Astrologija: Evo kako na nas utječu trenutni astrološki tranziti

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Hajde da pričamo o aktuelnim astrološkim tranzitima.

Trenutno je na nebu naglasak na posljednja 3 znaka zodijaka:

Saturn, Pluton i Ketu u Jarcu
Venera u Vodoliji
Sunce, Neptun i Merkur u Ribama

Ovo su tzv. 3 ZIMSKA ZNAKA, koji nose hladnu, tešku, usporenu, yin energiju.

Ovih dana opštim raspoloženjem dominira letargija- puni smo ideja i planova, ali nam nedostaje motivacije da ih ostvarimo.

Ovome djelimično doprinose i 3 važna astrološka događaja, koja su se desila prošle sedmice:

Merkur je krenuo retrogradno sa 29* Riba

Mlad Mjesec u znaku Riba

Uran je ponovo ušao u znak Bika

Mlad Mjesec je vjerovatno pokrenuo nove priče, ali zbog spaljenog, retro Merkura u kvadratu sa Jupiterom, čini nam se da je pred nama mnogo više stvari nego što možemo trenutno podnijeti.

Sa retro Merkurom vjerovatno osjećate čudno zujanje u ušima, kao da dugo ronite u dubokoj vodi. Ništa ne vidite, ništa ne čujete. Ovo je vrijeme kad vas čula varaju, i kad se trebate osloniti na intuiciju.

Tu su i druge nevolje koje izaziva: Facebook, Instagram i Whats app su istovremeno zakazali, prošle sedmice je pao sistem jedne od najvećih banaka u Francuskoj…

A da nam ne bude dosadno, pobrinuće se Uran, koji je 06.03. ušao u Bika i tu ostaje do 2026. god. Uran je već boravio u Biku od maja do novembra 2018. tako da smo njegove male zemljotrese već osjetili.

U narednih 7 godina redefinisaće se odnos prema novcu i vrijdnostima, a glavne teme o kojima će se pričati su: hrana, poljoprivreda, ekologija, održivi razvoj…

Na ličnom planu, očekujte velike zaokrete u ljubavi, poslu i međuljudskim odnosima. Ove promjene će najviše osetiti Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije.