Astrologija otkriva: KOJI SU NAJVEĆI POROCI HOROSKOPSKIH ZNAKOVA?

Astrolozi tvrde da i te kako postoji razlika među horoskopskim znakovima i porocima kojima su naklonjeni. Stoga, dobro pročitajte i zapamtite, pa kad slijedeći put budete mjerkali potencijalnog partnera ili partnerku, prisetite se ovih karekteristika i priupitajte za horoskopski znak prije nego što napravite bilo kakav zavodnički potez.Ovo su poroci horoskopskih znakova.

Ovan
Ovan je individualac kojim vlada vatra, pa ga često u iskušenje dovode i cigarete i alkohol. Jednom kada se Ovan navuče, veoma mu je teško da prestane jer je tvrdoglav. Oni smatraju da se pušenjem ili antidepresivima oslobađaju stresa, a vole cigarete zato što vjeruju da sa njima izgledaju glamurozno.

Bik
Ovo je veoma stabilan znak, ali nije previše svjestan sebe i svojih postupaka kada su u pitanju hrana i piće. Bikovi ugađaju svim čulima, pa nerijetko pretjeruju u tome. Ukoliko su seksualno frustrirani, oni će previše piti ili se ponašati agresivno, a ako osjećaju krivicu postaće radoholici.

Blizanci
Ovo je znak koji često mijenja raspoloženja i pokušava da svoju patnju ublaži u raznim porocima. Oni su najpoznatiji po tome što vole da puše, ali se takođe lako mogu navući na adrenalinske sportove jer im sve jako brzo dosadi. Nerijetko su i seksualni zavisnici. Ipak, oni znaju da svoju hiperaktivnost usmjere na kreativan rad pa su često zavisni od posla i interneta.

Rak
Rakovi su vođeni Mjesecom, pa tako često mijenjaju raspoloženja. Nije neobično za ovaj znak da se u određenom raspoloženju prepusti tabletama ili alkoholu.Kada su ljuti, Rakovi su skloni potiskivanju bijesa hranom, dok cigarete puše kako bi ostali mršavi.

Lav
Kako Lavovi za sebe misle da su besmrtni oni će u svoj život unijeti pomalo od svakog poroka, pa često znaju da budu kockari, nevjernici, pušači, a ni alkohol im nije stran.Kada je nevjernost u pitanju, Lavovi joj se prepuštaju čim osjete emotivnu nestabilnost.

Djevica
Uštogljene Djevice su najveći radoholičari od svih Zodijačkih znakova. Često su opsesivno kompulsivne i mogu biti vrlo uznemirene ako stvari ne idu onako kako su planirale. To je obično okidač za pilule za smirenje i alkohol. Mnoge od njih će pušiti kako bi zadržale idealnu težinu.

Vaga
Ovo je znak koji sve idealizuje, a kada stvari krenu u neočekivanom smjeru, one će napraviti izlet od ružne stvarnosti, te se prepustiti alkoholu i poročnim zadovoljstvima. Vage se osjećaju neprijatno u momentima obavezivanja, pa često mogu biti nevjerne u namjeri da to i izbjegnu. Takođe se mogu navući na vježbanje, pa ponekada i pretjerivati u tome.

Škorpija
Najveći seks zavisnici Zodijaka navučeni su na seksualne sadržaje. One obožavaju da vode ljubav uz alkohol, troše puno novca na odjeću i fensi restorane kako bi impresionirale suprotan pol. Ne vole ljude koji nisu moderni i često puše cigarete kako bi izgledale mršavo i glamurozno.

Strijelac
Ovi radoznali idividualci mogu upasti u finansijsku krizu zbog svoje zavisnosti od putovanja koje ne mogu da priušte. Pošto su po prirodi nemirni, nevjernost i seksualna zavisnost im često predstavljaju problem. Ovo je jedan od onih Zodijačkih znakova koji vjeruju da su besmrtni, zato nije neobično da piju, puše i rade užasne stvari svom tijelu jer smatraju da se uvijek mogu izliječiti. Nažalost, to im je siguran put do zavisnosti.

Jarac
Pomalo uštogljeni znak koji je najmanje sklon porocima od ostalih znakova. Oni su veoma obazrivi prema svom tijelu i mogu biti zavisni od vježbanja. Postoji veliki rizik od anoreksije i bulimije u želji da se izgleda mršavo i lijepo. Jedini porok koji vole su cigarete.

Vodolija
Ovaj znak voli da istraži nove načine razmišljanja i isproba različite percepcije pa se često osobe u znaku Vodolije mogu naći među vegeterijancima. Ono što ih odlikuje jeste da idu iz krajnosti u krajnost – pa njihova zavisnost može izluditi okolinu i trajati dugo, mada skoro uvijek počnu ponovo da se brinu o svom zdravlju.

Ribe
Razlog za zavisnost riba može biti samo romantika. Ribe vole da piju kako bi zaboravili bol koji osjećaju u stvarnosti i zato što su osjetljiv znak koga mnogo toga zaboli. Lijekovi za smirenje su takođe nešto od čega Ribe mogu postati zavisne. Budući da su maštalice, treba paziti da se u slabijim psihičkim momentima ne prepuste opijatima.