja, uživajte u svakoj životnoj aktivnosti. Jedna od najgorih stvari koja može zadesiti svakog čovjeka je žal za propuštenom prilikom. Pogreške i naizgled padovi se događaju svakome tko aktivno živi život. Ali, ako izaberete put da aktivno živite život, i prihvatite svaku promjenu i izazov, onda znajte da ste vi, po svim kozmičkim zakonitostima, rođeni pobjednik. Život vas voli, prepustite mu se.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Rošel – Kada slijediš i poštivaš glas svog srca, dobijaš blagostanje.

DJEVICA
U periodu do početka proljeća ćete se nalaziti pod utjecajem broja 7. Akcent će svakako biti na odnosu sa drugim ljudima. Iako ste po prirodi netko kome su odnosi sa drugima na vrlo značajnom mjestu i manje-više se na tom području jako dobro snalazite, navedeni period donosi određena preispitivanja. Drugi ljudi su naše ogledalo. Upamtite ovo – Ono što nam u značajnoj mjeri ne odgovara, a tiče se ponašanja drugih, to bi vrlo lako mogle biti osobine koje upravo mi posjedujemo a željeli bismo da ih iskorijenimo.

POSAO: Ulazite u jedan izuzetno stabilan poslovni period. Mnogo toga što vam se do sada činilo nemogućim, postajete svjesni da je moguće. U zimskom periodu, očekuje vas mnogo pokreta, akcije i komunikacije sa ljudima. U proljetnom periodu odlični su uslovi za sve što se tiče poslovnih partnerstava, kao i poboljšanja zarade kroz posao. Tako, ukoliko smatrate da zaslužujete bolju zaradu, a aktualni posao vam ne nudi takve mogućnosti, samo hrabro u nove poslovne poduhvate. Jesenji period, zapravo sve do kraja 2018.godine, donosi mnoštvo planova, koji se u ovom periodu počinju jedan po jedan realizirati. Podrška od drugih biti će izuzetno snažna. Samo polako i s vjerom u svoj uspjeh.

FINANSIJE: Ovo je godina kada raščišćavate sa svim zaostalim novčanim obvezama i problemima, koji se vuku već duže vrijeme unazad. Poteškoća ce imati oni koji vode sudske procese ili očekuju završetak ostavinske rasprave, mada će uz otežanja i vremenska prolongiranja ishod biti pozitivan. U 4., 8. i 10. mjesecu nikako ne posuđujte novac, jer ga nikada više nećete vidjeti. U periodima od 4. mjeseca, kao i od pocetka 8. do kraja 11. mjeseca čuvajte se krađa, i dobro vodite računa da ne izgubite novac, odnosno, bankovne kartice.
LJUBAV: Mnogi od vas vec duže vrijeme kupe u sebi nezadovoljstva, vezana za vezu u kojoj ste. To što izvana tako ne djeluje, i što smatrate da nije ništa tako strašno, zapravo predstavlja vaš bijeg od osobne istine. Zapitajte se, kada ste se zadnji put osjetili istinski ispunjenima.

Period od prva 4 mjeseca, biti će donekle stabilan. Vaš fokus će biti na drugim područjima života, tako da u trenucima provedenim sa partnerom neće do izražaja doći bilo kakve frustracije. Ako ste u vezi koja je na daljinu, prepreke postaju sve veće. Ne krivite za to daljinu, već osnovni problem leži u nedovoljno ozbiljnom doživljavanju odnosa. Nije dovoljno biti u vezi, za svaku kvalitetnu vezu, potrebno je voljeti i bezuvjetno se dati.
ZDRAVLJE: Zbog većih mentalnih tenzija koje su bile prisutne u prošlom periodu, vaš organizam će burno reagirati.Tako su moguće određene smetnje na psihosomatskoj razini. Slabe tačke će biti: sinusi, želudac, srce i organi urogenitalnog trakta.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Živjeti jednim smislenim i kvalitetnim žviotom podrazumijeva da se prošlost ostavi tamo gdje joj je i mjesto – u prošlosti.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Rej – ” Yoga i tjelovježbe su sada neophodne da bi se osjećao dobro, imao mir u duši i napredovao na svom duhovnom putu. “(aura.ba)

SLIJEDEĆI NASTAVAK PROČITAJTE OVDJE

ASTRONUMEROLOGIJA: Saznajte ko je vaš anđeo čuvar i koju poruku ima za vas (III DIO)