Astrologija upozorava: STROGE I LOŠE MAJKE SU ROĐENE U OVA 4 ZNAKA

Njihova djeca ostaju lišena nježnosti i ljubavi, a kad odrastu najčešće prekidaju kontakt sa majkom, smatrajući je odavno ženom koja ih nikada nije voljela

Kako majčinstvo i hladnoća mogu da idu jedno uz drugo? Ne znamo kako, ali često smo svjedoci da je to sasvim moguće. To kaže i astrologija, a posebno za žene rođene u četiri horoskopska znaka. Nije stvar u tome da one ne vole svoju djecu, već u tome što se njihovo majčinstvo zasniva na hladnoći, rigoroznoj disciplini i velikom nedostatku pažnje i nježnosti, koja djeci i te kako treba.

Majka Jarac
Zahtijeva gvozdenu disciplinu. Ne oslanja se na emocije, niti ih uvažava – ni djetetove, ni svoje. Smatra da su one slabost i da ne donose ništa dobro, dok dijete pati za njom i njenim toplim zagrljajem. Najvažnija joj je logika, oslanja se na metod štap i mrkva, a smatra da će nježnost samo pokvariti dijete. Djeca majki rođenih u ovom znaku kada odrastu najčešće se distanciraju od nje, a mnogi čak i prekidaju svaki kontakt, samtrajući svoju majku ženom koja ih nikada nije voljela.

Majka Djevica
Ona je odgovorna mama koja smatra da je njena dužnost da obezbijedi osnovne potrebe djetetu – kuhanu hranu, čistu kuću i sasvim dovoljno komfora, ali ne previše. Njena djeca su uredna i pristojna. Majka Djevica svu snagu usmjerava na to da njena porodica izgleda savršeno okolini, ali u toj brizi o imidžu zaboravlja da je majčinska ljubav, toplina i nježnost važnija od reda u sobi ili ručka sa tri različita jela. Majka Djevica nikako se ne slaže sa djecom ukoliko su rođena u znaku Raka i Ribe, pa se u budućnosti veoma često svađaju i potpuno udalje.

Majka Lav
Kada se žena u znaku Lava ostvari u ulozi majke, na početku se trudi da slomi sopstveni ego i potpuno se posveti brizi i bebi. Ali, čim dijete poraste dovoljno da počne da pokazuje svoju volju i želje, egoista i diktator budi se u majci Lavu. Na primjer, ako kćerka želi da se upiše na karate, a mama Lav je sanjala da kćerka bude balerina, djetetu će se teško ostvariti želja. Djeca majki Lavova odrastaju u konstantnoj pokornosti i teško uspijevaju da kod sebe razviju osobine vođe, naročito kada su djeca rođena u znaku Vage i Raka, dok će se djeca rođena u znaku Ovna, Bika i Lava usprotiviti i uzvraćati.

Majka Ovan
Ona je odličan primjer svojoj djeci. Pronalazi vrijeme i za karijeru i za porodicu, ali sve to tako funkcioniše jer mama Ovan postavlja stroga pravila koja svi članovi porodice moraju da prate. Njene obaveze, ali i hirove, isupunjavaju drugi, zbog čega dolazi do sukoba čim djeca rođena u znaku Jarca, Lava i Škorpije malo porastu. Ukoliko je tata u znaku Bika ili Strijelca, to je jedini način da djeca majke Ovna ne ostanu lišena ljubavi i emocija sve do odrastanja.