ASTROLOŠKI VODIČ ZA KUPOVINU POKLONA: Ovnu parfem, Blizancu karta za pozorište…

OVAN — Za DAMU: Ona će se silno obradovati poklonu koji može da pokaže pred drugima i da se njime pohvali, ili da ga koristi na javnim mjestima. Umije da se raduje različitim “sitnicama” koje ostavljaju veliki efekat ili podstiču veselo raspoloženje.

SUGESTIJA: marama ili šal u neobičnom dezenu; parfem “jačeg” — zavodljivog mirisa, dezodorans, torbica za šminku, neseser ili nešto veoma praktično namijenjeno svakodnevnom korištenju i upotrebi pri radu, kao što je komplet olovaka ili privezak za ključeve. Naročito ćete je obradovati poklonom zabavnog sadržaja, kao što je CD ili kaseta. Ona voli i slatkiše — čokoladu.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji ima zabavni karakter i ukoliko može da ga koristi u slobodnom vremenu kao omiljeni vid razonode. U obzir dolaze različite “sitnice” koje ga podstiču na dobro i zabavno raspoloženje.

SUGESTIJA: CD, muzička ili VHS kaseta. Zatim, ulaznice za neku zabavnu manifestaciju, sportsko takmičenje ili fudbalsku utakmicu. Obradovaće se i priboru koji koristi u svom radu.

BIK — Za DAMU: Ona je prefinjena i ima istančan ukus, a od Vas očekuje poklon koji ima “težinu”, odnosno odredjenu materijalnu vrijednost. Ali, umije da cijeni i svaki gest iskrene pažnje i da se raduje sitnicama. SUGESTIJA: neka modna aplikacija ili komad nakita; to može biti pribor za šminku i uljepšavanje. Naravno, u obzir dolazi i skupocjeni parfem. Ne brinite, ona će se obradovati i buketu cvijeća, ukoliko ga poklanjate iskreno i od srca. Slatkiši su njena “slaba tačka” — čokolada, bombonjera i čokoladne bombone.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji mu uliva osjećaj samopouzdanja i lične vrijednosti. Potrudite se da ceremoniju poklanjanja učinite što romantičnijom kako biste izazvali emotivnu reakciju. SUGESTIJA: neki modni detalj ili poklon koji ima korisnu — upotrebljivu svrhu. To moze biti prikladan novčanik, rukavice, dio pribora za rad. Izvedite ga na romantičnu večeru. Prijatno ćete ga iznenaditi i omiljenim vinom.

BLIZANCI — Za DAMU: Ona je poletna i vrlo dinamična, obradovaćete je poklonom koji služi svakodnevnoj upotrebi, po principu: što ga se češće koristi, to bolje. U obzir dolaze i edukativni ili zabavni sadržaji. SUGESTIJA: njen omiljeni parfem ili dezodorans, nešto od šminke, ukras za kosu. Obradovaće se ukoliko dobije: CD ili knjigu. Ulaznice za neku zabavnu ili muzičku manifestaciju takodje predstavljaju dobar izbor.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati nekim neobičnim i korisnim poklonom koji treba da mu uručite sa odredjenom porukom ili uz duhoviti komentar. SUGESTIJA: komplet olovaka, karte za pozorište

RAK — Za DAMU: Ona je veoma senzualna, emotivna i romantična, obradovaćete je poklonom koji u njoj podstiče široku paletu osjećanja i nježnost. Takodje, ona preferira i stvari koje po njenom izboru imaju materijalnu ili emocionalnu vrijednost.. SUGESTIJA: odaberite različite sitnice koje potvrdjuju njenu ženstvenost i podstiču je na romantičnu notu, a to može biti nakit, modne aplikacije i ukrasi za kosu, šminka, pribor za uljepšavanje, parfem.

Za DZENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji doživljava vrlo lično i emotivno. Važno je da prilikom uručivanja poklona stvorite romantičnu atmosferu, emotivnu bliskost i prijatan ugodjaj. Pokažite mu da dobro poznajete njegov ukus, potrebe i afinitete. SUGESTIJA: različite sitnice koje u njemu podstiču emotivnu reakciju i uvjerenje o Vašoj privrženosti, kao što je novčanik, kaiš za pantalone, sobne papuče, šal, rukavice. U krajnjem slučaju, priredite mu romantičnu večeru uz svijeće, crno vino i slatke poslastice.

