Astrologija o Boži Vreći: Što poželi zamisli, što nema – izmisli!

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Vrlo lako gubi emocionalnu ravnotežu, pa je  često ćudljiv i nesiguran ali upravo zbog toga zna i te kako obmanuti okolinu, da ne kažem slagati, no, uvijek će biti prozren i otkriven te mu savjetujem najdobronamjernije da poradi na iskrenosti. Postoje ljudi koji poštuju njegovu karijeru ali se sve više gnušaju na izmišljotine koje Božo servira javnosti.

Ovoga  puta sam zbog velikog interesovanja i odlučio da uradim natalnu kartu Boži Vreći, kontroverznom, slobodnom umjetniku, interpretatoru sevdalinki.
Božo Vrećo je Vaga u horoskopskom znaku sa podznakom Jarca, gdje je prirodni element Vazduh, u sedmoj kući vlada planeta Venera, suprotni znak za idealnu emotivnu putanju mu je Ovan.

Podznak Jarac uvijek mu kontroliše osjećanja, radoholičar je, rado prihvata svoje dužnosti, ne baš uvijek održi zadanu riječ, ima smisao za praktično i osjećaj vlasništva, uporan je veoma i ozbiljan. Uspjeh mu dolazi polako, ali sigurno. Oprezno troši novac. Zna sebi da organizuje život. Odnosi sa okolinom su mu racionalni.

Rješava probleme sa velikom ozbiljnošću. Traži osjećajnog i brižnog emotivnog partnera. Od samog njegovog  podznaka Jarca može da budu osjetljiv, stidljiv,ali i veoma poslovan, ambiciozan, rezervisan, praktičan, neodgovoran, kritičan  i hladan. Rezervisanost, koja se često javlja kao dio njegove šminke, ponekad se manifestuje kao hladnoća, a sve to jer mu se čini da je odgovorniji ako ima distancu prema drugima, jer samo radi svoj posao.

Možda ima problema sa koljenima kad je zdravlje u pitanju. Problem sa koljenima je spoljni dokaz unutrašnje nesposobnosti da bude fleksibilniji.

Duhovna lekcija: društvenost. Saturn vlada Jarcem, tako da je njegov položaj u grafikonu od izuzetne važnosti za njegov život. Upravo ovakav položaj planeta donosi nam zaključak da je rano ostao bez muškog roditelja i da je njegova mladost kao i djetinstvo se svodilo na žensko društvo.

Vagom upravlja Venera, koja je vladar tog znaka. Fizički se odnosi na bubrege. Pošto je zastupljen muški princip, odnosi se na društvenu sferu života. Vaga je vazdušni znak, što govori da je povezana sa mentalnim i društvenim odnosima, a kardinalni kvalitet ukazuje da se ta vrsta energije mora ispoljiti vrlo dinamično. Ovaj znak najviše doprinosi harmoničnim odnosima i diplomatskim kvalitetima. Energije planeta koja se nađu u Vagi imaju tendenciju da postignu balans. Sunce u Vagi motivisano je partnerskim odnosom i velikom spremnošću na kompromise.

Proces mišljenja mu je pomalo usporen iz toga dolazi do povremene teškoće u izražavanju i neodlučnosti. Moć koncentracije nije mu dobra (pozitivni aspekti između Sunca, Merkura i Saturna mogu da pomognu). Vagina potreba da se mir sačuva je takođe prisutna i omogućava da diskutuje o potpuno kontroverznim stvarima. Naravno trudi se da bude  ste veoma šarmantno drugačiji i lijepo ume da koristi teze i fraze. Studiranje nije za njega ali bi mentor bio poželjan. Božo to zna, nema ga ali bi ga mogao izmisliti.

Sunce u devetoj kući ukazuje da solarna energija koja se reflektuje iz devete kuće ide u pravcu njegovog intelektuanog rasta, proširenja horizonata i prihvatanja izazovnih putovanja, kako duhovnih tako i tjelesnih. Nekada je ova kuća u horoskopu bila poznata kao „kuća snova“. Pozicija  ovih planeta  jasno ukazuju da je velika vjerovatnoća da Božo ima sklonosti ka istom spolu i da apsolutno uživa u tome ne hajući na okolinu.

Sekstil je jedini aspekt koji Neptun i Pluton mogu da naprave jedan prema drugome i to je zajedničko mnogim natalnim kartama. On nije mnogo važan, osim ako jedna od ove dvije planete nije snažno postavljena ili nije lična. Ako je snažan u vašoj karti daje mu pozitivan uticaj i pojačava intuiciju i emotivni nivo. Ako bilo koja od ove dvije planete pravi konjunkciju sa Ascendentom iz prve kuće, njegova snalažljivost je pojačana i sklon je da preko svake mjere upotrebljava osobine i jedne i druge planete; trebalo bi da ih svjesno kontroliše i pozitivno iskazuje…Za kompletnu natalnu kartu ovog kontroverznog umjetnika trebalo bi mi još barem 12 strana prostora. Toliko nemam ali ono što sam vidio, mogu samo reći da šokira.

(aura.ba)