Astrologija o Seki Aleksić: Voli luksuz, a ni žene joj nisu mrske…

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Kada je u pitanju javna scena ovog dijela Balkana, na veoma važnom mjestu te scene nalazi se i ona, Seka Aleksić. Ova neprekoslovena dama plijeni energijom koju posjeduje, još od prvog javnog pojavljivanja.

Seka Aleksić rođena je u znaku Bika sa podznakom znaka Rak, u drugoj kući vlada planeta Zemlja, suprotni znak joj je Škorpija. Podznak Rak čini je simpatičnom, idealističnom i senzitivnom osobom, sposobnom za davanje i sa mnogo emocionalne topline. Potreba za srećnim porodičnim životom je područje gdje se najbolje izražava. Emocionalna iskustva su za nju veoma važna i uglavnom dominiraju u njenom životu, i u dobru i u zlu. Lako pada pod utjecaj onih koje voli ili im se divi, a isto tako zna biti i hladna, rezervisana i nepovjerljiva prema onima koje ne poznaje dobro ili joj se generalno ne sviđaju.

Ima bujnu maštu i vrlo često živi u svojoj prošlosti i razmišlja o njoj, ali je budućnost i te kako zanima i sve čini kako bi ostvarila svoje želje. Strpljiva je, ali i osjetljiva, što je čini ranjivom osobom. Ostale opasnosti kojima je sklona su tuga, fantaziranje, nemir i predispozicije za hipohondriju. Traži odgovornog, radnog i ambicioznog emotivnog partnera.

Uživa u putovanjima, ali apsolutno joj je potrebno da zna da ima bazu koja je sigurno čeka da joj se vrati. Bezbjednost je sve i jedini uslov za nju u životu. Fizička sigurnost dolazi sa emocionalnom sigurnošću. U stvari, to je razlog zašto traži da joj se emotivni partner u potpunosti preda.

Nakon što je uhvatila nešto ili nekoga, nema namjeru da pusti lako. Na sva životna iskušenja odgovara osjećanjima i intuicijom, nikako razumom. Njeno raspoloženje se mijenja i ide gore – dole kao plima i oseka.

Duhovni lekcija: razboritost.

Mjesec je vladar Raka, tako da je njegova pozicija u grafikonu bitna. Bikom upravlja Venera i zbog nje je sklona užicima i naklonjena umjetnosti, prije svega muzici. Fizički je povezana sa vratom i grlom.

Bik je zemljani znak, pa se povezuje sa sigurnošću, brigom i stabilnošću. Fiksni kvalitet doprinosi da započete poslove ne prekida, jer nije sklona naglim promjenama. Vezuje se za vrijednosti i konkretne stvari, ali i finansijske forme, pa se slobodno može reći da je materijalista. Zato nikada neće lutati i vezivati se za neopipljivo i pretpostavke.

Sunce u Biku nagoni čoveka da se odredi prema nečemu i “pusti korene” u sferi materijalnog. Znači, tamo je gdje su forme jasne i gdje nešto treba učvrstiti ili zadržati. Stremi ka oblicima sigurnog i bezbjednog, na praktičan način i sa velikom istrajnošću. U neharmoničnim aspektima, Sunce će vjerovatno ispoljiti negativne osobine: posesivnost, sebičnost, pretjeranu zainteresovanost za materijalno, tvrdoglavost, lijenost. U najekstremnijem slučaju, ona je od onih osoba koje cio život provode u obezbjeđivanju osnovnih fizičkih potrepština, hrane i sigurnosti. Nikad joj nije dovoljno, posjeduje magnetizam da privuče sve što želi.

Sekini osjetljivi dijelovi tijela: Vrat, potiljak, glasne žice, grlo, donja vilica, krajnici, tiroidna žlijezda, jajnici, metabolizam. Jupiter u Vagi nam govori o njenim osnovnim karakteristikama, o tome kako je ljubazna, simpatična, šarmantna osoba, gostoljubiva i veoma darežljiva. Uvijek je prijateljski raspoložena i pokazuje topla osjećanja, a stav prema životu joj je tipa „neka bude šta bude“.

Voli luksuz, posebno ako Jupiter prima negativne aspekte od Venere. Takođe kada se Sekstil nađe između dvije planete Neptuna i Plutona govori nam da u tom periodu može imati blage sklonosti ka istom spolu. Planete nam poručuju da peta decenija njenog života može biti veoma krizna, stoga joj preporučujem STROGI OPREZ…