LAV — Za DAMU: Ona je vrlo temperamentna i samosvjesna, obradovaćete je poklonom koji potvrdjuje Vaš istančan ukus i visoki stil. Nemojte zaboraviti da obožava galantnost i raskoš. SUGESTIJA: obradovaće je nakit, ukrasi ili modne aplikacije; zatim, luksuzni parfem ili omiljeni dezodorans. Dobar izbor je i luksuzno upakovani cvijetni aranžman uz pozivnice za gala večeru.

Za DŽENTLMENA: Njega možete obradovati poklonom koji doživljava kao znak Vaše iskrene pažnje i dobrog ukusa. Naročito preferira korisne sitnice i različite sadržaje koji služe zabavi ili razonodi. SUGESTIJA: ram za fotografiju, sunčane naočale, pozivnica za neku nsportsku manifestaciju

DJEVICA — Za DAMU: Ona je vrlo odmjerena i promišljena, obradovaćete je poklonom koji istovremeno zadovoljava njene visoke standarde o korisnoj, praktičnoj i leijpoj strani poklona. Naročito će biti zadovoljna ukoliko pronalazi pravi smisao i svrhu u izboru Vašeg poklona. SUGESTIJA pribor za higijenu ili ukrasne fascikle i omotnice. U obzir dolazi i čokolada ili neki statkiš.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji potvrdjuje Vašu promišljenost i pravilan izbor. Princip po kome razmišlja je: ono što je višestruko korisno — to je i dobro. Potrudite se da mu poklon uručite u intimnoj atmosferi i bez prisustva publike. SUGESTIJA: dopašć mu se knjiga ili interesantan priručnik, pribor za rad, futrola za olovke. Zatim, džepni kalkulator, rokovnik, radni planer ili podsjetnik..

VAGA — Za DAMU: Ona je veoma prefinjena i posjeduje istančani ukus, obradovaćete je poklonom koji zadovoljava njene izuzetno visoke kriterijume estetske vriednosti, ali, ona takodje očekuje i materijalnu vrijednost. Voli da osjeti visoki sjaj, luksuz i raskoš prilikom ceremonije darivanja. Potrudite se da stvorite posebnu atmosferu i potpuni ugodjaj. SUGESTIJA: silno će se obradovati nakitu, a šminku joj ne kupujte, jako je izbirljiva

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji potvrdjuje Vašu galantnost i dobar ukus. Imponovaće mu mogućnost da se pohvali pred društvom i da bude zapažen. Na Vama je da osmislite prigodnu ili romantičnu atmosferu prilikom ceremonije uručivanja poklona. Nemojte zaboraviti, važan je utisak koji ostavljate na njega, ali i na okolinu. SUGESTIJA:  ukrasna igla za kravatu, kaiš za pantalone; zatim novčanik, luksuzno opremljeni rokovnik, radni podsetnik ili planer. Jako će ga obradovati i gala večera uz muziku, plamen svijeća, vino i dobro raspoloženje.

ŠKORPION — Za DAMU: Ona je vrlo senzualna i strastvena, obradovaćete je poklonom koji ima ličnu namjenu, a posebno ukoliko pogoduje njenoj zavodljivoj ćudi. Imponovaće joj ako osjeti čar ili neku vrstu izazova. Upotrijebite maštu, budite drugačiji od drugih i osmislite neki neobičan ceremonijal uručivanja poklona. SUGESTIJA: marama neobičnog dezena, neki parfem “težeg” — opojnog mirisa, ili dezodorans.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji je neobičan i u njemu izaziva jaku emotivnu reakciju. Osmislite neku posebno uzbudljivu i intimnu atmosferu prilikom uručivanja poklona. Najljepše je ono što se dešava daleko od očiju javnosti — budite dovoljno maštoviti. SUGESTIJA: dopašće mu se različite sitnice koje su vrlo lične i koje ga podsjećaju na Vas – to može biti privezak za ključeve, neobična olovka, igla za kravatu, futrola za dokumenta. Dobar izbor je i šal, ili dio garderobe.

