Astrologija: Blizanci i Rakovi su najveći lažljivci?

Vjerovatno je svako od nas izrekao neku malu, bijelu laž, ali neke osobe sklonije su laganju nego druge. Prema astrologiji, pet je horoskopskih znakova koji se smatraju najvećim lažljivcima.

Blizanci

Blizanci i ilustracijom predstavljaju ovaj znak pa ne treba čuditi da su prema astrologiji blizanci vješti manipulatori. Umjesto da izravno lažu, Blizanci će iskriviti istinu i prilagoditi je tako da ide u njihovu korist. Zahvaljujući svojoj podvojenoj ličnosti, znaju iskriviti istinu kako bi izgledala krajnje vjerodostojno.

Vaga

Osobe rođene u znaku Vage neće govoriti istinu ako bi ta istina mogla povrijediti druge. Vage su nježne duše i ne vole uznemiravati druge osobe. Ne žele biti u potpunosti iskrene ako bi to moglo drugim ljudima pokvariti dan. Vage ne vole ulaziti u sukobe s drugima i zbog toga često znaju izgovoriti bijele laži ili sakriti istinu kako bi izbjegle sukob.

Škorpion

Za osobe rođene u ovom znaku se kaže da su izvrsni pripovjedači, no ponekad u autentične priče znaju ubaciti i laž kako bi cijela priča išla u njihovu koristi.

Lav

Lavovi obožavaju pažnju i zbog toga znaju manipulirati činjenicama kako bi bili u središtu pažnje. Ipak, u većini situacija je vrlo jednostavno uhvatiti Lavove u laži. U onim trenutcima kada se osjećaju nesigurno ili ugroženo, Lavovi će pribjeći lažima.

Rak

Osobe rođene u ovom znaku vrlo su vješti lažovi i njihove laži obično izgledaju kao istina. Rakovi ne lažu često, ali kada to učine, teško ih je uhvatiti u laži, piše E-Times.