Astrolog Zoran Šumadinac uradio je natalnu kartu Jovanu Perišiću: Iskren, pravedan, dostojanstven…!

Jovan Perišić važi za jednog od najboljih izvođača na našim prostorima. Karijeru je izgradio samo svojim vokalnim kvalitetom bez skandala i svega onoga što prati mnoge zvijezde estrade. Možda upravo zbog toga ste vi, dragi čitatelji, predlagali da uradim njegov u natalnu kartu. Stoga, pogledajmo kako Jovana vide zvijezde…

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Vagom upravlja Venera, koja je vladar tog znaka. Fizički se odnosi na bubrege. Pošto je zastupljen muški princip, odnosi se na društvenu sferu života. Vaga znak kome on pripada je vazdušni znak, što govori da je povezana sa mentalnim i društvenim odnosima, a kardinalni kvalitet ukazuje da se ta vrsta energije mora ispoljiti vrlo dinamično.

Ovaj znak najviše doprinosi harmoničnim odnosima i diplomatskim kvalitetima. Energije planeta koja se nađu u Vagi imaju tendenciju da postignu balans. Sunce u Vagi motivisano je partnerskim odnosom i velikom spremnošću na kompromise. Teži da uspostavite sklad i ravnotežu, i vrlo lako gubi emocionalnu ravnotežu, pa je često ćudljiv i nesiguran. Potrebu za skladom iskazuje u sferi umjetnosti. Predusretljivost, diplomatičnost, taktičnost i ljubaznost su velika prevara, jer ispod te maske dosta često se krije “gvozdena pesnica”.

Nema duboke emocije, ali je izražena erotika. Ima iskristalizovane standarde po kojima se ponaša u odnosima sa drugima, a koji će biti i prizma kroz koju dobija priznanje. Jednostavno mora imati nekoga preko puta sebe, jer je otvoren za komunikaciju. U stanju je da objektivno razmišlja, što mu svakako pomaže da se stavi u položaj drugog i omogućava da bude dobar diplomata, spreman na kompromise.

Element vazduha doprinosi upravo naglašavanju mišljenja, što za posljedicu ima oslabljenu funkciju osjećanja. Ima veliki problem kada treba nešto da odbije ili da kaže “Ne”! Često je prisutan tamo gdje je zabava, druženje, estetika (Venera). Posjeduje smisao za konvencije, dobre manire i odmjerenost u nastupu. U mladosti pokazuje nepostojan karakter, neodlučnost, površnost i bezbrižnost. Podznak Strijelac donosi mu optimizam i entuzijazam, dobar smisao za humor i toleranciju. Veoma je časan, otvoren, velikodušan, drag, simpatičan, iskren i pravedan. Dostojanstven je i precizan u odnosu sa drugima. Ne toleriše da mu se pripisuje svašta i insistira na korektnosti u svim društvenim prilikama. Sposoban je veoma za visoka naučna dostignuća, u oblastima kao što su filozofija, sociologija, religija, teologija ili pravo.

Jovan je vječiti zaljubljenik u slobodu i nezavisnost. Ponekad zna biti veoma nagao i brz u donošenju važnih životnih odluka no i pored toga jako dobro procijeni situaciju i gotovo uvijek bude u pravu. Planete su mu veoma naklonjene do polovine 2024. godine. Tada Jupiter zauzima veoma značajno mjesto u natalu i samim tim donosi mu preokret.