STRIJELAC — Za DAMU: Ona je vrlo originalna, vesela i odvažna, obradovaćete je poklonom koji zadovoljava njena trenutna interesovanja ili potrebe. Imponovaće joj ceremonija uručivanja poklona u društvu, ili pred omiljenom publikom. Od Vas očekuje da se razlikujete od drugih i da imate originalan stil; poželjno je da uz poklon izrazite i neku duhovitu ili zabavnu notu. SUGESTIJA: neka pikantna poslastica, ukrasi za kosu, omiljena knjiga.

Za DŽENTLMENA: Njega možete obradovati poklonom koji ima praktičnu namjenu ili je vrlo neobičan. Posebno ga raduju različiti sadržaji koji su namijenjeni zabavi, grupnim igrama ili relaksaciji. Potrudite se da privučete pažnju okoline, jer on obožava aplauze, šire društvo i dinamičnu atmosferu. Dopašće mu se da poklon dobije na javnom mjestu. SUGESTIJA: različite sitnice za svakodnevnu upotrebu kao što je npr olovka, ili neka društvena igra.

JARAC — Za DAMU: Ona posjeduje bistru pamet i praktičan duh, ali u dubini svoga bića teži i ka emotivnom zanosu. Obradovaćete je poklonom koji odgovara njenoj predstavi o tome da ste učinili “pametan izbor”. Ceremonijal uručivanja poklona se svodi na odredjeni protokol; ona od Vas očekuje da u svakom trenutku budete pažljivi, pedantni i pristojni. Radije prima poklone u intimnoj atmosferi i mimo očiju javnosti. SUGESTIJA: fotoaparat, komplet šal, kapa i rukavice.

Za DŽENTLMENA: Njega cete obradovati poklonom koji odgovara praktičnim potrebama, naročito ukoliko može svakodnevno da ga koristi. Nemojte biti razmetljivi, već osmislite intimnu atmosferu i ponašajte se vrlo učtivo. On ne voli da se o njegovim stvarima i poklonu raspreda pred društvom ili mimo njegovog znanja. SUGESTIJA: dopašće mu se različite sitnice koje imaju praktičnu vrijednost, a to može biti: novčanik, pribor za pisanje i sl.

VODOLIJA — Za DAMU: Ona posjeduje vrlo originalan stil izražavanja i njeni afiniteti su raznovrsni, a najviše ćete je obradovati poklonom koji za nju predstavlja iznenadjenje, ali, pri tome potpuno zadovoljava njene estetske kriterijume. Takodje, ona voli i skupocjenosti i različite sitnice koje imaju praktičnu ili upotrebnu svrhu. Od Vas očekuje da napravite najbolji mogući izbor. SUGESTIJA: dopašće joj se nakit, različite modne aplikacije i ukrasi. Nemojte zaboraviti da ona posjeduje avangardnu ćud i zato birajte “originale” ili neobične detalje. I knjiga je odličan izbor za nju.

Za DŽENTLMENA: Njega ćete obradovati poklonom koji zadovoljava njegovo trenutno interesovanje ili praktične potrebe. Prilikom ceremonijala uručivanja poklona budite dovoljno originalni, zabavni i duhoviti. Imponovaće mu da to bude na javnom mjestu, ili pred širokim društvom. SUGESTIJA: naročito će mu se dopasti funkcionalan neseser- muška tasnica, pribor za rad…

RIBE — Za DAMU: Ona je vrlo senzualna, nježna i romantična; pri tome ima i “velike snove”, obradovaćete je poklonom koji u njoj podstiče emotivnu reakciju i oduševljenje. Naročito joj pogoduje intimna atmosfera i osjećaj bliskosti. Od Vas očekuje galantnost i iznenadjenje. Budite maštoviti; najbolje je da ceremonijal uručivanja poklona podsjeća na filmsku priču. SUGESTIJA: cvijeće, komplez neobičnih šoljica za kafu, parfem opojnog mirisa, sentimentalna poruka…

Za DŽENTLMENA: Njega možete obradovati poklonom koji u datom momentu odgovara njegovom emotivnom raspoloženju. Budite dovoljno pažljivi i nježni, zaboravite na publiku oko sebe i osmislite prikladnu intimnu atmosferu u kojoj može da osjeti Vašu bliskost i naklonost. Od Vas očekuje da dobro poznajete njegov ukus i potrebe. SUGESTIJA: dopašće mu se poklon koji ga podstiče na emotivnu reakciju, a to može biti nešto što ima svakodnevnu primjenu, kao što su: rukavice, šal ili kaiš za pantalone. Dobar izbor je flaša dobrog vina.