Astrolog Zoran Petrović Šumadinac uradio je natalnu kartu Sebiji Izetbegović: Histerični, neustrašivi i mrzovoljni manipulator i tiranin!

Ko joj se zamjeri, bolje da se odmah seli na drugi kontinent, jer će ga Sebija proganjati do kraja života. Veliko je zlopamtilo. Nepristupačnost i namćorluk su u stvari ljuštura i distance, jer se boji da ne bude povrijeđena i otuda potreba da se stalno okružuje bliskim ljudima.

Sebija je rođena u znaku Ovna pod prirodnim elementom Vatre. Vatra inače označava jačinu karaktera i želju za pažnjom velikom i moći. Znakom Ovna vlada planet Mars. Fizički se odnosi na stomak, glas i grudi. Vezan je za ženski princip, pa ovdje nema povlačenja, ide do kraja. Prisutna je velika osjetljivost na unutrašnjem nivou, i sa tajnama i skrivenom prirodom. Lojalnost, privrženost, sentimentalnost, brižnost, veza sa prošlošću, to su njeni motivi. Planete smještene ovdje su ranjive i preosjetljive i jasno ispoljavaju vezu sa porodicom ili domom, povećavaju posesivnost i emocionalno vezivanje. Ovan ima izraženu intuiciju. Vrlo je oprezna, i brzo se sakrije u svoj oklop dok ne prođe nepogoda. Sunce u Ovnu tjera čovjeka da nauči lekciju o emocijama.

Zbog dubokih osjećanja lako se izražava u sferi umjetnosti ili medicine. Dupli Ovan nevjerovatno dobro pamti detalje; tačna je i pouzdana, naročito kad je novac u pitanju. Negativno se ispoljava kroz promjenljivo raspoloženje, nesigurnost samosažaljenje, zlu ćud, posesivnost. Sa neharmoničnim aspektima Sunca vjerovatno ispoljava negativne osobine: preosjetljivost, nedovoljnu objektivnost, često privatnu stidljivost, često histeriju. Izražena je potreba za prikupljanjem i posjedovanjem, ali i za manipulacijom ljudima u okruženju.

Sebija je podznak  Ovan, ovdje je Merkur postavljen u znaku kojim vlada i samim tim njegov utjecaj je povećan. Ima potrebu da razmjenjuje ideje i mišljenja. Voli da je slušaju dok priča i često rukama maše dok komunicira, kako bi skrenula pažnju na važnost onog što govori. Misli veoma brzo i može u isto vrijeme da radi nekoliko stvari. Brzo donosi odluke, ali nije dosljedna i to zbog toga što je sklona  promjenama mišljenja. Često poriče ono što se zaista dogodilo. Činjenice su za nju dosadne.

Iako voli rutinu  u ovim okolnostima, gdje Merkur utječe na prilagodljivog i mnogostranog Ovna, manje su joj šanse da rutinu i sprovodi zbog toga je dodatno napeta i mrzovoljna. Ima konstantnu potrebu za komunikacijom. Brzo misli i veoma je radoznala. Sposobna je i vješta da se pomoću bogatog vokabulara izvuče iz teških situacija. Sebija je živahan i zabavan ljubavnik, koji odlično zna da komunicira sa partnerom. Ima potrebu i za prijateljstvom i za intelektualnim emotivnim vezama. Ona je koketa, dopušta sebi da uđe u dvostruke veze, imajući u isto vrijeme lukavu osobinu da se iz svake kritične situacije verbalno izvuče. Emotivni nivo je nizak.

Lav u Uranu daje Ovnu pojačanu energiju i dinamičnu snagu kojom sve pokreće. Po prirodi je autokrata i voli moć. U pozitivnom smislu, talenat za liderstvo je toliko nevjerovatan da je ostali veoma rado prate i podržavaju. Obzirom da je Ovan u podznaku fiksni znak, a Uran pojačava svojeglavost  te je jednostavno nepokolebljiva. Ovan je takođe i topao, vatreni znak, a Uran voli da drži distancu, te  sa druge strane je hladna, proračunata i neemotivna. Umije i te kako  da se iskazuje veoma originalno, naročito da dramatizuje stvari i da time postigne odlične efekte.

Kada se Merkur nađe u negativnom aspektu Marsa tada postoji rizik od pretjeranog rada koji može dovesti do nervnog rastrojstva. Najveći rizik je Ovnovska  sklonost da se ponaša hirovito i da donosite iznenadne odluke u kojima ne uočava detalje cjelokupnog problema. Ima potrebu da požuruje, pogotovo u saobraćaju, i trebalo bi da pazi da joj mentalna stabilnost i zdrav razum ostanu u ravnoteži.

Sebija je osoba koja voli da vodi sve oko sebe pa čak i emotivnog partnera, voli da sve drži u svojim rukama, što u većini slučajeva i uspijeva. Njenu odvažnost, potencijal, jačinu možemo donekle uporediti sa njemačkom kancelarkom, jer ko Sabiji stane na žulj bolje da se seli na drugi kontinent. (Zoran Šumadinac)