Astrologija savjetuje: KAKO DA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK POBOLJŠA SVOJE RASPOLOŽENJE?

Svakog dana u godini se kod svih horoskopskih znakova događaju mnoge promjene, a mnogi ih često niti ne primjećuju
Drugačija energija u danu stvara i različite osjećaje, uzrokuje nova ponašanja i donosi nove izazove. Nije nimalo čudno da se zbog toga nekih dana osjećamo manje zainteresirano na svijet oko nas ili da smo nekih dana baš posebno uzbuđeni. Svi smo različiti, pa je tako i svakom znaku potrebno nešto drugačije da ih razbudi i zainteresira. Ako kroz iduću sedmicu osjetite da nešto nije u redu ili vam pada raspoloženje, možda vam ove ideje pomognu da ga podignete.

OVAN
Znamo da to ponekad u životu nije previše jednostavno, ali ovnovi vole spontanost. Pokušajte ove sedmice izaći malo iz svoje zone komfora i napravite nešto što do sada još nikada niste. To može biti neka najmanja sitnica, a sigurno ćete osjetiti razliku u energiji koju imate. Različitosti, novosti i promjene ono su što će kod vas stvoriti bolje raspoloženje, iskoristite to.

BIK
Koliko god da ste snažni, samostalni i ponekad dosta tvrdoglavi oko toga, zapravo volite zavisiti od drugih. Teško to priznajete, ali volite kada vas neko mazi i pazi. Volite imati mnogo ljudi oko sebe, ali im to rijetko zaista i kažete. Ponekad bi bilo dobro da priznate nekome da ga trebate, to ne znači da ste slabi, već da ste čovjek i da imate emocije.

BLIZANAC
Moguće je da ste trenutno upali u rutinu i svakog dana ponavljate iste zadatke koji vas baš i ne vesele previše. Nije neobično da to kod vas onda stvara neki loš osjećaj i da gubite zadovoljstvo i kod stvari koje bi inače voljeli. Pokušajte se ove sedmice malo testirati, naučite nešto novo i razvijajte mozak. Nedostaje vam čitanje, zadaci i obaveza koja vam pruža zadovoljstvo, a ima ih, sigurno.

RAK
Volite ljude oko sebe i to im često pokazujete zbog čega slovite kao jedni od najemotivnijih znakova u horoskopu. To je zaista lijepa vrlina i trebate je čuvati, ali bi možda bilo vrijeme da se više opustite i da tim istim ljudima i vjerujete. Koliko god da ste spremni pokazati svoje osjećaje, često to radite sa zadrškom jer se bojite da nekoga ne biste razočarali. Opustite se.

LAV
Vaš život je aktivan i u tome zbilja uživate. Ako ste u zadnje vrijeme malo izgubili fokus i osjećate kao da se teško koncentrirate na važne stvari, pokušajte malo proraditi na tome. Narednih sedam dana potrudite se biti više obzirni, više slušati i pratiti što drugi oko vas rade, žele i čime se bave. Kada malo stavite fokus na druge osjetit ćete veliku razliku, a bi vam moglo pružiti veliko zadovoljstvo.

DJEVICA
Vi ste često zatvoreni u svom malom svijetu koji volite i koji ste uredili baš onako kako vama odgovara. Nije to ništa loše, sve dok se tako u potpunosti ne zatvarate od ostalih. Baš zato što ste navikli na taj komfor samostalnosti, često znate imati neke djetinje odluke. Naredne sedmice razmislite na koji način možete biti više ozbiljni i koje odrasle odluke biste trebali ispuniti, a s kojima ste se do sada izbjegavali suočiti.

VAGA
Vage se vole. To je jako dobro poznato. U tome nema ništa loše dok ni u tome ne pretjerujete. No, ako se u zadnje vrijeme osjećate loše i nekako vam nedostaje zadovoljstva, vjerovatno premalo vremena posvećujete drugima. U idućoj sedmici malo razmislite o ljudima oko sebe i pokušajte im dati više pažnje. Komplimenti su tu da ih dijelite i drugima, a ne samo da ih slušate od drugih. Vjerujte da ćete se osjećati bolje kada vidite zadovoljstvo koje ste vi uzrokovali.

ŠKORPIJA
Hladni, oštri, ali puni ljubavi – to je ono što opisuje škorpije. Iako uvijek imate mnoge ljude oko sebe, previše brinete oko toga da nekoga ne pustite previše blizu. Ta vaša hladnoća lako bi vas mogla dovesti do lošeg osjećaja i pada raspoloženja jer drugi oko vas nisu dovoljno sretni s vama. Pokušajte naredne sedmice malo više raditi na tome da vjerujete ljudima i da ne brinete oko toga da bi vam neko mogao napakostiti.

STRIJELAC
Jako rijetko sami sebi dopuštate malo zabave. Volite je organizovatii za druge, ali je sami sebi rijetko priuštite. Nema razloga da budete takvi i sebi uskraćujete zadovoljstvo. Pokušajte se ove sedmice malo više koncentrirati na to da budete aktivni i da stvorite zabavu sami sebi i da u njoj zbilja i uživate.

JARAC
Trenutno vam u životu u pravilu sve ide relativno dobro i nemate nekih većih problema, a one koje i imate sigurno će se ubrzo riješiti. Kako bi se to popravilo i kako bi se bolje osjećali, iduće sedmice pokušajte biti malo više samouvjereni. Nedostaje vam vjere u same sebe, a i jako teško sami sebi priznajete da ste nešto dobro napravili. Dajte sami sebi malo više zasluga, sigurno ćete se bolje osjećati, a i sigurno ih zaslužujete.

VODOLIJA
Organizacija kroz liste je vaš život i to je divno jer tako najbolje funkcionirate. Koliko god da je to dobra vrlina, baš zbog toga vam nedostaje spontanosti i pravog užitka. Iako vam možda životna situacija ne pruža previše vremena i mjesta da budete spontani i da napravite nešto van svojih okvira, pokušajte iduće sedmice pronaći vremena za to. Micanje od rutine i iznenađivanje samih sebe sigurno će rezultirati dobrim osjećajem.

RIBE
Brižni ste i volite ljudima oko sebe govoriti koliko su vam dragi, ali možda to ipak ne radite dovoljno često. Možda ne bi bilo loše da se iduće sedmice pobrinete da ljudima oko sebe date do znanja koliko ih cijenite, ali i da počnete malo više cijeniti sebe. Svaki dan mala je pobjeda, kako za vas, tako i za druge oko vas koji se bore s vlastitim problemima. Priznajte sebi da radite odličan posao.